Polita de asigurare ING? Sigura?
Buna! Am avut ocazia saptamana trecuta sa ma interesez despre o polita de asigurare de la ING.Oare sunt de cuvant?
Mai ales ca ma gandesc sa o inchei pe o perioada de 14 ani?
Voi ce parere aveti?
Aceasta polita presupune cotizarea unei sume de bani care ii va primi de ex fiica mea cae mare la implinirea a 18 ani.Si in caz de spitalizare, caz de deces, etc..
Raspunsuri
Rufus spune:
Sigura...ce mai e sigur azi?
Eu am o asigurare la AIG, taman era sa dea faliment...o prietena, agent ING spunea sa-mi fac si la ei, ca sunt mai siguri, fac asta de o viata...am citit ca statul olandez a cotizat puternic sa nu o ia si aia la vale...
Daca stam cu drobul de sare deasupra, nu mai facem la niciuna.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
eunice78 spune:
Rufus, eu tocmai am renuntat la AIG. Dupa 4 ani, am platit cam 100 milioane, am recuperat 25. DAr nu asta e problema, ci ca la art. 25 care avea marginal SIDA, adica, teoretic era o clauza care prevedea ca sotzul meu nu incasa suma garantata daca eu as fi murit de SIDA, ci doar valoarea aia de rascumparare ( care e mica rau), deci in continutul acestui articol erau si: neoplasm de orice fel, orice tip de boli infectioase descoperite sau care se pot descoperi, etc....Ceea ce e magarie curata.
Scuze pt incoerenta, ma grabesc.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
ivanoiuadela9 spune:
Dragele mele , eu lucrez la o firma de asigurari si vreau sa va dau un sfat : daca vreti sa va faceti o asigurare ( indiferent de care , accidente , boala sau pentru capitalizare ) sa -i intrebati daca suma asigurata care va iese este GARANTATA sau ESTIMATA . La AIG , GRAWE si multe alte firme au sume estimate si de aceea nu prea ai luat cine stie ce . Acum fiecare isi alege ce firma de asigurari vrea . Multa bafta !
eunice78 spune:
Din punctul meu de vedere problema majora nu e la suma pe care ti-o returneaza la rascumparare, in fond asigurarea e pt protectie, nu e o afacere, ci problema e reaua credinta la formularea contractului. Eu personal recunosc ca nici nu am citit articolul cu marginalul SIDA, nici nu ma gandeam ca in continut ar fi alte referiri. Asta pe de o parte, iar pe de alta parte in contractul cu AIG scrie ca se scad taxele datorate firmei pt gestionarea politei, etc, dar aceste taxe sunt stabilita de firma, dupa cum vreau muschii ei, nu e clar stipulat modul de calcul al acestora in contract. Dar asta e, daca nu am deschis bine ochii la incheierea contractului...(de fapt, am citit mai mult pe diagonala, spre rusinea mea, dar nu se va mai intampla).
Cert este ca asigurarile sunt o afacere. Dar pentru ASIGURATOR.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
Lorenza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eunice78 Cert este ca asigurarile sunt o afacere. Dar pentru ASIGURATOR. |
Cam asta e adevarul.Cine nu casca ochii,casca punga.E valabil si pentru mine,ca am luat si eu aceeiasi plasa.
Christel spune:
Cineva spunea ca a investit intr-o asigurare de viata, citez:
Eu am vrut sa economisesc printr-o asig. de viata, dar surpriza, la rascumparare am primit de la ING NEDERLANDEN ASIG. DE VIATA doar 77% din suma depusa, de 8 ani platesc cate 480 lei anual, resp. din 2000 si acum am primit la rascumparare doar 2980 lei, iar eu am depus 3840 lei.
Retin chelt. de administrare si de rascumparare. Ce investitie este in asigurare, mai ales asig. de viata tip activ?
