Diferenta de varsta

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

LadyJ, Naty

Si al meu sot est cu 23 de ani mai mare decat mie. Avem fiecare cate o casatorie esuata (adica eu una si el una si o relatie de 15 ani) si am invatat din experientele trecute. Nici eu si nici el nu ne gandeam ca intr-o zi von fi cu cineva cu asa o diferenta de varsta si totusi s-a intamplat.

Zamfirica cand spui ca un tata mai in varsta este Mie o diferenta de 20 de ani intre parteneri (de cea de 30 sau peste nici nu mai spun) mi se pare de neconceput. Sunt feluri diferite de a vedea lucrurile, experiente de viata diferite, viata traita in alte timpuri, la asa o diferenta apare deja conflictul intre generatii, etc. etc. Eu nu as vedea avantajele unui pensionar alaturi de copilul meu, decat daca i-ar fi intr-adevar bunic (asta e ordinea fireasca a lucrurilor dupa parerea mea), altfel mi se pare groaznic de trist. Chiar nu vad de ce m-as bucura ca tatal fetei mele e la pensie, ca are la pachet loc cu timpul liber si o viziune invechita asupra lucrurilor, un entuziasm mult diminuat, o blazare, problemele de sanatate inerente batranetii, etc, etctrist pt un copil este foarte jignitor "

Ceea ce doresc tuturor este o relatie fericita indiferent de varsta.

Pupici.

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zamfirica spune:

Eu n-am vrut sa jignesc pe nimeni. Poate sunt eu mai rationala si-mi pun unele probleme inainte sa ma indragostesc. Pana la urma asta nu se intampla pe neasteptate. Cred ca intai trebuie sa existe o anumita "deschidere" a partenerilor la indragosteala, iar eu nu as avea-o fata de unul mai mare cu 30 de ani. Nu cred ca e ceva mai presus de noi si se intampla in indiferent ce conditii, de varsta, de religie, de starea civila, fara ca intial sa accepti ideea.
Nu e vorba de o analiza efectiva cu avantaje si dezavantaje, dar in sufletul tau esti apt sau nu pt. o relatie cu un anume gen de barbat. Ce m-a surprins pe mine a fost tonul comun in care se subliniau aici numai avantajele unei relatii cu barbatii mai maturi si calitatile lor fata de cei tineri, ba chiar s-a spus ca iti trebuie curaj sa fii cu unul tanar. Asta mi se pare ciudat, eu vad lucrurile exact invers.Gandind in perspectiva m-as teme sa fiu cu un barbat de care ma despart atatia ani, o viata aproape. De-aia am intervenit si mi-am spus parerea si nu am avut intentia de a jigni. Ordinea fireasca a lucrurilor este ca un copil sa aiba parinti tineri, moderni, care sa-i fie alaturi cat mai mult timp, iar bunicii sa fie la pensie. Asa vad eu lucrurile. Stiu ca exista si exceptii fericite, dar mi se par acte de curaj.
Probabil depinde de cum suntem construite fiecare, unele isi doresc inainte de toate blandete, liniste, stabilitate, eu prefer sa traiesc intens cat mai multi ani de acum inainte cu un barbat care sa-mi impartaseasca entuziasmul fata de toate aspectele vietii.
Foarte frumos ca va intelegeti bine, pana la urma nimeni nu are nevoie de aprobabrea nimanui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zamfirica
Ordinea fireasca a lucrurilor este ca un copil sa aiba parinti tineri, moderni, care sa-i fie alaturi cat mai mult timp, iar bunicii sa fie la pensie. Asa vad eu lucrurile. Stiu ca exista si exceptii fericite, dar mi se par acte de curaj.
Probabil depinde de cum suntem construite fiecare, unele isi doresc inainte de toate blandete, liniste, stabilitate, eu prefer sa traiesc intens cat mai multi ani de acum inainte cu un barbat care sa-mi impartaseasca entuziasmul fata de toate aspectele vietii.

