Sezatoarea canadiana (115)
Raspunsuri - Pagina 8
pitilache spune:
Am intrat si eu sa va salut!
Ange am incercat si eu in w/e cozonacul tau. Am fost la cumnata-mea la Boston sa ma serbez de ziua mea si a iesit super bun cozonacul. Asa ca azi il incerc si acasa! E la cuptor acum. Va zic mai pe seara cum iese!
Bebitzu la multi ani pentru ieri! Tin minte ca eram in aceeasi zi, nu-i asa?
Dana la cine ai fost in Ile Perrot? Sunt curioasa daca-i cunosc... E departe ce-i drept dar noua ne place tare mult.
cge spune:
Ange, eu singurul magazin pe care il stiu cu haine de copii este cel de pe Van Horne din Outremont.
www.bebechic.ca
Sunt cam scumpi (eu i-am luat decat 1 rochita Ancutei
) si nu au decat pana la 6 ani. Eventual, dc iti plac, poti sa ii suni sa ii intrebi de magazine ptr copii mai mari.
Pe la Mexx, Old Navy ai incercat ?
Dresuri din PNA si mai subtiri si mai groase au in Loblaws,de pe Saint Martin aici in Laval, si sunt 5$-8$. Aveau mai multe culori.
Da-mi si mie datele medicului de pe Samson. Si noi suntem fara medic de familie.
Bafta la doctor.
"La Multi Ani" Roxana si Nicoleta.
Sa fiti sanatoase, fericite, si sa aveti numai bucurii.
Restul fetelor ce fac ? Nu v-a bagat frigul pe DC?![]()
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Dragaica spune:
Fetelor am si eu nevoie de parerea voastra 

Acum 2 saptamani sotul meu a facut o criza de tahicardie(boala diagnosticata din tara unde a mai avut 2 crize), ne-am speriat pentru ca a durat prea mult, cam 5 minute, l-am trimis imediat la doctorul de familie ca sa-i dea trimitere la cardiolog.
A fost la cardiolog i-a explicat situatia si ce simte in timpul crizei, cardiologul i-a masurat tensiunea si l-a ascultat la inima dupa care i-a zis ca este OK ca e tanar si poate e de la oboseala .....asta a fost tot.
Dar eu stiu ca lua nitroglicerina la fiecare criza, in tara i-au facut electrocardiograma si l-au testat la un aparat de forta, dar aici nimic............
Sincera sa spun sunt cam dezamagita, ma gandeam ca o sa-i dea un tratament sau macar sa-i faca niste analize, asta pentru ca tahicardia netrata poate avea complicatii grave, chiar mortale iar sotul meu are abia 28 de ani.....nu stiu ce sa fac, sa merg la un privat??
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Aspiranta la titlul de mamica
http://tt.lilypie.com/87KXm4.png
bebitzu spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ana Stroe
Nu e dureroasa (mamografia), mai degraba deranjanta (adica ceva tot simti:-); eu am luat trimitere de la clinica de cartier intotdeauna (gineco, mamo, etc); la mamo am gasit in Mtl undeva unde m-au planificat in citeva zile-gratuit, cu cardul de maladie; in Laval erau citeva luni de asteptat. http://www.floriinro.ro/ |
Seara buna,
Cami, vreau si eu numarul doctoritei daca nu te superi.Si eu am ceva pitici pe creier de ceva timp si trebuie sa-i trimit la plimbare ca altfel,...
Ana,cum fac sa ajung si eu acolo unde ai fost tu ^
bebitzu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pitilache Am intrat si eu sa va salut! Ange am incercat si eu in w/e cozonacul tau. Am fost la cumnata-mea la Boston sa ma serbez de ziua mea si a iesit super bun cozonacul. Asa ca azi il incerc si acasa! E la cuptor acum. Va zic mai pe seara cum iese! Bebitzu la multi ani pentru ieri! Tin minte ca eram in aceeasi zi, nu-i asa? ![]() Dana la cine ai fost in Ile Perrot? Sunt curioasa daca-i cunosc... E departe ce-i drept dar noua ne place tare mult. "Less is more" - Mies van der Rohe |
Roxana,asa este, ieri a fost si ziua mea, multumesc mult pentru urari,
, La multi ani! Cristina, mersi mult

oanagabriela spune:
Ange, magazinele evreiesti nu sint pentru toata lumea
. Fosta proprietara unde locuiesc eu era evreica si primea reclame, dar sint in general in locuinte private si pe circuit "inchis"...In casa de vis-a-vis sta o familie de evrei si fetita lor este f.frumos imbracata. Mereu am vrut sa o intreb pe mama ei unde ii cumpara hainele, dar pe urma m-am gindit ca sigur nu ne vom potrivi la pret
. In alta ordine de idei, eu am mai vazut paltonase frumoase la Winners, la Zara si la un magazin in centrul Rockland (gen boutique dar pentru copii, cu pretul in consecinta). Mai au si la Souris Mini si alte magazine de genul asta. M-au tentat si pe mine, dar noi inca sintem la virsta de tavalit in zapada ![]()
Roxana si Nicoleta "La multi ani" si de la mine, multa sanatate, noroc si bucurii alaturi de cei dragi

