Cirese de mai-iunie 2006 (71)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

ramona, io stiu ca-s batrana si zurlie, stiu ca am lipsit un an, da tot nu pricep, sunt io nebuna, de ce scrie germany la tine acolo si face kailan limba germana la gradi?!!
stiu, intr-o oarecare masura prin ce treci, si eu am avut perioade de exasperare cand nu mai stiam ce vrea/nu vrea hora de la mine si ce sa fac. cred ca stiu unde e greseala. cand esti in stari de-astea, mai ales prelungite, devii agasat. si ai o atitudine ce degaja repros, fara voia ta. iar copilul simte si devine si mai "afurisit". incearca sa nu te oftici, sa iti bati in cuie in cap ideea ca nu se comporta asa ca sa te enerveze pe tine! noi complicam situatia, raportandu-ne la relatiile cu adultii. copiii sunt mai putin alambicati. daca vei continua sa ramai BINEVOITOARE o sa vezi ca se produc minuni!! o vad pe mama, care e, de regula, nemaipomenita, cand hora e tafnoasa vad cum se supara buni pe ea, isi schimba intonatia, mesajul, tot.
sa nu te superi ca ti-am zis cum vad eu lucrurile, cred ca asa se intampla cu noi, toate, cateodata. important e sa constientizam si sa revenim pe soseaua armoniei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Ramona, si la noi e cam la fel.Parca l-ai descris pe Victor.E drept ca si citeste el, nu prea are rabdare sa-i citesti, e mult mai bine cand ii povestesti.De la cumnata mea stiu ca in Germania nu se invata poezii la gradi , doar cantecele.Mie mi se pare cam devreme invatatul alfabetului.Eu i-am cumparat lui Victor tablita cu litere magnetice mai mult sa se obisnuiasca cu simbolurile si culorile.Taica-su s-a apucat sa-i scrie cuvinte simple.A cam invatat mama, bebe, tata si inca vreo 2-3 si i-am scos tablita din uz.Mi se pare ca incercam sa-l invatam prea multe.Acum incerc sa lucrez mai mult la adjective.Aici mi se pare ca e de lucrat cu el.Noi avem probleme cu statul dupa amiaza la cresa.Nu doarme, e agitat si plange.Nu prea stiu cum sa-l invatam cu dormitul acolo.Acum la noi e vorba si de un pic de gelozie, de, Mihai sta cu mama si el singurel acolo.Om vedea ce-om face, neaparat trebe sa doarma acolo caci la anul ma intorc la scoala si am ore dupa amiaza.

Luana, buna ideea cu atlasul de masinute.Daca gasesc, va fi fericirea lui.

Virgi, nici nu ma gandeam la Schitele lui Caragiale.O sa le fac cadou la nepotele.E geniala ideea.Mai salvat caci nu stiam ce sa le cumpar.

Noapte buna,

Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">Saru Dornei 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

Arabela, horia, prietenul horei merge la cresa cu pernuta de acasa. i se spune ca vine mama sa-l ia, la ce ora, "dupa ce te trezesti" si e ok. daca a uitat o zi perna e iadul pe pamant...
poate daca il duci si ii explici programul va fi mai linistit. pe multi copii ii termina asteptarea, sa nu stie exact cand se intampla ceva (nu ora, reperele sunt importante) poti sa-i povestesti, bucata cu bucata, si ce faci tu acasa, sa stie si el (cand tu vei manca de pranz voi manca si eu si apoi ma intind nitel, ca si tine)
BEY! stai ca acum mi-a picat fisa!! Mihai?! si voi?!! uff, sunt tare invidioasa, voi bag de seama ca v-ati cam dublat numarul in livada!!! Bravo si tie, sa fiti fericiti, sanatosi si veseli la gradi!

nu va speriati, n-o tin tot asa, sa recuperez anu'. se intampla sa am ceva mai mult timp zilele astea, da p'orma iar dispar ca magaru', so suportati-ma! ma simt taaare bine sa fiu inapoi, nu stiu de ce-am stat atat departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Adriana, Victor e topit dupa taica-su.Nu exagerez.A inceput sa ma deranjeze cu :'pleaca mami'.Si asa nu suport mami, l-a invatat de la cresa.

Ralucis, bravo tie la cat muncesti cu ilinca.Victor n-ar fi progresat asa de mult acasa, in pare si din vina mea.Nu mi-a placut literatura de copii de nici un fel, nici macar cand era mica.

