Yma Sumac- privighetoarea Anzilor

Yma Sumac- privighetoarea Anzilor | Autor: RUXMAX

Link direct la acest mesaj

A murit la virsta de 82 de ani, Yma Sumac, supranumita " Privighetoarea Anzilor", o voce exceptionala care acoperea 5 octave ( caz unic in lume).
A concertat si la Bucuresti in anii 60. Va recomand cu caldura sa o ascultati, veti avea o revelatie. Eu ii stiu cintecele de la tatal meu, un adevArat cunoscator de muzica si posesor de cd-uri cu muzica veche( anii 50') ...altfel poate nu mi-ar fi spus nimic acest nume. Cautati pe net, faceti download la cintecele ei, si n-o sa va para rau!

Citat din WIKIPEDIA:Their performance in Bucharest, Romania was recorded as the album Recital, her only 'live in concert' record.Yma Sumac recorded an extraordinarily wide vocal range of more than four octaves, from B2 to C#9839;7 (approximately 123 to 2270 Hz). She was able to sing notes in the low baritone register as well as notes above the range of an ordinary soprano. Both low and high extremes can be heard in the song Chuncho (The Forest Creatures) (1950).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Eu ascult Sumac de pe vremea discurilor de vinil si a benzilor de magnetofon. Cel putin la fel de neobisnuite ca vocea ei sunt legendele si bizareriile care i-au pigmentat biografia - de la incertitudinea datei si locului de nastere, pana la povesti legate de descendenta dintr-un rege incas sau chiar reincarnarea unei zeite incase.

Site ofcial: www.sunvirgin.com

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput