Nu pot sa cred...

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

Bia nu are decat un an si o luna...singura cresa e aproape de unde locuim acum,adica in caz de...unde va ramane sa locuiasca dumnealui...in plus cresa nu prea are conditii...e greu ca e si orassul f mic

Cea mai optimista mamica!
Laura de Bianca Mihaela(15.12.2007)
Bibi se face mare!
POZE-nou!

In viata toti oamenii sunt trecatori,dar nu toti trecatorii sunt oameni!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Scuze, am calculat eu gresit

Diana si Mircea (2.01.2004)

www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana1177 spune:

Lala, nimeni nu contesta ca e greu; dar incearca sa-ti gasesti ceva de lucru, chiar daca pt inceput nu pe un salariu pe care ti l-ai dori; nici tu nu ai experienta dar vei face si astfel vei putea "pleca" cu mai multe atuuri in alta parte; important e sa te mobilizezi nu sa gasesti explicatii de ce nu se poate.

e foarte important sa fi independent; nici nu stii ce curaj iti da si ce oportunitati iti deschide.

curaj, vointa si mult succes!

Mergi la inceput

oana...

Bibi se face mare!
POZE-nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Happy_in_TO

Citat:
citat din mesajul lui LaLa_20
evident ca in toata nebunia aia a fost lovita si fetita.Nu-ia pasat ca fetita plangea si eu tipam disperata sa nu mai dea...Am apucat sa pun copilul in patut si mi-e mi-a mai tras si o paruiala si cateva suturi...deci semne vizibile nu sunt...decat cateva cucuie...ca in resta stie unde sa dea ca sa nu ma invinetesc...
Nu stiu cat de coerenta sunt,imi cer scuze...

Doamne fereste de asa bestie! Fata draga, fa-ti bagajele si pleca la parintii tai! Eu muream cu el de git daca se atingea de un fir de par de-al fetelor mele!

LaLa, fugi cat vezi cu ocjii. Deja, sincer, nu stiu ce mai speri! Sa nu iti nenoroceasca copilul? Ai o minunatie de scumpete cu gropite-n obrajori, nu o lasa acolo sa o nenoroceasca! Sunt total de acord cu HappyInToronto, FUGI!!!
Hai sa iti pove de taticul fetitei mele, de sotul meu: se jucau intr-o seara si nu-sh cum a invartit-o si Victoria a inceput sa planga. El si-a cerut scuze de la ea, de parca la 7 luni intelege... si crede-ma ca i-am vazut lacrimi in ochi, si tot spunea ce rau ii pare ca a lovit-o! Si asta a fost din greseala si sincer parca mi-a fost si mie ciuda, pe de-o parte si imi parea si rau si de ea ca e lovita si de el ca il vedeam cat regreta. Si se JUCAU!!! Pai sa mi-o loveasca (chiar si din greseala) in circumstantele in care Bianca ta a fost lovita, cum spune si Happy in To, as muri cu el de gat!!!
Pana acum nu mi-am bagat nasul la subiectul asta, dar asta e prea de tot! Daca in "toiul nebuniei" iti loveste copilul si Doamne fereste! o nenoroceste pe viata? Nu o sa te consideri la fel de vinovata ca si el??? Pentru ca nu ai plecat cand ar trebui!
A treia oara in mesajul asta iti spun: FUGI, draga mea, ia-ti fetita si pleaca si nu te uita in urma!

_
Victoria Isabella

http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandraaaa spune:

Lala, m-am bucurat cand am citit ca ai deschis ochii din nou. Problema este ca nu e prima data. Draga mea, cand vei mai pleca, nu te mai intoarce nici in ruptul capului. Prin acest du-te - vino ii arati lui ca esti inconstanta, te faci vulnerabila si - fara suparare dar crezi ca el sau parintii tai te mai cred acum, cand spui ca pleci? Stiu toti deja ca te vei intoarce. Nu se asteapta nimeni de la tine sa capeti puterea asta brusc, in clipa asta, insa eu una ma astept sa iti constientizezi greselile de pana acum, pentru ca ai perseverat intr-o greseala, si sa incepi sa-ti pregatesti terenul si sa te pregatesti psihic pentru a pleca. Stiu ca te simti nesigura si vulnerabila, insa e doar o iluzie pe care au vrut altii sa ti-o creeze. Ai trecut prin atatea si totusi esti inca aici, nu te-ai apucat nici de baut nici de droguri, nici n-ai inebunit, deci eu zic ca ai demonstrat deja ca esti puternica

Mergi la inceput

Desire,Alexandra...mai vreau,mai vreau mesaje din astea....
Chiar asa...am trecut prin atatea si eu sunt inca ,sa ziceam, cu piciorele pe pamant...deci inseamna ca pot sa merg pana la capat...

