ORADEA (36)
Raspunsuri - Pagina 20
adi2003 spune:
Maine voi merge la o inmormantare la Beius. A murit o matusa de-a lui tata.
Maine seara trebuie sa fac bradul, pe care azi l-am cumparat. E un frumos brad natural romanesc 100%, numai ca e cam mare pentru locul in care vreau sa-l pun si va trebui sa tai din el.
Duminica vom sarbatori Craciunul anticipat cu nepotica.
Avem un weekend aglomerat.
szivarvany spune:
Siminel, 

Andy, 
Meniu pt Craciun: supa pe pui, sarmale, beuf, gratar, sos ciuperci si musai sa fac jumeri altfel crap
; dulciuri: muuult baigli ca am si de dat, praji cu foaia sparta, krem a`la krem, ceva cu crema ness pt mine![]()
De Rev: cioba, racituri, chiftele, salata de vinete, pastrav prajit, oo umplute; dulciuri: Dobos si ma vedem ...
Daria &
GIULIA(2004 08 16)
cristina22 spune:
mey, voi sunteti de noapte?? de scrieti la ore d-astea??
deci, io fac praji cu nuca si pun si visine si crema de ciocolata, e preferata mea!! Mai fac chec, covrigei cu telemea si friptura.Aci astept idei buuuuneee...plsss...
Asaaa, si restul le face mama, ca altfel nu se poate.Adica:piftie cu curcan, sarmalute, beuf
.Iamiiiii!!!
Ally-mai zi-mi, te rog de masina de paine.Ca stii ca ma tot batea gandu' sa iau, dar Gabi, care are, zice ca s-a lasat ca brutarie
, deci nu o mai foloseste.Ti-a iesti ceva bun?
Laura-am vazut frumusetea de baiat
!!
Simi-faci deja bradutul??
cristina si Andrei
andy.p spune:
'neatza.
Mai eu sunt cu capu'..merge aseara barbatu-meu la masina mea sa ia ceva si se uita si prin acte ...imi era expirat RCA de o luna jumate si io umblam asa ca nu m-am uitat
Daria,Cris
Fetili vreau si eu retetele de la prajiturile voastre
(stiu ca suntem off-topic)..da eu fac de obicei tiramisu si diplomat...as vrea sa mai schimb![]()
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei
AllyMcBeal spune:
Cristina,
Sa stii ca nu-s tare incantata de minunea de masina.Mai bine imi iese painea cand o fac cu mana.La masina e tare pretentios si aluatul,adica conteaza ce faina,ce drojdie,cat lichid,ce program...
N-as putea sa-ti dau o reteta fixa care sa-mi fi iesit foarte bine.
E drept ca nu ma las,mai exersez.Mi-am luat si carte cu 1 mil. - cu retete pentru prepararea painii (cartea-i faina,inca nu am facut nimic din ea,dar ma gandesc sa incerc de acolo la masina).
Fetele de pe culi is tare incantate (ma rog,majoritatea...ca mai sunt si ca mine,carora nu le iese mereu).
eu am Severin ,de la Selgros ,cu vreo 2 mil si ceva.
La framantat e ok, dar pentru asta e bun si un robot/malaxor.
Praji de Craciun o sa fac Sumen (foi de albus si nuca,crema de galbenusuri,unt,cacao- fierte),mama face Kati (cred ca-i aia "cu foaie sparta"). As face fursecuri,dar ma tem ca nu se mananca.
Alexia comanda mereu Amandina,dar eu m-am saturat de ea.
Mai demult,toti comandau ecler,ca-mi venea acru de el; acuma-s cu amandinele.
Cred ca trag si eu ceva covrigei sarati.
Avem si carnat afumat,ca am facut cu tata...buuuuni !
szivarvany spune:
Ally, da, KatiTeszta e 
Cris, intra pe culinar, la retete in imagini, la arhive ... gasesti de toate 
Eu am gatat 99% din cumparaturi, am fost doar la abc-ul de jos, n-am avut nici minimul de chef sa merg cu masina prin oras. Ma declar multumita. Acum "fug" sa rasfoiesc culinarul ![]()
Edit: nici eu nu fac fursecuri ca nu le papa nimeni si nu are rost sa pierd timpul cu ele degeaba
Daria &
GIULIA(2004 08 16)
cristina22 spune:
Mersi, Ally.Deci asa.Pana la urma, trag concluzia ca toate le stie barbatu-meu asta.El zicea ca daca o cumpar va sta langa colectia de robotei de bucatarie nefolositi
.
Suna fain prajitura ta.Trebuie sa fie bun blatul din albus si nuca
.
Eu am o reteta de covrigei, de pe culi, fireste
.Se fac doar cu telemea, margarina/unt si faina.Foarte usor si sunt foarte buni.
Laura-iti scriu reteta mea de praji, dar mai tarziu, ca ma risc acum sa plec in oras, adica sa ma tarasc prin circulatia asta. Intr-o seara am stat 40 min in trafic, de la lotus pana in rogerius
.
Daria-si io salivez la greu cu okii pe culi.
Am uitat sa va zic, Bunica
mea va face cozonacii, in cuptorul acela de tara.Ioi ce buni sunt!!
cristina si Andrei
andy.p spune:
Cris-multumesc
..ce dor imi e de cozonacii lu buna-mea din cuptorul din curte
Culi e de baza
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei
adi2003 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cristina22 mey, voi sunteti de noapte?? de scrieti la ore d-astea?? Simi-faci deja bradutul?? |
Daca ati stii voi ca azi noapte la 2 eram cu vopseaua pe cap. M-am terminat de spalat si uscat la 3.
Acum am venit de la Beius.
Ma apuc sa-mi caut podoabele de brad si sa-l fac. Neaparat - ca maine vine nepotica la pom si trebuie sa pregatesc cadourile sub brad.
Album 1 + Album 2
cristina22 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adi2003 [Ma apuc sa-mi caut podoabele de brad si sa-l fac. Neaparat - ca maine vine nepotica la pom si trebuie sa pregatesc cadourile sub brad. Album 1 + Album 2 Micul paradis |
Mosuulee ce taaanar eeesti...!!!
Laura-atentie maxima, ne apucam de prajiturit

Deci,
Blatul:
6 oua
8 linguri zahar
2 linguri apa
1 lingura ulei
1 pumn de nuci
1/2 pachet praf de copt
6 linguri faina
2 linguri cacao
Crema
1 budinca de ciocolata
300 ml lapte
1 pachet unt
Zahar, dupa gust
Tava se unge cu unt, se tapeteaza cu faina si se aseaza nucile taiate felii subtiri.
Albusul se bate spuma si se adauga 8 linguri zahar.Galbenusurile se freaca cu 2 linguri apa si 1 lingura ulei.Se toarna usor peste albusul batut.
Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt.Se amesteca cu restul compozitiei si se toarna usor in tava peste nuca taiata.
*Eu asez deasupra si visine din alcool, dar si din congelator.*
Crema:Se prepara budinca, cu 1-2 linguri de zahar. Dupa ce se raceste se mixeaza cu untul si se mai adauga zahar, dupa gust.
Se face un sirop fiert din zahar, esenta rom, apa cu care se insiropeaza usor baltul.
Se pune crema peste blat.
E bestiala!
Ally-merg sa googalesc dupa Sumen

cristina si Andrei