Americancele gatesc - 4

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

...pai fa o supa de oase de vita...

sunt oase goale sau au si ceva carnitza pe ici pe colo? Noua ne place mai mult ciorba tzaraneasca, de tipul fierbi oasele bine, (ia bine spuma)- pana incep sa se desfaca zgarciurile sau carnea(daca are), cam dupa o ora de fiert poti pune ceapa, morcovii, telina si ce alte legume mai ai prin casa si le lasi sa fiarba impreuna. Eu pun vegetalele intregi, le scot fierte si eventual intorc in ciorba ceva morcovi taiati marunt.
Adaugi cartofi taiati cuburi, lasi la fiert 10min- pui vegeta, mazare sau fasole verde din conserva (daca va place) sos de rosii, acresti cu ce ai prin zona(bors, bors magic, otet, lamaie- eu am pus si zeama de castraveti acri odata!!!).
Presari deasupra ceva ierburi(patrunjel, leustean sau telina) si gata ciorba.

Daca vrei sa faci supa- urmezi aceiasi pasi si te opresti inainte de sos de rosii si bors. la supa merge numai patrunjel!
Zi-ne ce ti-a iesit pana la urma...nu prea ai ce face din oasele astea- doar daca ai vreun dulau prin curte .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

La ciorba pun cit mai multe legume, eu le las acolo. O fac si cu cartofi, citeodata pun orez (ii place lui Ana). Eu acresc cu zeama de lamiie si pun leustean.
Supa o fac ca si Adrianaloy, dar din asta fac mai rar ca parca nu-s asa amatori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Monabella, am o reteta de sweet potatoes cu cranberries acasa, intr-o revista. Vreau sa o fac de Thanksgiving. Cand ajung acasa o s-o postez (sper sa nu uit!). Soacra mea face sweet potato pie si e super buna!

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

si eu am facut sweet potatoes la cuptor cu pecans si marshmallows, a iesit f bun si dulce (ca am presarat si brown sugar, deh, asa era reteta autentica).

ieri mi-am cumparat castane, am sa le coc, yummy.
a, si gazda mea de thanksgiving m-a intrebat daca nu coc eu curcanul daca tot il cumpar. daca stiam ca-i asa stateam acasa :)

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Adriana, cred ca deseara o sa pun de-o ciorba acra cu cartofi si de toate, asa cum mi-ai scris. De-abia astept, nu am mai luat oase din Romania, uitasem ce pot face cu ele. Dar am inceput cursurile prenatale si mi-au zis ca unul din modurile de a asimila calciu e prin supa de oase de vita..asa ca m-am impulsionat si eu


Crisss 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

N-am incercat reteta asta de curcan. Nu vad de ce n-ar iesi buna. Stiu, e cu folie, dar cred ca altfel se usuca.
http://www.foodnetwork.com/cooking-perfect-turkey/video/index.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Citat:
citat din mesajul lui crisspoliss

Mirela, am intrebat de salata aia, si mi-a facut o fatza.....
Stiu insa ca exista o salata care seamana cu aia boeuf, doar ca se pune sfecla rosie si nu mai stiu ce, ii zice vinnagrete( sau asa ceva).

Crisss 30+



CRISS,hihihih,inseamna ca aia de care zic eu e de la ucrainieni...am auzit ca difera mancarea si la ei,insa nu credeam ca asa de mult...si da,stiu si de vinnagrete,asa ii zice......nu ma prea omor dupa asta...

Nu am facut niciodata supa sau ciorba cu oase de vita,stiu si eu insa ca sunt super bune...mai facea mama mea in Ro...si sugea oasele,cica e gustoasa tare maduva aia




Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

ANDREEA,hihihi,deci nu te-ai scos nici anul asta..cum te mai simti,mai ai greturi?





Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Phillip,
nasol faza cu coptul curcanului- nici eu nu ma dau in vant dupa gatitul pasaroiului- mai ales ca dureaza asa mult...mai bine il cumperi gata gatit- am auzit de dimineata la radio oferta de meniu de Thanksgiving(buna pentru 8-10 pers): $100 si continea:turkey, mashed potatoes, gravy, cranberry sos parca, coleslaw, chifle sau bisckuits si o placinta. Garantat: Fresh and HOT (adica mancare proaspata si calda!).Safeway si Railey's/ Bel-Air.

Nu vreau sa sune ca o regula, dar treaba cu curcanul e datoria gazdei! Noi unde ne ducem e familie mare: frati, surori, nepoti, copii. Gazda face curcanul de 25lbs, gravy si piure de cartofi. Restul- se aduce de catre invitati! Ca ar sta saraca femeie in bucatarie 2 zile sa gateasca pentru 30 de persoane! Mi se pare foarte practica varianta asta si nu-i overhelming pentru nimeni(gazda sau invitati). Si nici mizerie nu ramane dupa ca ii spalam vasele, aruncam gunoiul si punem left-oversurile la packet la fiecare!

Mergi la inceput