David Wilkerson

David Wilkerson | Autor: patou

Link direct la acest mesaj

pentru mine el este un adevarat profet, un om care are o relatie personala (si speciala cu D-zeu) M-am bucurat sa constat ca este tradus si in romaneste. Daca va abonati aici http://davidwilkersoninromanian.blogspot.com/ primiti in fiecare zi un mail ca acesta, de ex.

OAMENI DE UN ALT FEL

Când citesc despre faptele de seamă ale oamenilor lui Dumnezeu în Vechiul Testament, imi arde inima in mine. Cauza numelui lui Dumnezeu apăsa asa de mult pe inima acestor slujitori, si asa lucrări puternice făceau, că mintea majoritatii crestinilor de astăzi rămâne uluită.

Acesti sfinti din vechime erau precum stânca în refuzul lor de a înainta fără cuvânt de la Dumnezeu. Si plângeau si jeleau zile întregi datorită conditiei decăzute din casa Lui. Refuzau să mănânce, să bea sau să spele trupul lor. Isi smulgeau părul de pe cap si din barba. Profetul Ieremia chiar s-a întins pe o parte pe străzile Ierusalimului pentru 365 zile, avertizând continuu de judecata lui Dumnezeu ce avea să vină.

Mă întreb, de unde primeau acesti sfinti autoritatea spirituală si tăria pentru tot ceea ce făceau? Erau oameni de un fel diferit, slujitori de un fel complet diferit de aceia pe care ii vedem în biserică astăzi. Eu pur si simplu nu pot să mă relationez la ei si umblarea lor. Stiu că nu sunt in totalitate asa ca ei. Si nu cunosc măcar un singur crestin care să fie.

Ceva in legătura cu aceasta mă pune pe gânduri. Biblia spune că faptele de seamă ale acestor bărbati din Vechiul Testament au fost scrise ca să servească drept pilde, drept lectii pentru noi:

“Aceste lucruri li s-au întâmplat ca s#259; ne slujeasc#259; drept pilde, #351;i au fost scrise pentru înv#259;#355;#259;tura noastr#259;, peste care au venit sfâr#351;iturile veacurilor” (1 Corinteni 10:11). Ceea ce s-a intamplat cu ei, povestea lor a fost consemnată ca pildă, pentru a ne arăta cum să miscam inima lui Dumnezeu, sau cum să aducem un popor corupt la pocăintă.

Asadar, erau acesti sfinti o rasă mai specială, un soi mai deosebit? Erau ei super-oameni, cu un destin hotârat mai dinainte, înzestrati cu puteri supranaturale necunoscute generatiei noastre? Nicidecum. Biblia exprimă clar si apăsat, ca acesti strămosi ai nostri plini de harul Domnului au fost oameni intocmai la fel ca dvs si ca mine, supusi acelorasi sl#259;biciuni ale cărnii (vedeti Iacov 5:17). Si faptul este că exemplele lor dezvăluie un model pentru noi pe care să-l urmăm. Acesti bărbati aveau ceva în caracterul lor, ceva care l-a determinat pe Dumnezeu să întindă mâna Lui peste ei. Iată de ce El i-a ales sa aducă la îndeplinire scopurile, planurile Sale. Si El ne îndeamnă să căutăm aceeasi calitate de caracter astăzi.

Ezra a fost un om al lui Dumnezeu care a trezit întreg poporul său. Scriptura spune că Ezra era un om care avea mâna lui Dumnezeu asupra lui. Ezra a mărturisit, "am fost întărit de mâna Domnului, Dumnezeului meu, care era asupra mea "( Ezra 7: 28). Cu alte cuvinte, Dumnezeu a Si-a întins mâna, l-a cuprins pe Ezra si l-a transformat într-un om diferit.

De ce ar fi făcut Dumnezeu acest lucru cu Ezra? Doar în Israel erau sute de scribi la vremea aceea. Toti aveau aceeasi chemare pentru a studia si explica oamenilor Cuvântul lui Dumnezeu. Ce l-a făcut pe Ezra deosebit de ceilalti? Ce l-a determinat pe Domnul să-Si pună mâna Sa tocmai pe acest bărbat, si să-i dea sub stapânire peste 50.000 de oameni pentru a reconstrui orasul decăzut al Ierusalimului?

Scriptura dă răspunsul: "“C#259;ci Ezra î#351;i pusese inima s#259; adânceasc#259; #351;i s#259; împlineasc#259; Legea Domnului, #351;i s#259; înve#355;e pe oameni în mijlocul lui Israel legile #351;i poruncile” (Ezra 7:10). E simplu: Ezra a luat o decizie constientă. El a hotărât mai presus de orice sa se adânceasc#259; in Cuvăntul lui Dumnezeu si să-i dea ascultare. Si nu s-a abătut de la acea decizie. El si-a spus: "am de gând să studiez Cuvăntul. Si am de gând să actionez in totalitate conform cu ce citesc, conform Cuvântului."

Cu mult inainte ca Dumnezeu sa-Si fi întins mâna Sa peste Ezra, acest bărbat a fost sârguincios în cercetarea Scripturii. El s-a lăsat pe el însusi să fie examinat de ea, spălat de ea, si purificat, curatit de toată murdăria trupului si sufletului. Ezra a tânjit după Scriptura si s-a bucurat in ea. El a permis Scripturii sa pregătească inima sa pentru orice lucrare pe care Dumnezeu avea să o aleagă pentru el. Iată de ce Domnul a întins mâna Sa peste Ezra si l-a uns.