Dragaica, aici nu exista medic privat, toti medicii sint privati. In general poti incerca la alt cardiolog (ceri o a doua opinie). Multa sanatate sotului tau 
Dragaica spune:
Oanagabriela suntem de 1 an si jumatate aici, nu prea ne-am dezmeticit de felul cum lucreaza sistemul sanitar ![]()
Sotul a avut trmitere de la medicul de familie pentru cardiolog, ma gandeam sa mearga la un alt cardiolog unde nu o sa aiba nevoie de trimitere, unde sa platesc consultul, ca in tara![]()
![]()
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Aspiranta la titlul de mamica
http://tt.lilypie.com/87KXm4.png
simi spune:
Doloress, Olga foarte trist! Condoleante pentru prietenii vostri! Ce povesti ingrozitoare!
Si tu, Dragaica, cred ca t-i se rupe inima de mila vecinei tale ,biata de ea!
Ange, iti multumesc din suflet!
Am medic de familie, e un dragut, pentru trimiteri n-am nevoie sa merg la el, il sun si-mi da un fax cu trimiterea. e un om nemaipomenit! Dar iti multumesc mult pentru sugestia cu doctorita din Laval. Si nu stiu daca incepind cu 40 de ani e chiar indicat sa faci o mamografie pe an? Asa cred, dar nu sint sigura daca de la 40 incolo sau mai sus. In orice caz, du-te si fa-ti sa te linistesti.
Bebitzu si Pitilache la multi ani, fetelor!

Ktrinel cum te-ai strecurat azi de nu te-am prins?
Lasa ca ne vedem noi! Vroiam sa te intreb ce face albinuta?
Oana, tu zici de vecina ta ca-si imbraca copila frumos? Pai eu n-am vazut pina acum copil mai frumos imbracat ca Antonia! Imi amintesc si acum de toate lucrurile pe care m-i le-ai dat pentru Alice. O nebunie de rochite, costumase. Ce le-a mai purtat! Si ce frumuseti!
Ange, un magazin cu haine superbe pentru copii, in afara de ce ti-au zis fetele e BLU. Il gasesti la Rockland si mai nou la Fairview Pointe- Claire. Acolo lasi sutele si nu te induri sa mai pleci! Eu intru rar ca ma stiu fara masura!![]()
Smile,tomorrow could be worse!
oanagabriela spune:
| citat din mesajul lui Dragaica Oanagabriela suntem de 1 an si jumatate aici, nu prea ne-am dezmeticit de felul cum lucreaza sistemul sanitar Sotul a avut trmitere de la medicul de familie pentru cardiolog, ma gandeam sa mearga la un alt cardiolog unde nu o sa aiba nevoie de trimitere, unde sa platesc consultul, ca in tara http://community.webshots.com/user/Dragaica Aspiranta la titlul de mamica http://tt.lilypie.com/87KXm4.png |
Stiu, asa este la inceput, mai ales ca sistemul medical de aici este putin confuz pentru cine vine din Europa...

Simonna spune:
| citat din mesajul lui DragaicaAm si eu o intrebare pentru nevestele cu mai multa experienta decat mine Nu mai stiu cum sa-l iau si ce sa-i mai zic..... ![]() |
Hai ca mor daca nu zic :)) Chez nous e... pe dos. Casa e plina de sosete. Ale mele. Sub pat, pe pat, intre pernele de la canapea. La copil in camera. Sint un perpetuum mobile, am milioane de sosete si vinerea stau in virful patului si ma uit dezolata in sertarul fara sosete. Mi se intimpla sa ma aplec sub pat si sa culeg... :)) Cel putin sosetele alea de plastic de la DOlarama... alea le pied, mi le maninca masina de spalat, le fura monstrul din dulap (ca am unul acolo, e un monstru care nu suporta sa stea cu usile inchise, le deschide tot timpul :)) ). Am vagoane de sosete, NU la locul lor :))
Amu', pe post de sfat, de la Colegu' citire, ori te obisnuiesti si le stringi, ori te certi. Asa ca mai bine le stringi :)) I love my husband!!!!
Si sfat de la mine, aia dezordonata :) aplicat in relatia cu Atomix: una bucata cutie sub masa, tot, absolut tot ce sta imprastiat prin casa se duce in cutia cu pricina (ale lui, nu ale mele, ca pe mine nici mama n-a reusit sa ma ordoneze!). Daca vineri seara cutia nu e goala, continutul pleaca la gunoi. Amu', eu sint ma-sa si am voie... nu-s cum pui tu asta in practica cu sotul tau, da' sa-mi spui si mie rezultatul :)))))))
Serios vorbind, metoda cu cutia vine de la metoda cu sub-patul, pe care mi-am aplicat-o singura ani de zile, mai putin in Ca unde nu am sub-pat.
Rox, Nico, La MULTI ANI... maaaama, ce pe gratis bem vineri!
Change of subject: Atomix are febra de vineri seara, tot un 39 pe capul lui, l-am suspectat de toate goangele si virusii si gasotro si ce-o mai fi... Amu' are puroi in git, ia antibiotic si nici miine nu vrea la scoala. Si vomita cind ii pui spray in nas, dom'le! Sa-i dea Dumnezeu sanatate cui a inventat secheuse si plapuma spalabila si uscabila!
Asta-i, sint cu capul, fac si eu haz de necaz, ca de fapt ma panichez de ma ia dracu' cind e copilul bolnav, ca asta-i bolnav de 2 ori pe an si cind e bolnav ma imbolnavesc si eu de nervi, azi numa' nu i-am calcat in picioare pe aia la job...
Scriu complet fara sir, un gind si pentru prietenii nostri care au plecat prea devreme dintre noi...
Va sarut, noapte buna...
Simona