Va rog,cum pot sa o ajut pe mama?
Va scriu in speranta ca cineva ma poate ajuta cu un sfat.Mama a fost diagnosticata cu cancer ovarian,are markerul tumoral CA125=600.Este foarte mare.Oare chiar se poate pune direct un astfel de diagnostic in urma acestei analize?Am programat-o la operatie pe 26 noiembrie la Institutl oncologic la doctorul Aldea Marius.Eu tocmai ce am trecut printr-un divort dupa 15 ani de casatorie ,am o fetita de 14 ani si efectiv nu sunt refacuta psihic ,iar acest fapt ma arunca iar in groapa depresiei,in loc sa o sustin pe mama ,plang si ma gandesc ca eu sunt vinovata ca s-a necajit din cauza mea si celulele s-au inmultit pe fondul unui sistem imunitar scazut.
Credeti ca trebuia sa inceapa citostaticele inainte de a se opera,ce tratament naturist iar face bine,oare gelul cu aloe de la forever iar ajuta sa se intareasca inainte de operatie,cum sa fac sa fiu tare si sa-i fiu alaturi.
Multumesc
Raspunsuri
xerxe2005 spune:
Soacra mea face acum tratament cu citostatice si se simte bine.
In cazul ei a ajutat faptul ca nu lucreaza, deci nu se streseaza in plus, locuieste la tara, deci in aer liber si curat, mananca produse naturale, ecologice, fff rar dulciuri din comert, niciodata alcool, sucuri cumparate, carne congelata si in general ff putin alimente care au trecut printr-un tratament de conservare.
Bea in schimb cel putin o cana de suc pe zi proaspat de fructe facut cu storcatorul. Fructe mananca foarte multe.
Nu face alte tratamente de crestere a imunitatii cu vitamine, pastile, etc. Medicul ei oncolog i-a explicat ca e mai bine sa lase organismul sa extraga lent si sigur tot ce ii trebuie din alimentatia sanatoasa.
Sanatate!
Razvan Gabriel
anda141 spune:
Multa sanatate mamei tale si tie putere sa o sustii si pe ea si pe tine ! Nu mai plange , fii tare si lupta pentru tot , doar asa vei reusi! Mancare sanatoasa, o viata cat mai linistita si medicamentele prescrise de un medic bun.
fritz spune:
Mama mea a fost la dr. Cristian Boerescu, gasesti pe net mai multe detalii despre el. Asta a fost acum vreo 7 ani, a urmat tratamentul naturist, ceaiuri, regim, etc, asta dupa ce a facut mastectomie totala la un san, citostatice, dar fara raze...(in Brasov), apoi s-a transferat la Bucuresti. In perioada aia a slabit f. mult, dar si-a revenit, merge la control de 2-3 ori pe an. Eu consider ca a avut efect tratamentul de atunci, care a fost de fapt o detoxifiere a organismului. Multa sanatate!!
catalina2307 spune:
Nu te pot ajuta cu un sfat dar iti pot spune ca dr. Aldea este un medic f. bun cu experienta. Dumnezeu sa o ajute pe mama ta.
Crinutz spune:
Nu poti sa faci altceva decat sa o ajuti, sa ii fi alaturi, sa o sustii si sa o incurajezi. Doar nu vrei sa o lasi balta tocmai acum !!! Crezi ca mama ta te-a lasat balta vreodata cand erai mica si erai bolnava, crezi ca a stat si a plans si nu a facut nimik pt tine? Nu, din contra parintii ne sunt alaturi mereu si acum trebuie sa fim si noi alaturi de ei oricat de greu ne e. cel mai greu ii e dansei care trebuie sa treaca prin toate astea. Am trait si eu cu mama asemenea clipe si stiu cum e. hai curaj, stii ca acest tip de cancer e "mai usor", daca pot zice asa ceva, dupa parerea mea, parca nu recidiveaza asa usor ca cel de san, de ex. Si daca e luat din pripa cu atat mai bine.
Eu stiu ca se face tratament inainte de operatie dar asta stie cel mai bine medicul, e bine sa_i scoata tot ca sa fie sigura si apoi dupa toate astea sa aiba o viata linistita si sanatoasa. E bine sa incerce si naturiste, ceaiuri, geluri si alte chestii, pana la urma ce are de pierdut ?!
Gelul de aloe vera e f bun pt ca are toate vitaminele insa, pe de alta parte, vitaminele hranesc celulele, cel putin asta stiu eu, nu stiu daca e bine sa ia acum, poate dupa operatie ca sa_i intareasca organismul.
saftul meu este sa fii mereu increzatoare cand esti in preajma ei, asta o va ajuta sa nu se gandeasca la ce e mai rau.
Multa, multa sanatate si curaj !
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007
XIO spune:
Nu ne intreba pe noi, oamenii de pe un forum , majoritatea fara nici o pregatire medicala , ce sa faca mama ta.
Singurii de care poti asculta sunt doctorii.
Da , markerul acela este hotarator, daca l-a facut presupun ca nu are ascita sau altceva.
Se opereaza , tratamentul citostatic va fi in functie de tipul tumorii , marimea ei , starea mamei tale si altele , lucruri pe care doctorul le stie si nu noi.
Tu trebuie doar sa te gandesti ca daca plangi ii faci si mai mult rau si ca oricum plansul nu te ajuta cu absolut nimic.
Si asa , ca sa te monteze spre bine: in urma studiilor a reiesit ca din 2 loturi de barbati, cate 25 in fiecare lot , unul de optimisti si unul de pesimisti , toti cu unfarct miocardic in antecedente , starea psihica a contat enorm: din cei optimisti doar 6 au decedat la 5 ani dupa , iar din cei pesimisti 14 .
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
diuna spune:
Trebuie sa ai puterea sa te aduni, n-ai incotro, din pacate. E foarte greu, dar pentru a lua cele mai bune decizii trebuie sa fi atenta, receptiva si controlata la ceea ce au de spus medicii curanti ai mamei tale. Nu esti vinovata de nimic, nici in divort, nici in sanatatea mamei. Ia lucrurile pe rand, cu calm, discuta cu medicii si va fi bine. Banuiesc ca si fetita te incurajeaza, nu-i asa? Subscriu la XIO, fi optimista!