Pepenasi de iulie - august 2008 (42)
Raspunsuri - Pagina 9
monalac spune:
ARIADNA ,hai sa ti explic pe indelete.in afara de anka,nimeni nu mi a spus sa l duc pe cris la psiholog.fiecare mi a spus cum ar proceda ea.VICKY mi a spus sa l dau pe cris la gradinita.BOTI mi a spus sa citesc niste carti.BIRI mi a oferit un link in care scria ceva ce nu prea am inteles ca era scris in engleza.ILEANA nu mi amintesc sa mi fi spus nimic in privinta asta.poate doar indirect,ca s toanta si frustrata.eu am reflectat la tot ce mi s a spus.
de ex,pana acum nu l am dus pe cris la gradinita din varii motive..cel mai imp motiv a fost ca nu voiam sa se imbolnaveasca si sa l imbolnaveasca si pe codrin.in plus,nu aveam cu cine sa l las pe codrin cand l as fi dus la gradinita si sa l scot din casa iarna la ora 8 nu prea mi vine. cris face urat la cel mai mic disconfort.daca e putin infundat,nu doarme toata noaptea.daca are febra,plange intruna si nu mananca nimic.ori eu sunt acum atat de obosita si de epuizata incat nu mai fac fata.
insa am hotarat cu sotul ca din septembrie sa l ducem la gradinita.deja am inceput sa ma interesez de educatoare competente.
ANA A mi a spus sa l implic pe cris in activitati complexe.el nu vrea sa coloreze,nu i place sa picteze,am incercat sa joc fazan cu el dar nici de asta nu e atras.tot de la anka am aflat de jocul pacalici si chiar l am gasit si i l am cumparat.i am cumparat jocuri educative pt calculator,ca daca tot sta cu ochii in monitor macar sa invete ceva.
insa am ripostat pt ca aici,in loc sa fim aproape una de alta si sa ne ajutam,se arunca prea repede cu verdicte.nu sunt numai eu cea care cred asta.uite,ANAXENA a recunoscut ca ii era nu stiu cum sa spuna ca a pus o pe maria in premergator.
THE ANDREEA a spus ca de asta nu e asa activa,pt ca e imediat judecata.
hai sa lamuresc acum si cearta mea cu sun.daca ti amintesti bine,candva te ai simtit ignorata si ai spus ca n o sa mai activezi aici.eu am fost prima care mi am facut mea culpa si te am rugat sa te intorci.nimeni nu te a acuzat de nimic.
cand eu am simtit ca sunt ignorata,am spus ca vreau sa iau o pauza.atat.nu stiu de ce sun s a suparat si mi a spus ca imi iau jucariile si plec si ceva legat de tafnosenie.in graba mare si pt ca era scris tafhnosenie,eu am citit tatosenie.si m a durut pt ca n am inteles de ce sun,cu care eu avusesem o relatie speciala pe tp sarcinii m a jignit asa.asta simtisem eu atunci,ca sunt ignorata.poate gresisem,dar nu cred ca tb sa mi se spuna ca ma comport nu stiu cum.
oricum,ulterior mi am cerut scuze lui sun pt ca am avut izbucnirea aceea.nu stiu daca ea a primit msj.
sa revin la cecea ce am vrut sa transmit de fapt.tb sa se inteleaga ca aici nimeni nu e mai presus de nimeni,toate suntem mamici si asta ne face sa fim egale.
ankalaura spune:
Bey, terminati sa mai discutati de persoanele care nu e de fata, ca de exemplu eu ![]()
Aaaa... cu Carmenici ii dau voie ca m-a facut cu A in coada ![]()
ooka spune:
salut
Mey fetelor eu va citesc de atata vreme de cind unele nici nu aveati bebe doar aspirati (Anaxena si Bujo) ca doar pe ele le-am prins la aspirante si am trait langa voi emotii de sarcini si de nastere, emotii de probleme in sarcina la Filipanu si Matei al lui Nati, la nasterea Theei in care in fiecare zi intram si speram sa vaz un mesaj de bine despre un pui mic, in sinea mea am sperat de bine si la puiul inger Darius si cu rusine in glas pentru ca nu am multumit insa am admirat cum ati fost voi alaturi de o necunoscuta, moi, cind soramea v-a povestit ce epiziotomie jenibila am avut si o mai intrebati din cind in cind pe Ale ce mai face sorasa si ii dadeati sfaturi ce si cum sa faca cu bebe (Sofi) si de cind mi-am revenit in simtiri nu ratez un mesaj, e adevarat ca nu scriu mult ca nu stiu cum sa laud bebelusi si nici nu am expierienta cu bebeii, mi-e jena sa vin la intilniri pentru ca voi ati fost impreuna mai mult timp si totusi ma simt oarecum alaturi de un grup destul de legat in care lucrurile bune se traiau la greu si relele se duceau mai repede si ce e mai important am de invatat multe ca deh bebe creste si voi expuneti multa utilitate in domeniu si ca sa nu pierd sirul de citeva zile se tot bate apa in piua pe o treaba urita si fiecare intra si spune ba ca nu mai scrie ba ca e mai usor sa se detaseze si tot asa..
