Duphaston
Va rog sa ma scuzati ca intru aici la voi, dar m-am gandit ca poate cunoasteti raspunsul. Daca gresesc, ignorati mesajul.
Am uitat sa iau aseara pastila de duphaston (pe care o iau din ziua a 16-a de ciclu pana in ziua 25), am luat-o dimineata, adica pt.ziua asta. Ce se va intampla? Mi se va deregla ciclul? Poate sunt fete care iau sau au luat Duphaston si stiu mai multe despre acest medicament.
Multumesc
Raspunsuri
andra_80 spune:
Zina,
Si eu am uitat de multe ori sa iau duphastonul dar nu mi s-a dereglat ciclul. Asa ca stai linistita ca nu se intampla nimic rau
iuca spune:
zina In nici un caz nu ti se va deregla ciclul pt ca in loc sa iei pastila aseara ai luat-o dimineata. Din punctul meu de vedere pe cea de azi o poti lua deseara.
Duphastonul e progesteron care ajuta sa se implanteze bebe. Organismul oricum in faza luteala secreta progesteron, dar multi dr sunt de parere ca organismul tb ajutat un pic cu Duphaston sau Utrogestan.
Eu am facut inseminare si dupa inseminare mi s-au recomandat 2 pastile de Duphaston iar dupa ce am reusit mi s-au recomandat 3 pastile de Duphaston/zi.
Deci daca azi iei una dimineata si una seara, eu cred ca nu-i problema.
In schimb Duphastonul deregleaza ciclul daca incepi sa il iei cand nu ai ovulat inca. Adica daca tu ovulezi in z17-18 si incepi sa il iei din z16 asa e problema.
De exemplu, mai de mult, o dr mi-a recomandat sa iau Duphaston din z15 pana in z25, dar fara sa imi faca o monitorizare a ovulatiei. Ea credea ca eu sunt ceas elvetian. Eu ovulam in z16 sau 17 si in felul acesta mi-a dereglat ciclul, de la 30-32 zile cat aveam eu mi l-a facut de 50 zile.
Sper ca m-am facut inteleasa si sper sa se lase cat mai repede cu
si la tine.
"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown
16+ 

Zina spune:
Fetelor, multumesc pt.raspunsuri. Mie mi s-a dat Duphaston, deoarece dupa ciclu, inca cateva zile mai vedeam ceva "rosu-roz" pe tampon, si ciclurile sunt lungi si abundente.
Inca o data multumesc mult.
Zina
PricopMirela spune:
zina eu am luat duhaston de mai multe ori dar mi-e dimpotriva mi la dat doctora pentru provocarea menstruatiei nu e nici o problema daca nu lai luat la timp