oare?
buna
acum cateva zile am pierdut o sarcina,pe care eu una o doream foarte mult.sotul meu a fost langa mine si m-a ajutat foarte mult,de aceea poate,dupa numai cateva zile nu par asa distrusa.oare o sa mai pot avea copii,si cat de repede.
am avut niste experiente tare neplacute cu spitalele,mai ales in ultimi 2 ani si imi e foarte frica sa ma intorc acolo,chiar daca poate asta mi-ar aduce copilul pe care il astept de mult timp.
de asemenea eu am rh negativ.poate fi asta o problema?
Raspunsuri
blackgirl0 spune:
Si eu am la activ o sarcina pierduta anul trecut (varsta gestationala 7-8 saptamani) si nu am parut afectata deloc pe moment. Din pacate (sau din fericire) fix in aceeasi seara am ajuns cu mama la urgente (se taiase la un picior din prostie cu un cutit) si sotul mi-a plans la propriu de durere de dinti. M-am lasat deoparte si hai doftoriceste-l pe el (chit ca aveam inca scurgeri ), fa-i programare la dentist, du-te cu el. Atunci mi-a cazut rau cat de egoisti puteau sa fie cei din jur, insa asa macar mi-am luat gandul de la pierderea suferita... Dupa care am facut depresie. Urata, cu cosmaruri, cu verificat luna de luna perioada fertila, cu priviri urate indreptate asupra gravidelor (ce pareau ca se inmultisera peste noapte). Parca tot ce faceam aveam un singur scop: bebele. Ei, si s-a intamplat sa am o perioada la munca mai plina, cu multe atributii in plus, cu alergatura, exact perioada in care am trait minunea! Intre cele doua sarcini nu m-am mai controlat, abia acum cu sarcina fac analizele necesare. NU FA CA MINE!
Rh-ul negativ nu este motiv de sarcina oprita in evolutie. Oricat de greu ti-ar fi, iti doresc curaj sa depasesti teama de spitale si medici si sa te apuci de: analize, controale, monitorizari. Pare greu drumul si lung, insa daca sunteti sanatosi (tu si sotul), daca sunteti inca tineri, nestressati, aveti toate sansele ca o noua sarcina sa se prinda repede. La mine a durat 6 luni, mi s-au parut cele mai lungi luni!
Succes!
cristiama spune:
Imi pare rau de ce ti s-a intamplat, si cred ca e f bine pt psihicul tau ca nu o iei in tragic.
Asa se intampla, vre-o 25% din sarcini se opresc din evolutie in primul trimestru. Nu stiu daca are rost sa faci ca mine, adica sa o iei din doctor in doctor si din clinca in clinca sa aflii "de ce???"
Eu am facut zeci de analize, investigatii naspa... si nu am nimic.... doar doua sarcini pierdute. in rest si eu si sotul suntem sanatosi, DAR ne-am facut analize genetice, teste de sange peste teste, sindroame de toate felurile, histeroscopie ca daca am ceva ce nu se vede?
Mai bine ma relaxam!
musetto spune:
Rh-ul negativ nu mai este o problema in ziua de azi si, din cate stiu eu, nu are legatura cu fertilitatea.
O singura sarcina pierduta se incadreaza in limita "normalului", asa mi s-a zis mie cand am fost in aceeasi situatie. Am pus ghilimele pt ca numai noi stim prin ce trecem si cat de normal ni se pare... Dar doctorita mea a vrut sa spuna de fapt ca o sarcina pierduta nu inseamna neaparat probleme de sanatate. Asa a si fost, un an mai tarziu am ramas insarcinata din nou si am acum o fetita frumoasa si isteata :) in varsta de un an si 3 luni.
A doua sarcina a aparut atat de tarziu dupa cea pierduta numai din cauza ca am fost foarte afectata psihic si nu am avut eu curajul sa incerc sa raman insarcinata mai devreme. Nu am avut probleme fizice, ci psihice. Sper din toata inima ca la tine sa nu apara depresia si vad ca deocamdata esti pe drumul cel bun.
Din pct de vedere medical, am inteles ca e bine sa astepti pana dupa prima menstruatie ca sa incerci sa ramai iar insarcinata. Doctorita mea mi-a zis ca daca incerc mai devreme, corpul nu e pregatit de o noua sarcina si exista riscul sa o pierd din nou. Deci ai rabdare macar o luna pana sa o iei de la capat.