Bibi se face mare!
POZE-nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Lala, o persoana care tine la tine si isi da seama ce prostii faci, nu o sa te mangaie pe crestet in momentul asta! Un prieten adevarat e cel care te trezeste la realitate si te aduce cu picioarele pe pamant!

Te rog eu, PLEACA (da, as tipa la tine si daca ai fi prietena mea cea mai buna, mai ales daca ai fi prietena mea cea mai buna)!!! Nu iti dai seama ce prostie imensa faci daca ramai? Poti trai o viata intreaga cu gandul ca ti-ai nenorocit propria fiica?
Trebuie sa ai incredere in tine! Tu esti o femeie puternica, o femeie care o sa se descurce si o sa o scoata la capat cu bine pentru ea si pentru fiica ei, da? Vreau sa vii aici si sa ne spui ce bine traiesti in liniste, ce bine e sa stai relaxata, ce bine e sa iti vezi fetita zambind. Asta astept eu de la tine .

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

nu stiu cat de influentabila esti, dar e clar ca ai nevoie de incurajare. Ai nevoie sa ai incredere in tine si sa capeti forte noi, sau sa ai senzatia ca vei capata forte noi, ca forta este deja acolo.

Pentru a deveni un om cu coloana vertebrala ai nevoie in primul rand sa stii foarte clar ce ai de facut, ce vrei si dupa aceea sa te gandesti cum sa obtii.

Incearca sa nu te mai gandesti la solutii de moment. Cantareste bine lucruile, evalueaza-ti prioritatile si invata sa-ti cunosti limitele. Faptul ca pendulezi intre parinti si sotz demonstreaza ca esti incapabila in acest moment sa iei o decizie clara si te arunci cu capul inainte pentru ca nu-ti cunosti nivelul tau de suportabilitate. Nu ai capacitatea sa apreciezi ce ai de facut deocamdata pentru ca ai credinta ca nu esti capabila sa infrunti totul. Tis e pare greu, ti se pare de netrecut, de netrait, de neconceput sa te chinui cu toate aceste probleme pe care le implica divortul si despartirea.

In momentul in care vei fi destul de puternica sa-ti suporti parintii si sa-ti castigi locul si respectul in fata lor asa cum ai tu nevoie, atunci vei fi capabila sa traiesti cu ei. Altfel vei fi ca intr-un cerc vicios. Pleci de la barbat ca nu mai suporti ce-ti face sau ce face. Ajungi la parinti si dai de ceea ce te nemultumeste pe tine. Se deschid probleme pe care tu le rezolvasei prin plecare, prin casnicie si te reintorci la vechile probleme, de aici si tendinta sa dai bir cu fugitii inapoi la sotz.... si tot asa.

Pana cand nu-ti vei rezolva conflictele interioare cu tine si cu cei care pot reprezenta universul tau, mediul tau... tu nu vei putea sa rezolvi problema de baza, si anume sa traiesti normal, cum iti place si sa oferi, la randul tau un mediu echilibrat copilului.

Poate tu zici ca acum copilul e mic si nu simte ce se petrece. Crede-ma e doar senzatia ta. Percepe si simtze tot ce se petrece in jurul sau la fel ca si tine, poate cu intensitate si mai mare, dar doar pentru ca nu stie sa ti-o zica sau nu stie sa se manifeste, sau doar pentru ca nu are capacitatea acum sa-ti spuna ca ei nu-i place ce se petrece sau ca nu i se pare normal ce se petrece... nu insemna ca nu o face. Totul se intipareste in capsorul ei si tot ce faci cu ea in primii trei ani de viata o va definii.

Sotul meu m-a batut o singura data, rau, in fata copilului. Avea 10 luni, si crede-ma daca pe moment am crezut ca doar s-a speriat si a uitat, am descoperit ca in ceea ce o priveste, chiar daca nu a lovit-o pe ea deloc si doar a asistat la ceea ce s-a intamplat, a lasat urmarii foarte grave. Se lovea cu palmutele peste cap. Sase luni m-am chinuit sa o dezvat de acel tic. Am mers cu ea la psiholog si am aplicat tot felul de metode si abea dupa 6 luni si-a revenit. Traumatizarea in frageda pruncie lasa urme adanci si cine stie ce se va intampla cu ea mai tarziu, sau ce ecou va avea in comportamentul ei, si cine stie ce tare emotionala va avea.

