fimoza fiziologica
sunt mamica unui baiat de 6 ani si am fost diacnosticati cu fimoza. baiatul nu prezinta dureri atunci cand face pipi, are jet continu si nu intrerupt, nu a facut niciodata infectie urinara, oare este chiar asa de necesara operatia? intreb deoarece diagnosticul si asa zisul tratament prea repede, parca eram pe banda rulanta.
Raspunsuri
kariguld spune:
eu sunt impotriva decalotarii medicale. cand era mic, baietelul meu, ne-a trimis si pe noi medicul la operatie, eram in Ro.
nu am fost si l-a invatat sotul , in timp ce facea baie cum sa se spele local si sa-si decaloteze singur, cate putin, la fiecare baie. chestia asta ne-a recomandat-o medicul de familie.
Kari
Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder
mychydutza spune:
si pe mine m-a trimis cu cel mic la decalorare ca cica era fimoza. noi am tot insistat la baita, am dat cu alifie de galbenele si sotzul a tot tras asa, mai cu simt de raspundere. a reusit sa-l decaloteze pe jumate.pt ca arata "ciudat", am fost la dr, care doar a mai tras putin si gata. fara sange fara nimik. eu zic sase rezolva.....manual!
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!
zmotocel spune:
daca e fimoza adevarata nu se rezolva "manual"
probabil baietelul avea doar sinechii balanopreputiale si nu fimoza.
diferenta e:
- sinechiile inseamna ca preputul este lipit de capul penisului si nu se decaloateaza pana la capat. ele se desfac usor si fara sangerare daca se insista putin. ustura putin si trebui dat cu crema si tinut comprese cu rivanol cateva zile (asta daca s-a facut decalotarea o data brusc, dar se poate face si treptat la baita)
- fimoza insemana ca atunci cand se incearca decalotarea se observa la nivelul preputului unu inel mai strans si mai albicios care nu permite decalotarea completa. daca este foarte larg si destul de ingust s-ar putea sa se largesca dupa mai multe incercari, dar daca este stramt sau foarte lat se rezolva doar chirurgical. mare atentie atunci cand se incearca decaloatarea sa nu se lase niciodata preputul in pozitie decalotata deoarece poate aparea parafimoza (preputul se umfla, se inroseste si e dureros, impiedicand buna vascularizare a penisului) care este o urgenta!
laurra.n spune:
nu stiu cum sa fac sa fie bine, sunt asa de multe pareri pro si contra ca te zapaceste de tot. daca stai si citesti pe www.circumcizia.org clar nu mai mergi la operatie, daca merg sa intreb doctorul imi spune ca este neaparat sa fac operatie, de aceea vreau sa vedem cum se numeste crema ca poate la noi merge.