Retete Vegetariene

Retete Vegetariene | Autor: Adela P

Link direct la acest mesaj

De mult mi-am propus sa schimb putin alimentatia familiei mele in sensul ca noi de exmplu mancam prea multa carne, sotul meu e carnivorul casei si pt el nu exista masa fara carne. Dar ma gandeam ca nu ar fi rau sa o putem inlocui macar asa o data pe saptamana sa evitam carnea fara sa se simta el nedreptatit. Ma gandesc ca mai sunt destui barbati care sunt la fel ca el dar daca reusim sa incropim o masa gustoasa fara carne poate nu ar fi greu de convertit. Asa ca propun sa scriem aici retete vegetariene sau lacto ovo vegetariene care pot servi de fel principal dar si garnituri, supe, ciorbe si salate. Nu am timp acum dar revin mai tarziu si eu cu cateva retete.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

hai ca vin eu cu o reteta care-mi place foarte mult,am facut-o de vreo 4 ori in vara asta:

vinete la cuptor,cu mozarella si parmezan

1 vanata mare
200g mozzarella
100g parmezan
100-150ml sos de rosii
sare,piper,verdeturi
1ou
pesmet
ulei

vinetele se taie felii de 4cm(am pus in actiune feliatorul sa fie toate egale) si se trec prin oul batut si pesmet,apoi se auresc in ulei incins.
se pun intr-o forma rezistenta la foc ,neunsa 1/2 din felii,condimentam cu sare,piper,chilli si aseazam jumatate din mozzarella cuburi/1/2 din parmezanul razuit/ 1/2 din sosul de rosii.

deasupra urmeaza restul de felii si iar mozzarella/parmezan/sos de rosii,condimente.mie-mi plac putin mai picante de aceea pun si chili uscat din morisca.se da la cuptor pt 35min la 170 grade.se servesc calde sau reci cu bagheta si iaurt.

cam asa arata rezultatul final

mamica fluturasului Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Mihaela, excelenta reteta, arata ca o lasagna. Am s-o fac samabata si-ti spun cum a iesit.

Asa cum am spus, revin cu o reteta vegetariana, de ciorba, foarte buna si care poate fi facuta si de cei mai nepriceputi in ale bucatariei.
1 ceapa mare
4-5 linguri de ulei
500g legume congelate (morcovi si mazare)
2 linguri cu varf de boia
vegeta dupa gust
smantana dupa gust

Se caleste ceapa in ulei, cand devine sticloasa si moale se adauga legumele si boiaua. Se mesteca toate dupa care se toarna apa peste legume si se lasa la foc mai incet cam 2 ore. Vegeta se poate adauga oricand in intervalul acesta. Se serveste cu smantana pe care fiecare si-o ajusteaza dupa gust.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Citat:
citat din mesajul lui osna

hai ca vin eu cu o reteta care-mi place foarte mult,am facut-o de vreo 4 ori in vara asta:

vinete la cuptor,cu mozarella si parmezan

1 vanata mare
200g mozzarella
.....

Am facut in sfarsit ieri vinetele si sa stii ca au iesit foarte bune, ne-au placut la amandoi. In mod sigur am sa le mai fac. Asta e o reteta si de impresionat musafiri pt ca are si aspect frumos. Am sa mai incerc si alte retete de pe situl pe care mi l-ai dat. Merci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Poti sa faci si lasagna cu ciuperci in loc de carne,mie imi place cum iese!Este un subiect mai sus cu retete de post,te poti inspira si de acolo.

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adela P

Am facut in sfarsit ieri vinetele si sa stii ca au iesit foarte bune, ne-au placut la amandoi. In mod sigur am sa le mai fac. Asta e o reteta si de impresionat musafiri pt ca are si aspect frumos. Am sa mai incerc si alte retete de pe situl pe care mi l-ai dat. Merci.

Adela sa va fie de bine.noua ne plac vinetele la nebunie.

mamica fluturasului Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FlyLady74 spune:

Cartofi umpluti

Ingrediente:
8 cartofi
1 fir ceapa verde sau 1 ceapa mica
1 catel usturoi
50 gr branza sarata
50 gr cascaval
2 ciuperci
1 rosie
1 ardei gras
cateva fire de patrunjel verde
smantana cat sa lege ingredientele de mai sus

Preparare:
Se fierb cartofii in coaja cu sare.
Ceapa, usturoiul, ciupercile , rosia, ardeiul si patrunjelul se toaca marunt, se amesteca impreuna cu smantana, cascavalul si branza rase.
Se pune compozitia aceasta in interiorul cartofilor scobiti si de dau la cuptor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Daca te intereseaza si un desert bun:

Batoane cu cereale

-1 cana cu fulgi de ovaz
-1/2 cana fulgi nuca de cocos
-2 banane mari stivite( piure)
- 60 grame fructe uscate(eu am pus caise) si cateva stafide
- putina ciocolata taiata in bucatele mai mici(aprox.25-30 grame)
-1/4 cana ulei de rapita, de struguri sau floarea soarelui.
Se incorporeaza toate in ordinea de mai sus,se amesteca bine si se pun intr-o tava(eu am copt-o in tava de tort rotunda din silicon) daca nu aveti ii puneti hartie de copt ca sa nu se lipeasca, iar daca aveti tava mai mare, dublati cantitatile.
Se introduce la cuptor pentru cca 30 min la 180 de grade.

Este un desert hranitor si se face foarte usor. Este apreciat si de cei mici, fetele meu m-au pus intr-o zi sa le-o fac de doua ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FlyLady74 spune:

Si asta imi place mult:

Vinete cu rosii la cuptor

Ingrediente:
4 vinete nu foarte mari
4 rosii mari
ardei gras
ceapa
5 catei de usturoi
busuioc, oregano, marar
2 oua
2 linguri smantana
piper
cascaval ras
ulei de masline

Preparare:

Se curata vinetele de coaja, se taie felii, se sareaza pe ambele parti si se aseaza pe un servetel timp de 30 de minute.Dupa aceea se sterg cu un servetel pe partea de deasupra.Se coc in tigaie, si pe o parte si pe alta, cu cat mai putin ulei.

Se oparesc rosiile cu apa fiarta pentru a le putea decoji usor apoi se taie felii ca si vinetele.

Se toaca ardeiul, usturoiul, ceapa.

Intr-un vas termorezistent se pun 2 linguri de ulei de masline si se aseaza un rand de vinete, unul de rosii, usturoi, ceapa, ardei, oregano. Se repeta pana terminati tot. Se presara busuioc.

Se bat ouale cu smantana, marar tocat si putin piper si se toarna pe deasupra in vas. Apoi se pune cascavalul ras si se da la cuptor cam 40 de minute.

Mergi la inceput