ma puteti ajuta cu un sfat?
![](images/user_woman.png)
sunt noua pe acest forum dar citesc de multa vreme pe aici...si am observat ca utilizatorii se ajuta intre ei cu sfaturi...de as ceva am si eu nevoie.problemele mele au inceput cam acum 2ani cind sotul meu a inceput sa ma acuze ca il insel...ceea ce nici macar prin gind nu imi trece.de atunci pina in prezent gaseste fel si fel de chestii care il conduc dupa cum spune el la aceasta concluzie...adica dovezi.de exemplu mi-a spus odata ca ar fi vazut un anume individ ca ar fi iesit din casa unde locuiam...ceea ce era total neadevarat,acum ma suspecteaza iar si eu simt ca innebunesc nu mai stiu ce sa fac sa-i demonstrez ca se inseala amarnic.avem impreuna o fetita de trei ani si jumatate si imi mai doresc inca un copil.imi iubesc barbatul mai mult decit crede el si imi doresc sa avem liniste...se pare ca nu stiu cum sa fac sa o obtin.am incercat sa-i spun de mai multe ori ca nu este adevarat ce gindeste si crede el dar nu am reusit sa il conving.poate voi aveti idei mai bune...
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
buna anda,
sotul tau fie are gelozie patologica, ceea ce ar trebui discutat cu psihologul (mau greu ti-ar fi sa il convingi care are nevoie de unul), sau poate el te inseala si incearca sa nu atraga atentia asupra lui sau incearca sa iti spuna tie ceva.
dar in afara de faza asta cu gelozia in rest e OK?
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
simali spune:
Anda, tu nu trebuie sa incerci sa-i dovedesti nimic pentru ca problema nu o ai tu, ci el. Daca el te banuieste de ceva, el sa vina cu dovezi in acest sens sau sa te lase in pace.
Si, desigur, cum ti-a spus si Ramona mai sus, bine-ar fi sa-l faci sa mearga la un psiholog, dar ma indoiesc ca o va face.
Pentru ca nu cred ca va merge curand la psiholog si pentru ca-l iubesi si e un copil la mijloc, invata sa traiesti cu el asa cum este dar astfel incat sa supravietuiesti si tu. Gandeste-te la gelozia patologica ca la o boala grava (printre altele, boala lipsei increderii in sine) pe care nu o poti trata tu - niciodata sotia nu va putea sa-si trateze sotul, el n-o asculta, o banuieste mai tare, o invinuieste, se cearta, ba mai mult, o trage dupa el in mocirla. Cand te invinuieste priveste-l cu mila, ca pe un om bolnav si nu-ti cauta scuze. Fi logica, spune-i frumos, ca unui copil mic ca ce-a vazut el nu este real, aminteste-i sa mearga la doctor.
Daca devine violent, tot ce-am scris mai sus este egal cu 0. Eu mi-as lua copilul imediat si mi-as face alte planuri.
alice
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
poate ar fi mai bine ca altcineva sa-i sugereze sa mearga la un psiholog, cineva din familie si care stie de problema lui cu gelozia. daca ii spui tu o sa aiba impresia ca iti bati joc de el, sau ca vrei sa-l vezi plecat din casa, ca sa te inalnesti cu altii...
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
anda_banu spune:
multumesc fetelor ptr sfaturi...sugestii, pareri.mi-a trecut si mie prin cap sa-l trimit la un psiholog ba chiar sa ma duc eu la unul,dar e cam greu.sunt departe de casa si de cineva cu care sa pot vorbi despre asta,de aceea am apelat la voi...poate chiar e bine sa ascult pareri ale unuo persoane neutre.cit despre violenta inca nu s-a ajuns aici...insa vorbele lui ma dor mai mult decit o palma...mi-e foarte greu sa ma fac inteleasa cu atit mai mult cu cit unele lucruri ma depasesc...nu stiu cum poate cineva sa-mi spuna ca a vazut anumite lucruri cind eu stiu sigur ca nu sunt adevarate...e ca si cum ai spune cuiva ca a fost plecat toata ziua cind el stie ca n-a iesit afara din casa toata ziua...nu stiu ce o sa se mai intample caci lucririle nu sunt deloc simple...mereu apare cite un candidat la postul de amant iar eu simt ca o iau razna.am ajuns sa am fobii ...sa tresar de cite ori aud telefonul sunind sau si mai rau sa ma uit non stop la telefon daca am semnal ca nu cumva tocmai atunci sa ma sune sotul si sa creada ca l-am inchis din cine stie ce motive...