Arleena, cum reusesti sa iti faci si doctoratul?Eu de cand am nascut pe Mihai sunt stearsa rau pe creier.Bine ca mai reusesc cu chiu cu vai sa mai citesc oleaca.Altadata devoram cate o carte pe zi, acusi abia citesc 2-3 pagini.

Acum chiar ca ma duc la culcare,

Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">Saru Dornei 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleena spune:

nici nu stiu cu ce sa incep....abia astept ziua de joi....i-am facut programare la alex la ORL-ist.tre sa vedem ce naiba facem cu polipii lu'peste.....are ceva secretii acum care ii vin in gat si i se face greata si vomita....cred...azi dupa-amiaz cam tot intr-un vomit a tinut-o...si acum de vreo 10 min a mai tras o tura mica....defapt nu prea mai are ce....ca doar apa vrea.sau nu o fi de la asta????
mi-e mila de el de mor....si maine aveam ora de inot, dar sigur nu pot sa-l duc ca va fi frant....desi din cate am observat dupa fiecare data cand merge la inot respira mult mai bine si nu mai are secretii.

arabela.....pai doctoratul il fac mai mult pt businessul meu.e mai bine sa fac cercetarea pe banii statului si fonduri UE decat pe banii mei.daca merge treaba calumea veti auzi de mine...sa sti ca si eu pana acum cateva vreme eram cam ...dar m-am ambitionat, si cei din jur ma sustin si ma incurajeaza. la simpozionul de la oradea la care am fost, am prezentat una din lucrari oral....am aavut niste emotii....nu a iesit cum am vrut eu, dar a fost ok...dupa 5 ani de pauza de invatat a fost destul de greu.

adriana, ramona....alex de cand merge la gradi unde invata engleza vorbeste in genul asta..."mami..uite luna-moon" sau "mami, unde-i sun-u'(adicatelea soarele)??a venit iarna?" si alte minuatii diin astea. asa ca nu ma mir la copii vostri ca le amensteca de numa.

luana cam ai dreptate cu dublatul livezii....sunt multi fratiori si surori de ciresele, unii tot ciresele. cred ca ar mai trebui completat pe aici http://www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/livada.html, tu te-ai ocupat de asta, parca?!!?!??!!?

apropo de ticuri verbale....astea asa le copiaza picii....bine, ii tine o vreme...alex a avut perioada cu "paiii..." "corect,nu?", mai invatat si prostii si sper ca asta cu "tampitule/tampito(luate de la frate-mio)" i-a trecut ca ma dispera....a mai luat de la mine in schimb "imi bag piciorul"
eu mi-am facut in word un fisier cu vocabularul lui alex de0a lungul timpului sa ne aducem aminte peste ani cum ii zicea el la kaufland(Kashcam) sau cum ne-a terorizat intr-o seara ca el vrea condis si nu stia ce mama supararii sunt aia pana s-a bagat in frigider si a iesit victorios cu un cremwuste in mana si multe altele.

ma duc la nani....am gatat pe ziua de azi...parca vad ca voi avea ochelari peste 4 ani....ahhh imbatranesc....dar asta ii alta poveste...

de Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)
www.flickr.com/photos/49551753@N00/sets/72157594507626190/" target="_blank">POZE
www.youtube.com/profile_videos?user=arleena79" target="_blank">Filmulete
nasterea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Luana, ai dreptate mama, si incerc sa raman binevoitoare si amabila si cei mai important, nu-l imping sau oblig la nimic. Are cateodata sclipiri in care spune ceva inteligent si el si imi dau seama ca inregistreaza dar nu se omoara cu prestarile. El stia la 1 an si ceva sa numere pana la 10 dar de cand cu faza NU, s-a dus totul de rapa. Acum eu ma bucur pt orice activitate o face care sa-i dezvolte cat de cat aptitudinile congnitive. Computerul e una dintre ele, ma bucur ca macar asta il atrage. In rest, nu-i place sa se joace cu jucarii doar cu chestii adevarate. Inca se joaca cu castroanele mele din dulap, cu sculele lui taica-su, cu telefoanele noastre samd...Se pune la volan cand e singur in masina, bineinteles cu motorul oprit, il intereseaza tot ce este "real". Azi dimineata, i-am spus ca-l fac "taran" ca altceva nu o sa stie... La care tat-su zice: asta-i fericirea lui cea mai mare, calare pe un tractor pe deal si vale, n-o sa-i para rau. Noi traim in mediu rural si el intra in contact cu tractoare, seceratoare si alte utilaje agricole, cu animale samd. Ohh..da, btw, noi locuim acum in Germania, la sat, la munte, deci merge la gradi aici si va invata Germana ca limba natala. Noi acasa vorbim Olandeza si Romana, pt ca eu nu vorbesc Germana. Poate de aia bulversatia din capul lui.