Acum te-am inteles. Ce tanara trebuie ca esti...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Zamfirica, n-am vorbit despre mine, intamplator si eu si sotul avem aceeasi varsta, dar nu asta e relevant. N-am putut sa nu remarc rautatea mesajului. Ce ai scris tu imi suna asa: fetele care au un sot mai in varsta au facut o alegere proasta pentru ca, batran fiind, o sa moara repede si-o sa ramana si ele singure, si copiii fara tata - un tata care oricum nu era un tata bun la anii lui.

ps. Mor si oameni de 20 de ani, de 30, de 40... nu stii niciodata ce-ti rezerva viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zamfirica spune:

Cristina, tu ai dreptate, cam asta am vrut sa spun printre altele, dar nu din rautate, ci pt. ca eu cred ca este o realitate demna de considerat. Sau pentru mine ar fi. Si da, sigur ca mor sau se imbolnavesc si aia tineri, dar mi se pare ca riscul e mai mare daca e cu 30 de ani mai batran. Normal ca si asa putem noi muri inaintea lor, totul tine de sansa/nesansa. Dar mai presus de considerentele astea eu una, ca femeie nu m-as simti implinita asa (dpv al comunicarii, al lucrurilor in comun, etc), nu as avea din start disponibilitatea pt. o asemenea relatie.

Naty, batrana sigur nu sunt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Zamfirica,ce inseamna la tine ,,parinti tineri,,??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Am aceeasi intrebare...Asta ca sa nu te intreb direct, Zamfirica, cati ani ai tu...
Intre bunicii mei erau 10 ani diferenta, ea mai mica. Ea a murit prima.
Intre parintii unei bune prietene, 13 ani, mama ei se gandea mereu ce o sa faca ea cand va ramane singura. Din pacate, a murit ea acum 1 an...
Cand esti foarte tanar te crezi nemuritor si imbatabil...
P.S. Inca ceva: cand ne alegem sotii pe criteriul dragostei, lucru cu care sunt intru totul de acord, nu prea cred ca ne gandim nici ca ei mor primii (daca sunt mai in varsta) si nici ca noi, tinerelele, vom imbatrani si ne vom ofili inaintea lor (daca sunt mai tineri). Gresesc?

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naiuta spune:

Decat sa am un tata tanar sa-si distreze salarul si sa joacece fotbal cu prietenii,mai bine un tata pensionar care-si petrece timpul cu mine(tatal meu era tanar,a murit la 43 ani,Dumnezeu sa-i ierte pacatele.Am fost multumita de el.)

Nu cred ca varsta conteaza.Eu am o vecina care e mai mare ca sotul ei cu 20 ani.Copilul e de-o seama cu mine.Fericitii,fara scandaluri sa auda totii vecinii,merg si la ora actuala prinsi de brat.
Sotul meu e mai mare ca mine, il iubesc,ma iubeste avem niste copii de care suntem mandri!

Ps.Pt. mine nu conteaza culoarea,limba,religia,varsta,educatia (i-l educ eu) important e sa fim fericiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Intre mine si tatal lui Alexis au fost 24 de ani.
..de asta-vara insa ne desparte o vesnicie..
Sunt recunoscatoare pentru timpul in care am fost impreuna...dar
nu e zi in care sa nu-i simtim lipsa.
Nu am intalnit un om atat de complex, de puternic si de tanar in modul cel mai frumos cu putinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Asa dupa cum spuneam la primul meu mesaj la acest subiect, stiu ca exista riscul sa-l pierdem, ca eu probabil voi fi cea care va trebui sa treaca prin aceasta pierdere, si doar cand ma gandesc la asta mi se umplu spontan ochii de lacrimi, dar asta e... Voi vedea cum voi trece atunci peste asta... Sper ca voi supravietui, pentru Rares....Acum ne bucuram doar unul de altul, in trei.
Cred intr-adevar ca Zamfirica e foarte tanara
Si pentru ca spunea ca noi toate ridicam doar problema "avantajelor", eu recunosc ca sunt si dezavantaje:
-nu vrea sa ne "dam cu parapanta" ;
-nu vrea sa mai faca excursii pe munti, desi nu i-au placut nici la 30 de ani, pana mai anii trecuti ma insotea, bombanind... acum refuza de-a dreptul;
-el sta acasa in timp ce eu merg la serviciu; as vrea sa stam amandoi acasa;
-de vreun an imi mai doresc un copil, dar mi-e teama... sa raman intr-o zi singura cu doi copii, dintre care unul mic.
Cu toate acestea, cred ca am facut alegerea pe care trebuia sa o fac, sunt multumita, si de cand il cunosc nu mi s-a intamplat sa fiu atrasa de vreun alt barbat, eventual mai tanar

Cornelia si taurasul Rares Costin (22.04.2002)
Fotografii
Grecia2008

www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput