Refuzul de a merge la clubul de dans

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui smndraghici
Vroiam pentru ea altceva decat face acasa (joaca, iesit in parc, desene), mai ales ca ii place sa danseze.

De ce nu o dati la gradinita ? Acolo ar avea diverse activitati, chiar si dans. Cred ca e cam devreme pt. un curs.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Ei, cum a fost ieri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nix spune:

Citat:
citat din mesajul lui smndraghici

Astazi este o zi grea pt mine, incarcata de emotii. Avem prima proba la costumele pt spectacol si deabia astept sa vad cum reactioneaza. Tineti-mi pumnii!

Daca azi reactioneaza nasol, sambata nici nu cred ca o mai duc.

Buna, o sa imi permit sa impartasesc cu tine parerea mea.
Incearca sa nu faci o drama mai mare decat este, din intamplarea asta.
Refuzul fetitei tale poate avea mai multe cauze, fie era obosita sau plictisita, sau geloasa (a propos de costumul pentru serbare) sau pur si simplu i se facuse foarte dor de tine. Copiii de 3 ani inca simt nevoia sa fie aproape de figurile lor de atasament (mama si tata, sau alti membri ai familiei) si e normal uneori pentru ei sa devina tristi atunci cand sunt separati mai mult timp de parinti.

Cred ca e important si pentru tine si pentru fetita ta, sa stiti amandoua care este motivul pentru care merge la dans: e o placere a ta, sau e placerea ei? Daca este pentru placerea ei, atunci mi se pare ok sa ii respecti "decizia" de a nu mai merge, pana cand este ea pregatita sa isi reia cursurile.. si asta fara sa pui presiune asupra ei. Las-o pe ea sa iti ceara sa mearga din nou la dans, spune-i ca o astepti sa fie pregatita sa se intoarca si atunci cand este o vei duce.
Mi se pare o idee buna sa incerci sa discuti cu ea (dar tot asa fara sa o presezi, doar atunci cand vrea ea) sa vezi ce s-a intamplat, sau ce iti povesteste ca a simtit in ziua respectiva.

Mult success!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smndraghici spune:

Dragilor,

Am fost joi la proba de costume, am probat si faza a fost ca n-a mai vrut sa-l dea jos si chiar vroia sa danseze in sala in acel moment lucru ce nu se putea deoarece aveau cursuri copiii mari, dar a ramas cu el pe ea pana am ajuns acasa unde a dansat toata seara.
sambata am fost cu ea la ora de dans si am imbracat-o doar cu body-ul de la costum, lucru ce a incantat-o foarte mult, asta pana cand a intrat in sala unde a avut o ezitare, dar eu am inchis usa repede si a ramas acolo vreo treisferturi de ora, in conditiile in care sedinta de dans este de o ora. Apoi a iesit afara spunandu-mi ca vrea la toaleta, am dus-o dar nu s-a intamplat nimic in sensul ca nu avea nevoie urgent. Apoi n-a mai vrut sa intre in sala si am intrebat-o de ce, dar, bineinteles ca n-am primit un raspuns. Am lasat-o in pace, ne-am imbracat frumusel si am plecat acasa, frumos cu zambetul pe buze.
Cam asta a fost pana acum, de la episodul plangacios de data trecuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Dar ea stie ca tu stai si o astepti in timpul orei? SAu ce stie ca faci tu cat ea este la ora? Poate fi si o anxietate de separare...chiar daca merge la gradinita.
Adi avea 5 ani si 9 luni cand a inceput cursul de engleza (deci mult mai mare) si un an nu se ducea singur la WC la firma, desi este curat si foarte civilizat, intr-o incapere alaturata clasei lor...spunea ca-i era frica, asa ca eu trebuia sa stau acolo sa merg cu el la WC daca era cazul. Abia acum la aproape 8 ani pot pleca linistita in acea ora cat are el engleza, dar tot intra in panica daca nu sunt acolo cand iese...
Deci ai cu ea si o discutie prin care s-o asiguri ca tu esti acolo, la usa, ca nu pleci etc...

Mergi la inceput