Arabela, asa or fi baietii, mai lenesi la munca Cum am spus, si Kailan mai are sclipiri cateodata cand scoate ceva ce i-am spus eu dar nu a reactionat pe moment atunci. Asa imi dau seama ca inregistreaza....dar, pur si simplu, nu il intereseaza si ceea ce nu-l intereseaza nu are loc in programul lui. Ii place mult sa construiasca, sa bage o chestie in alta..chestii tehnice. Stie sa aprinda TV sau sa-l stinga. Cand nu-i place un program pur si simplu stinge Tv-ul si se duce la masinutele lui.

Arleena, pacoste mare cu polipii astia. Sper sa se rezolve cu scosul lor..nu stiu daca asta este intentia doctorilor. Figura mare Alex cu vorbitul lui, e o idee buna sa scrii cuvintele din timpul copilariei. Eu am tot zis ca-l inregistrez cu camera, dar tot nu sunt pe faza..si pierd momentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Citat:
citat din mesajul lui arleena
...sau cum ne-a terorizat intr-o seara ca el vrea condis si nu stia ce mama supararii sunt aia pana s-a bagat in frigider si a iesit victorios cu un cremwuste in mana si multe altele.

, Arleena daca m-ai fi sunat si m-ai fi intrebat ti-as fi spus imediat ca vrea "cremwusti" pt simplu motiv ca asa spunea si Mihnea.

In rest vad ca toate lumea e bine si frumoasa si sanatoasa si ma bucur.
Eu sunt mandra ca sunt mama lui Mihnea si a Irinei, indiferent daca stie sau nu alfabetul (il stie de la 2 ani) daca face su nu pipi la "veceu" (nu face, foloseste tot pampersul ).
Sanatos sa fie si-n rest le va afce el pe toate incet incet.
Acum de un lucru ma cramponez eu, cum ca fetele in prima copilarie sunt mai destepte decat baietii si va dati seama ce great expectations am eu cu Irina...si sper sa nu gresesc fata de ea fara sa-mi dau seama.

Adriana ma bucur foarte mult ca ne-ai vizionat si fetele te saluta, maine este ziua a doua dintre ele (Amiss si Ioana)...

Asa si Amonar cred ca te invidiez pentru locul in care traiesti. Sunt convinsa ca respirati aer curat .

Mihnea 15 mai 2006
Irina 10 august 2008
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Luana bine te-am gasit si pe forum .
hai ca scrisesm "Luna" in loc de Luana, in rest ce mai faci? Ti-ai terminat mini vacanta? Dar o conversatie la catedrala mai poftesti? Nu pun ghilimele ca te prinzi tu despre ce e vorba si fara ele.
Ce mai face Voichita? Mi-e dor de fetita ei, sunt curioasa cum arata acum la 2 ani jumate ca stiu ca eram innebunita dupa ea cand era mica.

Mihnea 15 mai 2006
Irina 10 august 2008

Mergi la inceput

Luana bine te-am gasit si pe forum .
hai ca scrisesm "Luna" in loc de Luana, in rest ce mai faci? Ti-ai terminat mini vacanta? Dar o conversatie la catedrala mai poftesti? Nu pun ghilimele ca te prinzi tu despre ce e vorba si fara ele.
Ce mai face Voichita? Mi-e dor de fetita ei, sunt curioasa cum arata acum la 2 ani jumate ca stiu ca eram innebunita dupa ea cand era mica.

Mihnea 15 mai 2006
Irina 10 august 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocutica spune:

LA MULTI ANI tuturor cireselor si mamicilor care poarta numele Sf. Andrei! Sa fiti sanatosi, sa aveti numai bucurii si impliniri!

Edit: Pupam in mod special pe Andreea si pe puiutul ei Andrei

Mergi la inceput