doresc si eu un sfat
doresc si eu sa ma consult cu voi inainte sa ma duc la un avocat eu am primit o mostenire si inca nu eram casatoriti si jumatate din casa si inclusiv firma am trecut pe numele lui pe parcurs ne-am casatorit si acum daca divortez eu cu ce ma aleg astept orice raspuns daca mai e nevoie de detali pot sa spun mai multe
Raspunsuri
Contrapunct spune:
Bunurile mostenite sunt de sotul tau sunt bunuri proprii, care nu vor face obiectul partajului la divort.
mirela.d spune:
Bunurile dobandite inainte de casatorie de oricare dintre soti sunt bunuri proprii care, in cazul unui divort, raman celui care le-a detinut si inainte de incheierea casatoriei.
dulcetica spune:
Concret, ai mostenit o casa si o firma?Cum ai facut transferul proprietatii catre sot?Firma e pe actiuni, sinteti asociati?
cristiama spune:
Ce pot sa spun eu , pana te duci la avocat, e ca eu am mostenti o casa cand suntem casatoriti, si e doar a mea.
Cum ai pus-o pe numele lui?
- contract de vanzare-cumapare intre soti nu se poate face
- i-ai donat-o, se poate?
- ai vandut-o si ati cumparat altceva?
Zic ca oricum poti recupera in instanta valoarea mostenirii.
imi pare rau ca ai ajuns la asta!
Da sa ne fie invatatura de minte la toate, sa ne protejam ca nu se stie niciodata ce se intampla!
kariguld spune:
eu stiu asa, de la avocata mea...bunurile acumulate inainte de casatorie, sunt numa ale tale, cu conditia sa ramana pe numele tau....fara sa il treci si pe domnul in acte.
daca in caz l-ai trecut si pe el...se schimba povestea.
cauta un avocat BUN, care sa te sfatuiasca obiectiv!
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!
Antonie de Saint-Exupery
marius spune:
Mi-ar trebui mai multe amanunte - cum a "trecut" casa pe numele lui, dar jumatate de firma? Oricum, in cazul partajului, exista prezumtia impartirii egale a bunurilor obtinute in timpul casatoriei. Ea poate fi rasturnata, instanta va tine cont de probele administrate, si functie de contributia fiecaruia se va imparti si masa.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa