FIV IASI
Raspunsuri - Pagina 27
camy77 spune:
buna fetelor,
pt.ginabulina, noua nu ne-a dat nici o sansa bioloaga.
o sa mai facem inca odata luna aceasta si noi spermograma.
la tine care e urmatorul pas?
noi cam suntem in ceata.
sophie76 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ginabulina Sophie 76 tu mai ai de asteptat pana afli rezultatul inseminarii/Multa bafta/ |
tratamentul cu gonal mi l a recomandat doctorita mea, Mihalceanu Elena, o fiola de gonal75 costa 80 lei, acum cu noile tarife e posibil sa fie mai scump.
pt rezultatul inseminarii tb sa astept pina luni, teoretic
sophie
ginabulina spune:
camy noi vrem sa mai incercam inseminari pana sa ne hotaram la fiv mai ales avand in vedere ultimile rezultate ale spermogramei si ale celioscopiei facute de mine in ianuarie.Totul pare spre normal si de aceea ne gandim si speram sa iasa totul fara fiv.eu as zice ca tb sa fim mai optimisti,sa vedem totul pozitiv.Eu pot sa spun ca sunt o norocoasa ,lucrez cu copiii si imi mai domelesc cei de la munca dorul unui copil.Stii ce ne-a spus un preot la care am fost sa facem si noi un efort,sa tinem post ori de cate ori putem,sa facem milostenie la fel cat de des se poate si mai ales rugaciune.Si pe de o parte am considerat ca are perfecta dreptate,prea vrem totul pentru noi fara sa facem si noi cevca in schimb(nu ma refer deloc la banii si stresul avut de fiecare data cand mergem in acest sens pe la doctori).Dupa discutia cu acel preot pot spune ca s-a schimbat ceva in viata mea si chiar eu m-am schimbat,nu ma mai plang mereu ca nu ma una alta ci incerc sa vad cat de multe am primit de la viata:sanatate,am parintii alaturi,am o multime de prieteni,am multe din cate si-ar dori o multime de prapaditi...deci AM de ce mereu suntenm nemultumiti?In ziua in care imi vine menstruatia sunt distrusa dar incerc sa ma controlez si sa ma gandesc la toti acei oameni care au atat de putine,nici casa,nici masa ,nici vedere,nici picioare cu ce sa mearga si continuu li se mai ia si din ce au iar noi avem atatea si tot de plangem,,,
Hai gata pe ziua de azi,am incercat sa fac si eu un lucru bun pe ziua de azi sper ca nu am suparat de nimeni...pt ca eu consider ca aici suntem un grup de prietene foarte bune...
ginabulina spune:
sophie si inseminarea ti-a facut-o tot mihalceanu?Deci sa inteleg ca o stimulare cu gonal costa peste 10 mil>...Mult noroc sophie,si te rog sa ne tii la curent cu ce simti ,si cum va iesi testul luni.Voi din ce motiv ati ajuns la inseminare?
sophie76 spune:
Buna ginabulina,
ai perfecta dreptate in legatura cu lucrurile de care ar trebui sa ne bucuram in viata pentru ca le avem, si nu o facem , le umbrim cu marea noastra tristete ca nu avem copii, cel putin eu ma incadrez perfect in acest tipar, daca mi ar reusi si faza cu gindirea pozitiva ar fi super, dar dupa 4 ani de esecuri e cam greu sa debordez de optimism legat de acest lucru, poate aici gresesc si de asta reusita se lasa asteptata.....
Inseminarea mi a facut o la Ominiclinic dr Bogdan Scurtu la cererea doctoritei mele, ea doar a asistat.
Intr adevar costul unui tratament de stimulare cu gonal plus inseminarea ajung destul de scump: daca faci un calcul cit te ajunge tratamentul plus ecografiile plus inseminarea propriuzisa sari de cel putin 2000 lei, ceea ce mi se pare o suma considerabila , cel putin din puctul meu de vedere.
sophie
camy77 spune:
buna fetelor,
am facut si noi astazi o noua spermograma, a iesit mult mai buna, diagnostic teratozoospermie, ca in cazul tau ginabulina.
cred ca o sa incercam si noi un IAS cu stimulare.
stie cineva cum este procedura de stimulare( din a cata zi se incep injectiile, cand se fac ecografii)
stiti cazuri de IAS reusite la omini?
camy77 spune:
buna fetelor,
a facut cineva HSG, recent?
unde a-ti facut-o?
cine poate sa imi raspunda, e urgent, multumesc.
sophie76 spune:
pt camy77,
eu HSG am facut , ce i drept nu recent,la maternitatea Cuza Voda, mi s a facut internare de zi asa ca nu am platit procedura care oricum dureaza maxim 5 min, iti introduce un lichid de contrast in utrompe si face o radiografie sa vada daca trece lichidul, daca trece atunci totul e super OK inseamna ca trompele sunt permeabile daca nu probabl e necesara o laparoscopie pt un diagnostic exact.
Tratamentul de stimulare mie mi l a recomandat medicul meu sa l incep din prima luna, dar pt mine afost prea puternis asa ca in prima luna aproape am facut hiperstimulare, in luna urmatoare l am inceput din ziua 4 iar ultima oara din ziua 5 si am facut 7 injectii cu gonal, depinde f mult de cum reactioneaza organsmul tau de asta aceste stimulari tb f atent monitorizate ecografic.
Mult succes!!!
sophie
ginabulina spune:
Camy noua ultima oara ne-au dat diagnosticul de oligozoospermie,cred ca e ceva diferit decat a voastra dar se pare ca si la voi s-a imbunatatit ceva.V-au spus ei sa faceti inseminare,la ce dr mergi tu?
Sophie sa inteleg ca tu ai facut pana acum ai facut 3 inseminari sau doar in ultima luna de stimulare ai facut si inseminare?Poti sa-mi spui si mie ce dimensiuni aveau foliculii tai si endometru in cazul stimularii cu gonal?Nu mi-ai raspuns din ce motiv ati ajuns sa faceti inseminari,problema e ovulatia ta sau e o infertilitate neexplicata asa cum ni s-a spus noua o perioada mare de timp pana s-a descoperit problema sotului.
ginabulina spune:
Camy eu am facu HSG la maternitatea elena doamna cu o tipa super si dr de la cuza mi-au spus ca nu am imai vazut o HSg atat de buna,atat de bine facuta si chiar m-au intrebat unde am facut-o.Eu nu ti-as reomanda cuza stii din ce motiv ca e o dr naspa de tot la radiologie cu care eu am luat contactul cand am fost internata acolo.Din cate am citit eu anterior tu ai deja o IA la omini sau am intels eu gresit.Atunci nu ai facut stimulare?Eu am facut stimulare cu clomifen din ziua a 2,asta fiind tratamentul cel mai ieftin posibil in acest scop si cu rezultate cel putin la mine nesatisfacatoare,asta insemnand endometru maxim 7.5 si folicul in jur de 18.Acum luna care tocmai a trecut am incercat un tratament naturist dar nu am mai facur IA pt ca nu a putut dr meu.Cu tratamentul naturist am avut endometru de 11 si folicul de 20mm deci e mult mai bine.In plus au si efecte adverse tratamentele de stimulare pe cand cele naturiste la mine nu au avut,adica ce ma bucur eu cel mai mult e ca nu m-am ingrasat asa cum s-a intamplat la clomifen.