Analize glanda tiroida-infertilitate
Salutare la toata lumea si bine v am gasit dragele mele!!!!
N am mai apucat de ceva vreme sa mai intru pe forum cu toate ca vroiam de vreo 2 saptamanani sa va intreb ceva si ma bucur enorm ca am reusit acum.
Mai fetelor, m as bucura enorm daca a ti putea sa mi spuneti si mie ce analize de glanda sa fac pentru infertilitate. Am mai postat mesaje aici si mi am spus povestea insa in doua cuvinte vreau sa va zic ca din punct de vedere ginecologic n am nimic insa de 2 ani nu mai raman insarcinata. Am avut inainte 2 avorturi.
Acum m am hotarat sa investighez care ar fi problema si vreau din tot sufletul sa ma lamuresc si pe partea asta asa ca cine a mai facut asa ceva sau stie ce trebuie sa fac sa imi dea si mie un sfat, va rog.
Raspunsuri
ada29 spune:
Buna Arianutza,
Dozarile hormonale le-ai facut?(Fsh,Lh,Prolactina,Progesteron etc)
In plus mie mi s-a mai cerut:
-TSH (hormon de stimulare tiroidiana)
-FT4 (tiroxina libera)-ma suspectau de hipotiroidism?!
Daca ginecologic esti ok,dozarile hormonale iti spun cum stai exact cu ovulatia.Daca iti ies bune analizele atunci o monitorizare a ovulatiei e pasul urmator.
Mult succes!
Ada
Editez sa-ti spun ca o parere a doctorului tau ginecolog e binevenita,asta referitor la analize.
hepilica spune:
arianutza, analizele sunt scrise mai sus de ada.
eu am avut ceva probleme cu tiroida si le-am descoperit facand urmatoarele analize:
TSH
T3
T4.
Daca faci toate aceste analize, sigur tabloul va fi complet si vei stii cum stai. intr-adevar pasul urmator ar fii monitorizarea ovulatiei.
Succes.
h.
ada29 spune:
Buna Anita75,
Progesteronul facut in ziua 21 de ciclu la un ciclu de 28 zile iti poate arata daca ai avut ovulatie in luna respectiva.
Sau o prolactina marita iti poate da cicluri anovulatorii.
Ada
ANITA75 spune:
Multumesc pt. raspuns ADA,dar ce val. ar trebui sa aiba progesteronul?sa stiu ca am avut ovulatie si daca am ciclu de 27 29 sau 30?cam cit costa aceste analize
ada29 spune:
Anita75,
Progesteronul trebuie sa fie mare in faza luteala ca sa-ti arate ovulatia adica sa se incadreze in termenii de referinta,spre limita de sus,nu stiu sa-ti explic, ideea e sa nu fie un progesteron mic.Fiecare laborator are valorile lui de referinta.
La un ciclu de 28 zile progesteronul se face in ziua 21.
Daca ai ciclu de 30 zile se face in ziua 23.Eu asa stiam,sa ma corecteze fetele daca gresesc,stiu ca se scade 7 din media ciclurilor.
Eu fac analizele la privat,la Synevo de exemplu un progesteron costa 29 RON(290000lei).Cam la fel sunt si celelalte.

Ada
arianutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui arianutza Salutare la toata lumea si bine v am gasit dragele mele!!!! N am mai apucat de ceva vreme sa mai intru pe forum cu toate ca vroiam de vreo 2 saptamanani sa va intreb ceva si ma bucur enorm ca am reusit acum. Mai fetelor, m as bucura enorm daca a ti putea sa mi spuneti si mie ce analize de glanda sa fac pentru infertilitate. Am mai postat mesaje aici si mi am spus povestea insa in doua cuvinte vreau sa va zic ca din punct de vedere ginecologic n am nimic insa de 2 ani nu mai raman insarcinata. Am avut inainte 2 avorturi. Acum m am hotarat sa investighez care ar fi problema si vreau din tot sufletul sa ma lamuresc si pe partea asta asa ca cine a mai facut asa ceva sau stie ce trebuie sa fac sa imi dea si mie un sfat, va rog. |
arianutza spune:
Dragelor eu nu pot decat sa va multumesc pentru raspunsuri si sa va zic ca unele analize dintre cele indicate de voi le am facut deja si au iesit bine:TSH, progesteron, prolactina, insa T3, T4 nu le am facut asa ca am sa le fac si Doamne ajuta la toata lumea