Americancele gatesc - 4

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Urzica e stinging nettle. Cam asta e singura intrebare la care stiu sa raspund.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Taiteii care se pun la varza trebuie sa fie ca niste panglicute, macar juma' de cm latime si lungi. Cand sunt amestecati cu varza calita au acelasi aspect. Eu gasesc taietei peste tot- "noodles" , "egg noodles", "american noodles". Nu incercati cu fidea, tagliatele sau alte feluri de paste...

Orezul cu prune uscate cred ca place celor care obisnuiesc sa amestece gusturile: dulce cu sarat, carne cu sosuri de fructe, etc.
Nu stiu sigur daca este un fel de mancare sau desert- noi il mancam ca gustare sau la cina!

Deci: Intr-o cratita de teflon(non-stick) si putin ulei caliti orezul spalat in apa si strecurat. Eu folosesc orez cu bobul rotund, din acela pentru sushi- imi place ca se leaga mai bine dupa ce se raceste. Masor orezul cu un castronel(1cup) si cu acelasi castron masor si apa (4 masuri). Adica orez 1 si apa 4!
Las orezul la fiert pana cand bobul se desface - orezul asta fierbe f bine in cam 15 min. Adaugati zahar alb(3 linguri) si 1 varf de sare dupa gust!

Intre timp inmuiati prunele uscate( eu pun o punga=8oz) pentru 5 minute in apa rece. Le strecurati bine si le amestecati usor cu orezul- nu insistati ca se farama fructele si innegresc orezul.

Asta-i tot. se mananca rece sau cald.

Vis-a vis de praz- faceam in Rom ciulama de praz cu mamaligutza! mama, ce buna! dar aici nu am incercat deloc- ce-i drept nici nu am vazut ceva sa semene cu prazul nostru! Voi la ce va referiti(numele in engleza, please)? Leeks?


Cand o dam pe retete de curcan? S-au mergem la masa la vreo "bunica/prietena americanca"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Cine zicea de orez cu stafide? am mancat odata la un restaurant indian sau turcesc?!? tare bun era...cred ca avea sofran ca era galben si orezul era nelegat, din cel cu bobul lung! Are cine va vreo reteta detaliata/incercata?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Adriana, eu am facut cam asa:
http://www.foodnetwork.com/videos/rice-pudding/1032.html

Asa imi place cel mai mult. Eu o prefer rece. Am folosit cardamom intreg si apoi l-am pescuit din budinca.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Sinzi, placinta aia macedoneana cred ca e ceva in genul placintei grecesti cu spanac si branza feta, nu? Parca spanakopita ii zicea. Vecina mea era grecoaica si ea facea asa ceva, cu foi de foetaj pe care le ungea cu putin ulei de masline intre fiecare foaie, apoi punea spanacul cu branza feta si marar, sare, piper, si deasupra iar cateva straturi de foetaj unse cu ulei...si la cuptor cu ea. Nici eu nu am gasit urzici aici, decat uscate ptr ceai.
Orezul ala indian iese galben pentru ca pun in el praf de turmeric. Eu pun turmeric in mai tot ce gatesc, e foarte sanatos.
Si mie imi place prazul de numa, leek ii zice. Mai nou fac supa de pui cu galuste ca si evreii, pun vreo 2 fire de praz taite marunt si iese delicioasa( pe langa morcovi si telina si pastarnac si ceapa).

Crisss 29+
Editez ca am uitat ca la spanakopita se mai pune si un ou sau 2 in compozitia de spanac( eu il fac pe ala frozen), si ceapa calita si optional 2-3 catei de usturoi..si poate 2-3 linguri de faina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Varianta de budinca indiana pe care am facut-o eu nu e galbena. Am facut-o asa pentru ca nici la restaurantul unde mincam eu de obicei nu era galbena. Dar daca-ti place galbena cred ca-i OK sa pui turmeric.
Criss, unde zici ca pui tu turmeric? Am si eu, dar parca nu-l folosesc indeajuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Turmericul e bun cam pe orice, eu il pun in sosuri, pe carne, in fripturi, in orez, linte, mancaruri de legume. E foarte bun deoarece functioneaza ca un dezinfectant- adica daca ai o taietura sau arsura il pui pe rana si arde putin, dar se cicatrizeaza si dezinfecteaza cat ai zice peste. Si cand am rosu in gat, incalzesc lapte cu miere si putin turmeric si il beau, imi trece repede asa. Si cel mai bun e folosit la caramelizarea cepei.
Si iranienii au un orez persan cu turmeric si fructe uscate si ceapa caramelizata..o sa incerc sa gasesc reteta pe undeva..ei il ard pe fund putin ca sa faca crusta, si se bat care sa manance partea aia crocanta de orez.

Crisss 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui adrianaloy

Taiteii care se pun la varza trebuie sa fie ca niste panglicute, macar juma' de cm latime si lungi. Cand sunt amestecati cu varza calita au acelasi aspect. Eu gasesc taietei peste tot- "noodles" , "egg noodles", "american noodles". Nu incercati cu fidea, tagliatele sau alte feluri de paste...

Adriana, mama de baieti: Andrei(30.11.05) si Mihai(3.08.00)


Tagliatelle, exact asa sint: egg noodles mai late. De ce nu sint bune? Ca eu exact din astea am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Io am mancat si cu tagliatelle si a iesit bun( atat tot ca au alt aspect)..si ca traditional se folosesc alea late patratele...dar poti si cu macaroane sau mai stiu eu ce gasesti prin bucatarie( nu fidea insa, aia parca nu are acelasi gust).
Eu vreau sa fac azi sote de morcovi si mancare de spanac..si am niste porc marinat de la magazinul coreean, il prajesc frumos

Crisss 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am facut cu astea:
http://www.amazon.com/Bionaturae-Organic-Tagliatelle-8-8-Ounces-Pack/dp/B001EO5XXU
Sint atit de bune pastele astea, le-as minca si goale!
A iesit foarte gustos totul, reteta asta e "a keeper". Am avut cirnati polonezi.
Ma bucur tare mult sa adaug la repertoriu o reteta simpla si gustoasa. Mai ziceti de-astea!

Mergi la inceput