ANALIZE MEDICALE AJUTOR
BUNA ZIUA TUTUROR VA SCRIU SPERAND SA PRIMESC UN RASPUNS URGENT IN LEGATURA CU REZULTATUL ANALIZELOR BAIETELULUI MEU DE 8 ANI LUNI LA MEDIC DAR NU MAI AM RABDARE E SUSPECTAT DE HEPATITA CRONICA VA ROG AJUTOR SANT DISPERATA NU MAI AM RABDARE PANA LUNI .ASTEA SUNT ANALIZELE SI VINERI IMI DAU REZULTATUL LA CELE SPECIALE.:RDW12,8 TROMBOCITEPLT 296 VOLUM MEDIU TROMBOCITAR MPV 8,4 PDW13,2 NEUTROFILE 51,2 EOZINOFILE 5,4 BAZOFILE 0,6 LIMFOCITE 35% MONOCITE7,8% TGP 19 TGO 15 EOZINOFILE 5,4% TIMON7,4 LEUCOCITE 8,6 HEMATII4,90 HBG13,1 HEMATOCRIT 40,3 MCV 82 HBG-MCHC 32,56 PROTEINE TOTALE SERICE 6,9 AGHBS-SCREENING NEGATIV ANTIHCV ABSENTI-------------SPECIFIC CA FIUL MEU A FOST 2.5 SAPTAMANI FOARTE RACIT SI MEDICUL IA SCHIMBAT DE 2 ORI TRATAMENTUL CU ANTIBIOTIC DUPA 9 ZILE AM FACUT ANALIZELE ANUALE SI AU IESIT F. PROST SUSPECT HEPATITA CRONICA- LE-AM REPETAT SI IATALE CECE DE MAI SUS TREI SERI LA RAND A LUAT CATE UN PARACETAMOL CA INCEPUSE SA-I CURGA DIN NOU NASUCUL, SI AM AFLAT CAAA PARACETAMOLUL NU ESTE BUN PENTRU FICAT , VA ROG DIN SUFLET SA-MI SPUNETI CE AR PUTEA FI . VA MULTUMESC TUTUROR CA SANTE APROAPE DE NOI.DUMNEZEU SA NE PROTEJEZE PE TOTI.
Raspunsuri
zmotocel spune:
la un moment dat scrie:
AGHBS negativ - inseamna ca nu are hepatita b
ANTIHCV negativ - inseamna ca nu are hepatita c
deci nu are nicio hepatita cronica
nu stiu de ce il suspecteaza de heptita, dar din analizele astea varianta ramasa cea mai plauzibila ar fi hepatita a, iar aceasta nu devine niciodata cronica
multa sanatate si sa ne spui ce era defapt!
banbolota spune:
multumesc mult , sa vedem vineri electroforeza cum este in caz ca are hepatita a trebuie internat in spital?
zmotocel spune:
depinde cat de rau se simte..... de obicei hepatita a se trateaza doar prin regim alimentar si repaus..... eventual o internare de cateva zile pt zile pt evaluare.... daca copilul se simte foarte rau sau medicul considera necesar se pot da si unele medicamente.
dar hepatita a (cunoscuta si ca boala mainilor murdare) de obicei trece doar cu regim.
zmotocel spune:
da, exista hepatita cronica la copil.... iar unii chiar se nasc cu ea.... hepatita b si c se transmite de la mama la fat.
teodraghici spune:
Buna.
in primul rand te rog sa nu mai scrii cu majuscule (= a striga).
In al doilea rand
1. Ag Hbs negativ=nu e hepatita B (cel putin acuta)
2. Anti HCV negativ= nu e hepatita C
3. TGO si TGP= valori normale- poti exclude hepatita A (hepatita A merge cu transaminaze de 5-10x mai mari...asta e clar.)
Acum nu inteleg eu de unde pana unde dg de hepatita cronica...
Doar daca vor vrea sa mai investigheze Hepatita B...Ag Hbe, Hbc
Eozinofile marite= poate fi infectie parazitara... de investigat scaunul
Cam asa vad eu situatia, adica destul de roz; sunt cumva alte motive sa te agiti?
Multa sanatate
Ps: Daca gresesc la ce am scris mai sus accept sa fiu corectata...nu sunt gastroenterolog
teodraghici spune:
Si inca ceva....Cine il suspecteaza de hepatita cronica si de ce????
Ce simptome a avut...asta nu e de aici de colo sa sperii o mamica ...mama lor de doftori...
Hepatita A e de obicei cu icter (piele si sclere galbene), urina colorata si scaun decolorat!...nu spui nimic de asa ceva, deci nu e!
Sper ca ti-am fost de real ajutor!
zmotocel spune:
e corect ce spui :)
si ca tot ziceai de majuscule..... eu nu am mai reusit sa observ tgo si tgp printre ele :(
sunt extrem de greu de citit!!!!