Mucegai !!!!!

Mucegai !!!!! | Autor: ramiha

Link direct la acest mesaj

Buna

Ne-am mutat in apt in care locuim de aproape 3 ani. Asta e a treia iarna pe care o vom petrece aici.

Pana acum nu am avut nici o problema cu mucegaiul, ba chiar ma bucuram cat de repede se usuca umezeala din casa. Fara a face nici o modificare a apartamentului, toamna aceasta a inceput sa apara mucegai pe la ferestre, prin locuri ascunse (dupa canapea in sufragerie, dupa frigider), ba chiar am ramas cu gura cascata cand am vazut ca pe un scaun pe care il folosim mai rar se asezase mucegai de cativa mm.

Il tot sterg cu clor, dar tot apare. Ce sa fac pentru a scapa de el?

Raluca, mama Nectariei, 30.03.2007

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Izoleaza peretii cu polistiren.

Orice fapta isi are rasplata ei
Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

exista in magazine pulverizator impotrivas mucegaiului. Nu stiu cum se numeste exact, dar daca vei cere ,cu siguranta iti vor recomanda 2-3 tipuri. Noi am gasit in Brik si in Praktiker

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Si pulverizatorul respectiv tot pe baza de clor este si dupa parerea mea nu te ajuta prea mult. Afla care este cauza aparitiei. Trebuie sa existe un motiv: umezeala, ceva neizolat cum trebuie, frig.

Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Asa este, inlatura cauza, nu efectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Si eu am tot avut probleme cu mucegaiul in diverse locuri in care am locuit.

Spray-urile din magazine sunt pe baza de clor si nu elimina cauza.
Uite cam ce trebuie sa faci:
-controleaza izolatia,poate ar mai trebui sa izolezi
-tre'sa aerisesti de 3 ori/zi,cite 10-15 minute,nu e bine sa lasi ferestra usor deschisa(batant)pt ca nu se face suficient schimb de aer,aerisesti cu ferestrele larg deschise
-aeriseste cu usile deschise,toate camerele,baia si ce mai ai,cu curent pt vintul usuca
-deschide zilnic,cel putin 30 minute caloriferul in camera respectiva,aerul cald usuca
-nu in ultimul rind,cumpara un higrometru si masoara zilnic umiditatea si incearca sa o pastrezi constanta la 50%,cu masurile de mai sus

Daca problemele cu mucegaiul sunt severe,trebuiesc bine spalati peretii si montate pt citeva zile acele aspiratoare cu aer cald care usuca treptat si gradat.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

si eu am aceasta problema de cand m-am mutat aici unde stau acum (intr-un bloc vechi)
am mucegai in dormitor si baie (sunt camere pe colt !!!)
am izolat camera, am pus dezumidificator (granule care absorb umezeala) am spalat cu solutie speciala impotriva mucegaiului si am vopsit cu lavabila speciala antimucegai si pot sa spun ca in mare, am scapat de problema
mai apare uneori (cand e frig) dar destul de putin, mai mult in baie, unde nu am izolat

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soanso spune:

exista in magazine solutie cu pulverizator -mucegai stop- e eficienta!

SOSO (20 dec 2005)
POZE SORANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Draga mea (adica dragele mele, ca sunt convinsa ca multa lume sufera din cauza mucegaiului) solutia e sa cumperi un dezumidificator. Cele mai multe consuma putina energie si sunt destul de silentioase, deci le poti tine in priza chiar si noaptea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Mie mi se par doua lucruri care se bat cap in cap. Pe de o parte se spune sa pui un vas pe calorifer ca sa fie umezeala in casa (noaptea ni se usuca gura) iar pe de alta parte, la rama geamurior am observat ca incepe sa apara mucegai iar geamurile sunt ude, dimineata.

Unii zic sa izolezi mai bine, altii ca de fapt totul se datoreaza faptului ca e prea izolat si ca termopanele sunt de vina.

Sotul meu vrea un dezumidificator, dar nu va fi aerul prea uscat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Da Anya, ai dreptate, ce nebunie.Daca tu zici ca in casa la tine e aerul uscat si totusi apare mucegai atunci nu mai stiu ce sa mai zic.Aici in UK folosim umidificator pt ca e aerul f uscat. Nu avem mucegai. In Romania in schimb de cand se lasa toamna pana cand dam drumul la caldura se face mucegai pt toti peretii. Dar cand dam drumul la caldura se usuca mucegaiul.Nu mai stiu ce sa sugerez

Mergi la inceput