Ce gatim azi (52)
Raspunsuri - Pagina 6
denizel spune:
Multumesc mult, mami de Fluturas!! 
Spun maine ce a iesit. Acuma e la racit hibridul :-)).
Te mai rog ceva! :-)
Poti sa dai si reteta zacuscai (o fi corect?
) de fasole?
osna spune:
zacusca de fasole.reteta de la DANA(BD) de pe culinar:
1,5 kg de capia sau gogosari
1 kg de ceapa
1/2 kg fasole
1/2 l ulei
1/2 bulion sau 2 kg de rosii
foi de dafin
ceapa tocata la robot si gogosarii i-am pus la calit in uleiul incins pina s-au inmuiat bine.am adaugat fasolea fiarta si macinata,bulionul,foaia de dafin si am fiert la foc mic,tigaia acoperita cu capac,amestecand uneori.am lasat-o pina cand a scazut bine si toate legumele au fost moi.
se pune in borcane sterilizate.
edit:
-prima oara am respectat reteta si am cumparat fasolea uscata,gogosarii si iti ia jumatate de zi ca sa o termini.
-zilele trecute dupa reteta asta am facut jumatate de portie,cat sa mancam acum in post,am folosit fasole gata fiarta la doza,sos de rosii pasate,la cutie si zacusca a fost gata intr-o ora
.
mamica fluturasului Matei
denizel spune:
Multumesc mult, Osna!!! 
Hai ca s-a racit tortul. E ok, nu s-a incruzit. Probabil, fiindca am pus compotul caldut, nu rece.
Dar...dar...nu mi-a iesit frisca
. Ooof
, tortuletul era o surpriza pt. in seara asta, de ziua sotului meu ...
catutza spune:
ciorba de pui cu bors de casa
creier pane
Cata si
Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
Bucatareala
osna spune:
La multi ani sotului!
cum nu ti-a iesit frisca?
smantana se bate de la frigider,rece si sper ca nu ai pus-o la robot ca se taie. eu una nu am reusit niciodata sa o bat la robot,numai la mixer.
aici se gaseste smantana dulce speciala pt frisca,nu prea stiu cum e in romania cu smantana de frisca,nu am folosit de ceva vreme.
osna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui catutza creier pane |
cata se opareste creierul inainte de a-l face pane??
n-am mai mancat de un an,aici nu gasesc deloc de cumparat,dar e primul lucru care-l voi gati cand ajung in ro.
catutza spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui osna
cata se opareste creierul inainte de a-l face pane?? n-am mai mancat de un an,aici nu gasesc deloc de cumparat,dar e primul lucru care-l voi gati cand ajung in ro. mamica fluturasului Matei |
Osna , da am oparit creierul inainte in apa cu cateva picaturi de otet (mai putin de jumatate de linguritza)
Cand vii in tara?
Cata si
Bianca-Maria(2.11.2005)Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
Bucatareala
osna spune:
in 13 decembrie,mai un pic.i-am zis mamei sa ma astepte cu creier la congelator si placinta cu branza![]()
geanina-nica spune:
osma-multu pentru sfaturi
inca nu am facut PARIZIENELE maine am sa incerc sa fac ceva ![]()
azi-ciorba de fasole verde de post
-merliuciu pane
-desert salata de fructe
denizel-La multi ani sotului!!!!!