Sangerare in zona genitala la fetita de 5 ani

Sangerare in zona genitala la fetita de 5 ani | Autor: carmenz

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat sau o parere. Aseara, dupa ce fetita mea, de 5 ani, a facut treaba mica in olita, am observat ca urina era rosiatica si cand am sters-o, servetelul era patat cu sange. M-am uitat in zona genitala dar nu am observat nimic suspect. Am intrebat-o daca s-a lovit, daca o ustura sau o doare ceva acolo dar a zis ca nu. In aceasta dimineata urina era normala si servetelul a ramas curat. Totusi, sunt putin cam ingrijorata. A patit cineva ceva de genul acesta? Ce ar putea fi?
Va multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

URGENT LA MEDIC. Nu e de gluma. NU vreau sa te speriu, dar e neaparat sa vezi daca sangerarea a fost vaginala sau nu. Poate fi o raceala, si sangele sa fie in urina, pot fi firisoare de nisip pe uretra care au ranit-o, sau poate fi Doamne fereste pubertate precoce. Noi am trecut prin asa ceva cand cea mare avea 1 an si 3 luni si ne-am speriat cumplit. Nu avea nimic, da' ne-au purtat 3 zile cu tot felul de supozitii nefondate pana am gasit medicul care sa elimine cauzele pe rand inainte sa abereze cu vreun diagnostic. Asa ca primul lucru mergi cu ea la o ginecologa infantila sa elimini suspiciunea de sangerare vaginala. Te rog eu mult, nu sta nicio clipa. Mergi acum cu ea la spital.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenz spune:

Iti multumesc pt raspuns Ripley.Sigur ca ma voi duce la medic. Am mai fost cu ea la ginecolog pt o alta problemutza dar azi e vineri si doctorita aceea nu este astazi. Ma voi duce luni. Daca nu iti cer prea mult, ai putea saimi spui, pe scurt, ce simptome a avut fetita ta? A avut la fel sangerare vaginala? Ce avea de fapt?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Avea 1 an si 3-4 luni, si am observat pe scutec ceva mai rosiatic, m-am gandit ca in crema petrini mai sunt nuante inchise. Am schimbat scutecul si dupa 1 ora am vazut cam 2-3 picaturi de sange rosu, proaspat. Am impachetat-o urgent si am mers la urgenta copii, speriati nasol de tot. Acolo au incercat sa vada de unde provine sangele, au sters cu tampon, orificiile find apropiate au zis ca nu stiu de unde e, apoi au dus-o la chirurgie sa fie studiata dc nu exista semne de abuz sexual, iti dai seama cum ne-am simtit, mai ales sotul de neom si umilit (cica asta e procedura, da-o dracului procedura). Au zis ca are cam mult par pe coapse, asa e mai mai flocoasa (bine, nu e mult, dar nu e fix fara par ca alte fetite mici sa nu aiab urma de par pe picioare). Apoi au zis sa revenim in clinica a soua zi, iar pe beletu de trimitere au scris "pubertate precoce?". Ai mei sunt medici, au zis sa ne linistim ca nu sunt semne de copil endocrin, am citit si pe net, nu am dormit deloc, eram ingroziti complet de acest diagnostic prezumtiv. A doua zi am mers la endocrinologa (noroc ca era fosta colega de faculta cu matusa-mea) si aia a cosnultat-o extern, a zis ca nu sunt semne de vreo deviere de la normal, dar totusi i-a luat sange, apoi facut injectie cu hormoni, luat sange dupa 1 ora, un chin pt noi, pt copil. Pana a doua zi am mai murit de 5 ori. De sangerat, nimic din prima seara, o verificam la minut efectv. A 2a zi ne-a trimis dna. prof la gine infantila, mi-a pus fata pe masa cu 2 craci metalici si i-a luat secretie pt. frotiu, au analizat-o urgent la laborator (la mama in policlinica) si s-a divedit ca NU sangerase vaginal deloc.

Sangele provenea de pe calea urinara, ori firisor de nisip, ori un mic polip pe uretra (si eu am avut cand eram mica) si este sanatoasa TUN.

De aceea iti zic, mergi azi la orice medic, nu sta pana luni sau cand o fi cineva cunoscut! Te rog eu nu amana chiar dc nu mai apare nimic. E fetita si e fte important sa descoperi cauza sangerarii. Mult succes

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenz spune:

Buna dimineata!
Nu am avut timp sa scriu pana acum. Am fost cu Raluca la medic, a urcat-o pe masa de ginecologie, a examinat-o si a spus ca nu vede nimic in neregula. Nu sunt leziuni la nivelul himenului, nici o problema la uretra, nici o rana, nimic. M-a trimis sa ii fac sumarul de urina si probabil ca imi va da o trimitere sa ii fac o ecografie abdominala. Am inteles ca in functie de rezultatul analizei va decide daca va fi nevoie de ecografie dar ma gandesc ca nu strica sa o faca oricum. M-a intrebat daca am luat tratament hormonal in timpul sarcinii si, evident, am banuit scopul intrebarii dar a spus ca nu e cazul sa ma gandesc la pubertate precoce pt ca nu este singurul semn sangerarea vaginala (presupunand ca asta a fost).
Voi reveni cu amanunte dupa ce voi avea rezultatul analizei.

O zi buna!

Mergi la inceput