In privinta spitalelor: nu ai de ce sa mergi iar pe acolo deocamdata. Am inteles ca daca in decurs de un an nu reusesti sa ramai insarcinata, abia atunci are sens sa iti faci teste de fertilitate etc. Cel mai probabil esti sanatoasa si vei ramane insarcinata iar fara probleme.
Iti urez mult succes! Fii optimista si vei vedea ca totul va fi bine.
aalina2003 spune:
diana, capul sus, intreaba medicul cand poti sa-ncerci din nou si..la treaba!
Rh - la tine si Rh + la sotul tau si o sarcina pierduta - este o situatie care poate constitui o problema pentru o eventuala sarcina ulterioara.
In mod normal, sotul tau ar fi trebuit testat si daca are Rh pozitiv, tu ar fi trebuit sa primesti in 72 de ore de la pierderea sarcinii un vaccin, mai ales daca sarcina era mai mare de 7 saptamani.
Totusi, chiar daca n-a fost asa, poti avea o viitoare sarcina fara probleme.
Despre asta este un subiect la odiseea sarcinii,intitulat Rh-negativ,deja la altreilea capitol.
beshter spune:
Imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat.
Sper sa ti se implinesca visul cat mai repede - dar ingaduie-ti un pic de timp ca sa jelesti ce ai pierdut. E o pierdere mare si ai nevoie de timp de 'mourning'.
Cat despre RH-ul negativ, verisoarea mea are RH negativ si a facut doua fete si un baiat (cu dozaj de anticorpi si tot tacamul). Toti perfect sanatosi.
Sanatate si sa auzim de bine!
anya spune:
Spui ca ai RH negativ. Ai vorbit cu medicul? Ai facut vaccinul? Exista un vaccin care administrat in 72 ore (parca) de la nastere/ avort copil cu Rh pozitiv sau necunoscut face ca la urmatoarea sarcina sa nu ai probleme cu anticorpii.
Scuza-ma ca intru asa direct si te trimit la medic, dar e important pentru sanatatea sarcinii viitoare.
Si eu am Rh negativ. Am ramas foarte greu insarcinata, fara nici-un motiv medical. Ani intregi am mers la doctori, am facut inseminari, fiv..nereusite. Cred ca era un blocaj mental/fizic...dupa fiv-ul pierdut am ramas insarcinata in luna imediat urmatoare. Dar nu are legatura cu Rh-ul. Cu Rh-ul neg poti foarte bine sa ai copii sanatosi. Eu am 2. Primul copil are Rh-ul negativ, ca mine, asa ca nu a fost necesar vaccin. Al doilea copil are Rh pozitiv, ca tati, asa ca mi-au facut vaccinul in maternitate. Asta ca tot te-am speriat cu vaccinul.
Cat despre perioada sarcinii, vor trebui monitorizati anticorpii. Medicul te va indruma la Institutul de Hematologie si iti vor face analize periodice.
Oricum, ia legatura cu medicul tau si intreaba-l ce trebuie sa faci mai departe. El stie daca e cazul sa faci numite analize. Trebuie verificat daca nu ai Toxoplasmoza, Listeria care pot duce la avorturi spontane. Sunt doar analize obisnuite de sange si secretie ce pot fi luate in orice cabinet, nu trebuie sa ajungi prin spitale. Dac zice ca esti ok, ai putina rabdare. Peste un an, daca nu a venit barza, te mai agiti. Daca medicul pe care il ai nu iti inspira incredere, schimba-l. E foarte important sa ai incredere in medicul tau.
Capul sus, inearca sa treci peste pierdere si sa-ti faci planuri de viitor. Daca te gandesti doar la bb, vei pati exact cum a zis blakgirl.
Pup, si iti urez sa ai un bb cat mai curand!
gicutza spune:
Pe 15 august 2005 am facut un avort pt. ca sarcina se oprise din evolutie. Desi ne doream mai mult decat orice al doilea copil. Si am plans in sala de "operatii". Iar pe 30 octombrie 2005, deci 2 luni 1/2 mai tarziu, eram din nou insarcinata cu minunea mica pe nume Ana :)
RH negativ si eu si sotul.. fara absolut nicio problema; nici la prima, nici la a doua sarcina (ma refer la sarcinile duse la termen).
Asa ca nu-ti mai fa probleme...
karmen spune:
Rh-ul negativ iese din discutie. Eu am RH negativ si am 2 copii sanatosi si am ramas foarte usor insarcinata, din prima. Mentionez ca sotul are RH pozitiv.
Curaj si mergi mai departe, chiar daca va fi greu nu trebuie sa-ti pierzi speranta. Merita din plin orice efort. Vei vedea asta in ochii copilului tau.