Diferenta de varsta
Raspunsuri - Pagina 14
Alexia27 spune:
Treaba cu (a)normalitatea unei astfel de relatii sta -hai sa spunem- in ochii privitorului. E suficient sa ne uitam niste ani in urma sa vedem ca ce era atunci normal, nu mai e acum. Si invers. Normalitatea asta este in functie de contextul socio-cultural la un moment dat. In unele societati tribale, poligamia e absolut normala. Cate de aici o consideram ca atare? Acum cel mult 100 de ani, a astfel de relatie era chiar la ordinea zilei, la fel cum era normal ca femeia sa fie casnica si sotul sa o intretina, sau ca sotul sa o insele si ea sa o ia ca atare.
Pentru fiecare din noi ceva anume este sau nu normal. Si daca am invatat ceva pana la varsta asta, ceva pe care sa-l transmit mai departe copilului meu este sa NU JUDEC pe nimeni. Nici alegerile lor, nici gesturile lor. nici sa pun etichete.
Atata timp cat e vorba de o relatie consimtita intre 2 adulti, nu ma intereseaza cine cu cine si de cate ori.
beshter spune:
LadyJ, . Off topic: Milady, iti pierzi vreodata cumpatul?
Ilinca, uite, sotul meu e cu trei ani mai mic. Nu m-am simtit, insa, jignita de generalizarile nimanui (cu sot mai in varsta sau fara). Iar cu generalizarile astea...e complicat. E bine daca tu le poti evita.
Oricum, n-am inteles nici sursa iritarii nici tonul otravit.
Zamfira, nici nu-mi mai bat capul. Vreau doar sa-ti spun ca ar fi mai simplu si mai cinstit sa recunosti ca ai gresit decat s-o tii ca gaia-matzu.
Cat despre diferenta de varsta, nu conteaza, dom'le. Nici cand e El mai in varsta, nici cand e EA. Dragoste sa fie...Goethe avea peste 70 de ani cand Ulrike s-a indragostit de el - ea avand 18 ani.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka LadyJ, . Off topic: Milady, iti pierzi vreodata cumpatul? |
da..
Zamfirica spune:
Am gresit? De ce am gresit? Intrebarea pusa pe acest topic era ceva de genul "sunt curioasa care vi se pare a fi diferenta ideala si in favoarea cui? Dar diferenta "maxima" admisa in ambele cazuri.(femeia mai in varsta si invers)". Mi-am spus parerea si totusi "am gresit".
Pana la urma asta este opinia mea despre subiectul diferentei de varsta, pe care mi-am argumentat-o cum am considerat eu, cum mi se potriveste mie, asa cum altele si le-au argumentat pe ale lor. Daca ar fi fost un subiect "hai sa ne laudam sotii mai in varsta", sau un topic pt. fetele maritate cu barbati in varsta, sigur nu ma bagam si nu comentam. Asa, mi-am permis sa-mi spun si eu parerea!
Nu ma gandeam ca cei care au alta parere sunt exclusi din discutie ca sa nu jigneasca. Si frustrata sigur nu sunt, a fost un punct de vedere si atat. Asa si eu as putea spune ca daca cele maritate cu tipi mult mai in varsta erau atat de senine si fericite, nu ar fi trebuit sa le deranjeze sau jigneasca ce am scris eu.
Oricum, eu nu mai continui pt. ca se pare ca de fapt nu se doreste un schimb de idei.
beshter spune:
citat din mesajul lui Zamfirica Am gresit? De ce am gresit? Oricum, eu nu mai continui pt. ca se pare ca de fapt nu se doreste un schimb de idei. |
TONUL face muzica. Deci, nu e vorba de 'idei' ci de...ambalajul lor.
Cristina_C spune:
Nu-i vorba de cenzurarea parerilor, ci de lipsa de consideratie fata ce fetele care au soti mai in varsta si care au scris la subiect. Daca nu scriau era alta poveste. Prin absurd, sa fi fost in locul lor, sa fi avut un sot mai in varsta, sigur nu te-ai fi simtit bine sa ti se spuna lucrurile astea neplacute. E un forum, e adevarat ca nu privesti omul in fata, dar sa nu uitam ca, in spatele nickurilor sunt persoane reale, de ale caror sentimente se cuvine sa tii cont. Mai mult n-am ce sa mai zic, nu suntem pe aceeasi lungime de unda si gata...
anca_vlad spune:
off ca de obicei la noi,
"e mai bine sa vezi aschia din ochiul altuia decat barna din ochii tai!"
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
Lo_li_Ta spune:
Zamfirica are dreptate. Era vorba de pareri si astea sunt implicit subiective. Si sunt in general pro relatii cu barbati mai in varsta si pot spune chiar ca uneori mi se par de-a dreptul dizgratioase cuplurile in care femeia e cu 10 ani mai in varsta de exemplu. Asta nu inseamna ca as indrazni sa jignesc vreodata o femeie (mai ales pe care nu o cunosc) doar pt ca traieste cu un tinerel, si nici live n-as fugi de astfel de oameni. Cand iti dai cu parerea despre astfel de lucruri te pui automat in pielea respectivei: as putea/n-as putea. Si oricare ar fi concluzia, nu trebuie sa se simta nimeni lezat, ca nu facem dueluri aici, ci incercam doar sa evaluam niste avantaje/dezavantaje...subiective si astea, dar ceva puncte comune se gasesc in general. Nu vad de unde si de ce impartirea asta in tabere.
beshter spune:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta Si sunt in general pro relatii cu barbati mai in varsta si pot spune chiar ca uneori mi se par de-a dreptul dizgratioase cuplurile in care femeia e cu 10 ani mai in varsta de exemplu. Si oricare ar fi concluzia, nu trebuie sa se simta nimeni lezat, ca nu facem dueluri aici, ci incercam doar sa evaluam niste avantaje/dezavantaje...subiective si astea, dar ceva puncte comune se gasesc in general. Nu vad de unde si de ce impartirea asta in tabere. |
Lolita,
In primul rand, never say never
In al doilea rand, cand te referi la cineva/ceva cu atributul calificativ 'dizgratios', ma tem ca jignesti. Spui ca n-ai face asta niciodata. Ei bine, tocmai ai facut-o. Cum am spus si mai deunazi, nu ideile erau/sunt de vina, ci ambalajul lor.
In al treilea rand, ti se par mai putin 'dizgratioase' cuplurile in care barbatul e mai varsta cu 10 ani? Intotdeauna m-a uluit ca cele mai eficiente vehicule ale prejudecatilor sunt chiar victimele lor.