Analize de dinainte de sarcina

Analize de dinainte de sarcina | Autor: carmishor

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

Am si eu o rugaminte maaaaare la cele care ati facut recent analizele de dinainte de sarcina, sa imi spuneti si mie ce anume ati facut, ce a fost gratuit si ce nu si mai ales ce stiti voi ca e cel mai important de facut inainte?

Va intreb pentru ca am 2 doctori tampiti care ma trimit de la unul la altul, cel de familie o da cotita cu analizele ca sa ma duc la ginecolog, ginecologul ca sa ma duc la medicul de familie sa imi dea analizele si uite asa nici unul nu imi zice clar ce analize trebuiesc facute si cat ma costa. M-au capiat. Mi-am facut deocamdata controlul de rutina, ecografia transvaginala, papanicolau, candida, bacilii Doderlain si trichomonas. Toate OK. Ma gandeam sa ma duc sa imi fac analizele de sange. Ma enerveaza ca eu vreau sa rezolv problema analizelor, sa stau si eu linistita si eventual sa le fac pe cele mai importante ca am inteles ca nu ar fi toate necesare, mai ales ca am fost mereu sanatoasa tun, am doar 22 ani si nu am trecut ca altele prin t'spe mii de parteneri ca sa stau acum cu frica-n san ca am cine stie ce boli dubioase...

Chiar sunt curioasa si astept raspunsurile voastre. Ce am gasit pe site-uri erau discutii de prin 2004-2006 si ma gandesc ca trebuie sa se mai fi modificat ceva de atunci.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ada29 spune:

Buna Carmishor,

In primul rand bine ai venit pe DC!

Eu in iunie mi-am facut ultimele analize.Gratuit ai putea sa faci o hemoleucograma si cam atat,de la medicul de familie.

Eu la Synevo mi-am facut infectioasele si am dat pe ele aproape 3 milioane.Analizele recomandate au fost:

-Rubeola
-Toxoplasmoza
-Hepatitele b si c
-HIV
-V.D.R.L.
-determinarea factorului rh

Eu nu am facut virusul citomegalic,am inteles ca se recomanda si aceasta analiza.O parte din aceste analize se deconteaza in sarcina dar nu toate.E bine totusi daca poti sa le faci INAINTE de sarcina,acesti virusi pot da avorturi,malformatii la fat.

Iti doresc rezultate bune la analize,sa auzim de bebe cat mai repede.

O seara placuta,

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmishor spune:

Multumesc frumos Ada! Ma voi duce azi la medicul de familie sa iau analizele gratuite. Macar acum am si eu o parere despre ce ar mai trebui sa fac. Stiam ceva sigur de toxoplasmoza ca e bine de facut, mai ales ca am pisicuta acasa dar de restul nu stiam ce si cum.

O zi frumoasa!

Mergi la inceput