Cirese de mai-iunie 2006 (71)
Raspunsuri - Pagina 6
EllaX spune:
Arabela, daca te linisteste cu ceva
, Ana a avut muci cam tot timpul, in primul an de viata. Mereu avea ceva secretii nazale, fornaia, mai varsa - asta fara sa fie efectiv racita. Am asteptat sa-i treaca. Batista bebelusului n-am putut-o folosi decat putin timp: urla biata fata de se mucea mai tare dupa ce foloseam batista bebelusului. La noi, foarte folositoare a fost pompita nazala manuala (obisnuita), folosita dupa ser fiziologic (ca nici spray cu apa de mare nu puteam folosi, ca o speria... si plangea... si mucea...
). Eu am inteles ca pentru mucosi e foarte bun un umidificator de camera. Intentionam sa cumparam unul, cand vor fi bani. Deocamdata, aplic metode alternative
, din gospodarie, pentru umidificat camera Anei.
Cat despre faptul ca n-a crescut Mihai, n-ai observat sa se fi lungit? Ana stagna o perioada in greutate, inainte si in timpul "lungirii". Dupa aia recupera, dar nu in pas alergator! ![]()
De mult tin sa-ti spun: Victor Mihai ar fi chemat-o pe Ana, daca era baiat. 
EllaX cu Ana (30 iunie 2006)
EllaX spune:
Carmina, si eu sunt multumita, in mare, de cresa Anei si de cum s-a acomodat. Evident ca nu poate fi ca acasa, cand ar sta cu mami - dar asta doar in unele privinte. In altele, eu zic ca-i mai bine, de cand e la cresa: vorbeste de rupe (nu stiu cum ar fi fost dca o tineam acasa, dar a inceput sa vorbeasca f mult la o saptamana dupa ce am dus-o la cresa); mananca singura; mananca mai fara mofturi (raportat la Ana de inainte, nu la un copil mancacios); canta si recita poezii pe care nu le stie de la mine; face gimnastica; cauta copiii peste tot; a invatat diverse chestii bune, precum si diverse chestii rele (care, intr-o anumita masura, mi se par... necesare
); a mai scapat de rusine (era timiduta): a recitat urcata pe masa, in mijlocul holului de la cresa, cu toti copiii in jurul ei! 
La chestii rele (unele relativ rele): e tinuta prea mult in patut, dupa-amiaza; a invatat cateva cuvinte mai neortodoxe, dar nu ingrozitoare; a vazut cum isi dragaleste cocoselul un coleg de-al ei; a invatat sa loveasca (ocazional, de obicei autolimitat si autorusinat
; uneori, in legitima aparare
); raceste des; nu fac serbari...
Una peste alta, eu ma bucur ca am dus-o la cresa si ma bucur foarte mult ca am scapat de perioada de inceput a cresei (vreo luna), cand ea s-a adaptat si eu am fost deprimata (dimineata, plangeam cu saculetul ei dedormit in brate)!
abibrinza spune:
Ella,
!
S-a lungit...acusi l-am masurat si are 68 de cm.Doar stiam ca ei nu cresc in greutate cand se lungesc, dar piticii mei...Si eu daca as fi avut o fata ar fi chemat-o Ana!
Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">Saru Dornei 2008
EllaX spune:
Pentru fetele (si baiatul) cu copii des virozati (Andruskandu, stiu ca nu va este usor!): eu i-am dat Anei ImmunoMix, de la Aboca. Este un sirop (relativ naturist) pentru stimularea imunitatii, l-a luat 20 zile, ieri l-am terminat. Dupa vreo 10 zile de tratament, desi a fost expusa in continuare la colectivitate, ni s-a parut (si mie, si tatalui ei) ca este mult mai bine, nesperat mai bine. Sper sa o tina tot asa!
EllaX spune:
O tot intreb pe matza mea ce vrea de la Mos Craciun. Rapunsul spontan este: "globuletze, beteale
, instalatie luminoasa pentru pom". Daca o trag de limba, parca ar mai vrea si ceva hainute... si o jucarie... poate si ceva dulce... da' nimic nu-i ca dorinta ei spontan exprimata. Asta asa, ca sa va faceti o idee despre ce copil artist am - asa este in multe privinte! 
abibrinza spune:
Referitor la umidificator, noi avem unul, dar mai usuc si rufe in casa, dupa ce au stat o zi afara la aerisit.Se cunoaste diferenta cand uit sa dau drumul la umidificator, dar cel mai bine e cand usuc rufe.Caloriferele mele sunt ciudate ca forma si nu pot sa pun nimic pe ele, gen prosop umed, tava cu apa in camera mi s-a parut ineficienta.Parca e un pic mai bine de cand am bagat florile in casa, nu ca ar fi multe, dar parca e mai umed.Daca ar fi dupa mine, as opri caldura pe timpul noptii, dar Victor doarme dezvelit si nu pot sa fie mai putin de 18 grade.Cred ca temperatura e pe undeva pe la 20-22 de grade.
Eii, si Victor a invatat cateva cuvinte mai neortodoxe, nu foarte, nu am facut caz de ele si vad ca nu le mai repeta, s-a imprietenit cu copiii si incearca sa se joace cu ei, isi are cresa beneficiile ei.
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">Saru Dornei 2008
Lya spune:
Intru si eu putin sa-i spun Carminei ca ma vazut ieri la cora telemea si lapte batut de capra.
Vreau sa stiu daca mai sunt copilasi care vorbesc mai rau....care nu fac fraze.....al meu vorbeste in propozitii,zice orice cuvant dar nu corect.
Ella,ma bucur ca ai revenit!
abibrinza spune:
Lya, Victor vorbeste asa cum zici tu.Eu deja nu imi fac griji.Progreseaza pe zi ce trece.
cocutica spune:
Salutare!
Noi ne chinuim cu umezeala ca avem prea multa....
In schimb, pentru ca Maria era cam fornaita pediatrul ne-a recomandat si chiar am achizitionat un aparat salin. Nu stiu daca din cauza lui sau pentru ca a mai crescut, dar se pare ca maimutica nu mai sforaie decat rareori.
Elena mi-a spus ca vrea sa ii aduca Mos Craciun o trusa medicala. Asa ca tati al ei are sarcina precisa: pana de Craciun trebuie sa vina acasa cu asa ceva ![]()
EllaX spune:
Lya, Ana are cuvinte pe care le pronunta foarte bine si bine, dar pronunta rau multe cuvinte. De fapt, pe cele mai multe nu le zice perfect; unele sunt perfect inteligibile si asa; pe altele le stim noi, de aia le intelegem; mai e si categoria "nu intelege mami acum foarte bine, dar o sa inteleaga", asta pentru ca stie cand nu inteleg. Cand este obosita, pronunta si mai prost si ne e tare greu sa mai intelegem ceva, mai ales ca isi pastreaza viteza la vorbit!
Eu, in joaca, atunci cand o vad in forma "intelectuala" maxima, mai pronunt cu ea, pe silabe, apoi legat, diferite cuvinte. Aleg unele pe care le zice foarte bine, ca sa pot s-o laud de numa', apoi din cele cu probleme, la care sa evolueze in pronuntie, si iar o laud. Ea se bucura si apoi se straduieste sa le spuna si altora cuvintele mai nou castigate. ![]()
Si eu ma bucur ca (mi-)am revenit!