Coapte pe soba (castane, mere si mai ce?)?
Raspunsuri - Pagina 2
ML spune:
April, coclinte nu stiu sa fac, dar de cartofi felii subtirele tare mi-ai facut pofta (cred ca ies cam ca chipsii, nu?). Si eu tot cu gandul la bunici scriu... Multumesc.
Take joy! (poze)
adriana spune:
Lorena, nu stie.. Cica ff simple, nici n-aveau mare lucru pe la tzara.. Faina, sare, apa, ieseau nici tari, nici moi..
Mai mult cred ca amintirile poarta un flavour mai puternic.. decat turtele alea![]()
ML spune:
Sa fie oare coclintele lui April
?
Trebuie sa ai dreptate. Si mie mi se pareau mai bune merele coapte ale bunicii.
Take joy! (poze)
philip spune:
da, da, sunt niste turte din faina cu apa si sare pe care le coci direct pe plita si la urma le mananci presarate cu zahar. facea si vecina mea pe cand eram acasa si se mancau in post.
editez, ca uite ce-am gasit aici:
http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/turte_ca_la_bunica-3820/
ei, na, c-acu imi ploua in gura.
philip
&andreea
ML spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui philip da, da, sunt niste turte din faina cu apa si sare pe care le coci direct pe plita si la urma le mananci presarate cu zahar. facea si vecina mea pe cand eram acasa si se mancau in post. editez, ca uite ce-am gasit aici: http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/turte_ca_la_bunica-3820/ ei, na, c-acu imi ploua in gura. philip &andreea![]() |
Uite asa te pup
! De-ai stii cat am cautat in urma cu cativa ani cum se fac lipiile! Ma pasioneaza painicile experimentale si tot felul de turte Take joy! (poze)
philip spune:
si eu iti reintorc pupicul, ah, ce-as manca si eu nste turte de-astea da' cu faina mea de orez nu's cum ar iesi :(
philip
&andreea
ML spune:
Andreea, tu ai alergie la gluten? Cum folosesti faina de orez? Nu are legatura cu titlul, dar daca ai mentionat... (eu vad ca-mi e mult mai bine cand evit faina de grau...)
Take joy! (poze)
adriana spune:
Draga Philip, multumesc si eu
Se pare ca astea sunt turtitele bunicii, dupa spusele sotului![]()
philip spune:
fetelor, sa va fie de bine.
ml, da, am celiachie, eu faina de orez simpla nu folosesc, deocamdata sunt la faza de mixuri (am fost diagnosticata in iunie) iar mixurile astea au si alte fainuri (soia, cartof, tapioca, naut etc). cand am sa fiu mai curajoasa am sa incerc sa experimentez eu cu diferitele fainuri. am facut eclere acum ceva timp si pana si sotul a zis ca sunt mai bune decat cele cu faina de grau.
din cate am citit, graul e f greu de digerat, cred ca sta mult in stomac si provoaca aciditate/gaze, nu ma mira ca te simti mai bine fara gluten. poate ai putea sa te testezi?
philip
&andreea
ML spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui philip ...am facut eclere acum ceva timp si pana si sotul a zis ca sunt mai bune decat cele cu faina de grau. Pai cred ca asta-i curaj, nu? din cate am citit, graul e f greu de digerat, cred ca sta mult in stomac si provoaca aciditate/gaze, nu ma mira ca te simti mai bine fara gluten. poate ai putea sa te testezi? Ce sa ma mai testez? Mare pierdere n-ar fi sa renunt la faina de grau. Totusi inca o folosesc, dar mai rar, in special la dulciuri. Eclerele le-ai facut deci cu faina amestec despre care vorbeai? philip &andreea![]() |
Take joy! (poze)