e o comunitate virtuala in care e mult mai simplu si mai eficient sa preiei lucrurile bune sa asculti experientele altora si sa folosesti ce ai nevoie, sa asculti un sfat ,macar din respect ca cineva a stat, s-a logat, a citit, s-a gandit si a scris mai ales ca nu is gratuitati de doi bani si rautati ieftine ci fiecare isi pune mintea la contributie si da un sfat dupa pricepere, nu e de condamnat e de adimrat in lumea asta in care celalalt a devenit invizibil.
eu sper sa treaca si sa fie mai bine, sa scrieti ca sa aiba lumea ce sa invete pentru ca o recunostinta recunoscuta sau nu exista,
numai bine si o seara magnifica,
cu drag pentru mamici si bebici 
mami de Sofi
narcisa.s spune:
Deci acum lamuriti-ma si pe mine ca eu sunt mai de la tzara asa...Trebuie sa cumpar biberoane de sticla?Si daca da de ce?Tocmai mi-am facut colectie de biberoane de plastic...Sa fie, asa, pentru masa de seara...
Si mai o chestie...Noi nu avem mocheta pe jos prin casa.Din cauza de nisip, aer sarat, mucegai etc.Si nici parchet.Avem gspalat pe jos resie (nu f dragutza) in toata casa.Fie-mea va incepe la un moment dat sa se tarasca pe jos.Trebuie sa cumpar solutie de spalat pe jos din aia bio ecologica sau merge si cu Ajax?
Iisus i-a zis - Eu sunt calea, adevarul si viata.Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine - Ioan 14:5
ankalaura spune:
Narci, noi avem foarte putina gresie, dar nu am luat niciodata produse bio nu stiu cum - habar n-am daca or fi la noi. Dar ma gandesc si eu... si daca dai cu mopu', doar nu il inmoi in solutie nu? Faci un diluat...
Si mai e o chestiune... Cand o sa inceapa sa misune, nu o sa umble prea mult pe jos. Sincer, mai periculoase mi se par sertarele pe sina.
ooka spune:
![]()
io is mai rusinos asa una la mana ( daia nu scriu) si a doua io am citit doar de putin timp ce a scris soramea cind a aparut un subiect legat de cezara bucur si apoi inca am sentimente de vinovatie fata de bebe si atunci iti e mai greu sa prezinti experienta ta..
mami de Sofi
ankalaura spune:
Bai, ca mi-am amintit... mesaj pentru XENA...
Bai, vrei sa iti spun cand m-ai enervat pe mine?
Mai stii cand era plecat barbatu-tu prin Franta, tu erai putin gravida (adica nu erai inca foarte gravida!) si scriai pe forum, ca aoleu ce naspa e singura, vai de mine ce naspa e, mai stateai putin, iar mai ziceai ca e nasol...
Moama mi-ai parut asa o smiorcaita!!! De zile mari!!! Ma intrebam de unde pana unde XENA (razboinica) din moment ce tu erai asa o smiorcaita! 
Sigur ca mi-a fost rusine sa zic atunci, ca deh, sarea lumea cu judecata si tu te-ai fi suparat, dar acuma nu te superi, da?? Ca mie mi se pare mega da' mega distractiv acuma!!! 
ooka spune:
Narcisa,
legat de biberoane n-am fost atenta daca se refera la bisfenol da banui ca da, oricum teoria mea se duce pe rapa daca altu e motivul![]()
biberoane ok sunt la
chicco - de sticla de 150 si 260 cu git larg si ingust
medela - plastic fara bisfenol de 150 eu de astea am tot folosit f bune numai cu gat ingust
nuby silicon - integral din silicon fara bisfenol de 330 parca cel mai mare si are avantajul ca are si o tetina cu lingurita pentru diversificare insa Mada spunea ca nu leshina bebe daca maninca cu lingurita din canutza
si mai is si altele da mai mult in anglia din ce am cercetat ca eu am avut buba asta cu bisfenolul si am luat si pompa de la medela fara bisfenol biansur insa cind am fost in spital iar la o sapt dupa nastere am hranit bebele cu bib si cu bisfenol ca nu mai era cum prevazusem io marunt marunt ![]()
daca nu fu vorba de bisfenol da si tu ignore![]()
mami de Sofi