va multumesc pentru sfaturi inca odata si ma bucur ca amgasit in sfarsit locul unde pot sa-mi descarc sufletul
Deus spune:
Ati vazut alcoolic care sa mearga de buna voie la un centru specializat? Daca el considera ca are o problema ar fi venit la tine sa-ti spuna "scuza-ma ca sunt posesiv si gelos, nu ma pot controla dar mi-ar place sa o fac" Nu cred ca isi da seama, o face si o va face tot mai tare pana pe la 55 de ani cand hormonii il vor linisti. Sper ca pana atunci sa nu aveti probleme si sa nu se manifeste urat. Gelozia ucide dragostea si-mi pare rau sa vad casnicii care se chinuie din motive puerile. Iti doresc intelepciune si sa faci intotdeauna ce-i mai bine pt tine si copilul tau.
ingeras70 spune:
e german,sotul?sint socrii aproape si il influenteaza?poate prietenii lui sau persoanele de la servici vorbesc prostii,glumesc,stii cum mai sunt barbatii si ii trec si lui acum prostii prin cap.
atentie cu psihologii..Nu vreau sa supar pe nimeni,sa jicnesc sau altceva,dar unii psihologi mai consiliaza si aiurea ...vezi pe mina cui va dati...
anda_banu spune:
nu sotul meu este tot roman,socrii sunt in romania la fel si familiile prietenii etc.nu stiu ce sa mai fac...acum astept sa vina ca a fost in cursa...sper sa nu inceapa o noua criza...va pup noapte buna
Natasa spune:
Anda, parerea mea este sa nu te mai scuzi in fata sotului, sa nu mai incerci sa-l convingi ca abereaza. In mintea lui o sa i se para ca atunci cind te justifici, te acuzi. Fii tu cea care il pune la punct, explica-i ca are o problema majora si are nevoie de tratament daca vrea sa mai salveze familia. Copilul nu are de ce sa vada isteriile lui si sa creasca in atmosfera asta. O mama care e acuzata zilnic de infidelitate nu e un lucru bun pentru copil. Eu zic sa treci tu la "atac", sa-i inchizi gura inainte sa o deschida. Mai intii cu o discutie calma, cu propunerea de a vorbi cu un psiholog, apoi, daca refuza asta, cu o atitudine ferma ca nu-i permiti asa ceva. Pe masura ce te va simti o victima care se tot disculpa va face tot mai urit, iar relatiile sociale vor fi inexistente. Ce face el se cheama abuz, chiar daca nu ridica mina si tu nu trebuie sa-l mai suporti nicio secunda. Ia atitudine ferma ca in fata unui copil care spune prostii, iar daca nu-i convine, da-i o pauza sau pleaca tu in Romania o vreme ca sa-si linisteasca mintea.
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anda_banu nu sotul meu este tot roman,socrii sunt in romania la fel si familiile prietenii etc.nu stiu ce sa mai fac...acum astept sa vina ca a fost in cursa...sper sa nu inceapa o noua criza...va pup noapte buna |
Eu in locul tau mi-as lua un amnt pe bune. Ca sa pot trai cu inima impacata ca are de ce sa ma acuze.
alice
Alexia27 spune:
Se intampla, si chiar destul de des ca cel care e cu musca pe caciula sa isi acuze partenerul de acelasi lucru. Un fel de hotul striga "hotul". Spuneai ca sotul a fost plecat in cursa. Cu ce se ocupa el?
E doar o idee care se poate dovedi falsa.