Asa ca nu va mai lasati pacaliti si investiti niste bani daca aveti in bunuri cu valoare adaugata ridicata
Acum am si eu o asigurare in derulare la Generali, sunt in al 8 an de plata si a mea asigurare se fructifica la final in pensie privata, acum ce sa inteleg ca o sa-mi dea mai putini bani decat am platit?
Ma gandesc ca cei care le-au rascumparat inainte de termen(sa zicem ca erau pe 15 ani si voi dupa 8 ani n-ati mai continuat sa platiti si ati renuntat, sa nu fie vreo penalizare si de aceea v-au dat bani mai putini? Sa fie asta cauza?
TOMALAVINIA spune:
Va multumec tuturor ptr raspunsuri, ba chiar m-ati surprins cu aceste discutii:))
In final, am renuntat.Chiar daca pare interesant si am doi copii mici, am renuntat la a aincheia acum o polita de asigurare.In primul rand perioada e de 14 ani minim, iar suma e enorma, raportat la veniturile familiei.Asa ca prefer sa economisesc, daca se poate, lunar niste banuti.
Ma tenta aceasta polita de asigurare deoarece am un servici in care sofez mult, sunt supusa riscului accidentelor zi de zi :(
Dar, oricum ma consolez ca Dumnezeu ne pazeste, iar asiguarea in caz de accidente e facuta de catre firma la care sunt angajata.
Inca o data va multumesc mult ptr raspunsuri.
Multa sanatate!
kariguld spune:
cand se semneaza un contract, pe o anume perioada, "n" ani, iar dupa o vreme se reziliaza, adica inainte de termen, este NORMAl ca sa nu primesti suma ce ai depus-o, integral sau aproape...asta e valabil la orice fel de contract...chiar si la banca daca depui bani si vrei sa-i scoti inainte de termen...
Lavinia, o intrebare pe care sa ti-o pui si sa-ti raspunzi singura. masina ta cu care circuli zilnic, are asigurare? dar casco?
daca "fierul" ala merita o asigurare, viata ta valoreaza mai putin?
nu te amagi, in caz de accident, Doamne apara si feri!, masina va fi despagubita si nu tu, ca persoana! iar copii tai, (Doamne feri si apara!) ce vor face??
asigurarile de viata, acopera acel domeniu pe care nimeni nu-l poate controla, adica moartea fulgeratoare a unui parinte. e protectie pentru copii tai! daca nu te poti plisi de o suma cat de mica, lunar , atunci economiseste punand banii la banca, dar fa-o pentru copii tai!
fiindca, pentru ei muncesti, pentru ei te lupti, pentru ei traiesti!
Kari
Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder
kariguld spune:
a, inca ceva, NIMIK, in ziua de azi nu mai este sigur, absolut nimik.
cei care promit siguranta si dau garantii ferme, sunt niste inselatori!
in orice lucru, e bine sa se dea o estimare, aproximativa...
Kari
Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder
Burtocika spune:
KARI, bine zici ! Nimic nu mai e sigur in ziua de azi ! Nici macar bancile !
Despre asigurare, ce sa-ti zic ... Vezi ca s-a mai discutat despre planurile de asigurare pt copii la Topicul de "Crese si gradinite", si tot despre ING era vorba.
Eu nu pot decat sa te sfatuiesc sa citesti foarte atent contractul si in special clauzele de "excludere" sau "exceptiile" sau ce nu intra sub incidenta politei ... Si nu-l lasi pe agentul de asigurari pana nu-ti pune in fata contractul si nu te lasa sa-l studiezi ! Vezi ca in general sunt destul de reticenti si incearca sa te plimbe cu vorba. Sa nu te lasi si sa nu te angajezi cu nimic pana nu studiezi foarte bine contractul.
Chestia asta ca nu te despagubesc in caz de SIDA sau neoplasm (cancer) e o mare magarie ! Eu am avut niste discutii cu o agenta de la AIG si m-a "asigurat" ca orice boala este acoperita de polita. Si intr-adevar, daca imi retrageam banii mai devreme, primeam mai putin decat bagasem.
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?