Si asta s-a intamplat pentru ca am permis. Eu sunt singura responsabila de ceea ce se alege cu copilul meu, ca e clar ca daca el nu a fost capabil sa realizeze ce consecinte au faptele lui nu am baza in el.

Asa ca daca sotul tau e un tembel, incearca sa nu faci aceeasi greseala ca si el.

Sar din una in alta si sa stii ca eu nu te judec, doar iti spun , la rece, dupa ce toate au trecut, cum vad eu lucruile. Lucruri pe care etunci nu le-am sesizat. Stii... cand esti in valtoarea lucrurilor, parca-ti ia dumnezeu mintea, parca nu mai esti capabil sa functionezi in parametrii normali, pentru ca mediul in care traiesti e perimat.

Eu am avut norocul, sa zicem, sa constientizez ca prin actiunile mele, prin slabiciunea mea, prin faptul ca m-au abandonat toti, ca si eu am facut la fel ca tine .... nu aveam cum sa am ceea ce-mi doream decat daca deveneam mai desteapta, mai puternica si mai rea decat toti la un loc, ceea ce este imposibil, Trebuia, in acelasi timp, sa devin la fel de bolnava ca ei, ca oamenii de genul asta sunt defecti. Mai trebuia sa ma adaptez la valorile lui (valori particulare, care nu au nimik a face cu valorile unui om normal, sau cu valorile intrinsece ale unei societati morale constituita din indivizi normali) si sa il analizez, sa caut ce insemna la el respect si ce-l face sa respecte. FORTA. Atat. Am devenit, incet incet ca el. L-am ranit, l-am perpelit, l-am santajat, l-am constrans, l-am obligat, l-am umilit, l-am ingenunchiat, l-am strans cu usa. Imi doream sa fac asta? Nu. Dar trebuia, pentru ca eu sa am ce-mi doresc: un copil echilibrat, cu tot ce merita un copil facut din frica stupida ca vreau copil si ca daca nu o fac atunci, nu voi mai avea, ca si cum trenul meu trecea si eu nu-l mai prindeam in veci. Intradevar, am pierdut doua sarcini dupa si sper si la fratior, dar parca vama pe care am platit-o ca ea sa existe si sa aiba o existenta ok, este prea mare.

Stii ceva, o viata ai. Si o fata ai. Ai grija ce faci cu ele si ia-ti viata in propriile maini, ca tui esti singura care hotaraste asupra acestor lucruri. Nu-i mai lasa pe altii sa-ti hotareasca tie destinul si viata, ci modeleaza-ti-o dupa ce-ti doresti tu, dupa cum poti tu, si fa-o cu cap. Devino mai dura cu tine si cu viata ta, mai pretentioasa, mai stapana pe tine. o femeie poate muta si muntii din loc daca doreste. Si tu poti. Fa-o, cu raceala, cu duritate, cu sange rece. Lasa smiorcaielile, ca atunci cand va creste bia mare nu mai merge sa te scuzi cu smiorcaieli, ca asta nu tine odata ce raul este deja facut.

Mergi la inceput

Deianira...
noideea in prima parte a mesajului ai descris exact ce simt...de tot ma arunc din lac in put si invers.
Dar oare am omis sa zic(daca am mai spus imi cer scuze)...ce zic eu ca ma face sa ma hotarasc atat de greu e si faptul ca viata mea cu sotul meu e 3 ile teroarea,4 zile normale(sau aproape normale)-pt el nu s-a intamplat nimic,uneori trec si 2-3 luni sprospe de normal...apoi vine perioada de teroare care dureaza fie cateva zile,fie o saptamana,o luna....nu stiu dar el alterneaza brusc de la rau la bine si invers....
Dar acum sunt hotarata,nu vreau sa fac nimic sa fie mai bine cu el...am facut destule...chiar nu cred ca se mai poate face ceva...am facut prea multe...dar daca el nu accepta ca are o problema eu nu pot sa-l ajut fortat.
Deci de baut bea mereu mult...media e de 4 litri bere/zi...eu zic ca e mult...evident ca depaseste de multe ori aceasta cantitate sau amesteca bauturile...in cele mai bune cazuri ultimul pahar il bea la 12 noaptea(destul de des poate ajunge sa bea si ultimul paahaar la ora 3) si la 7 dim. se urca la volan...
Oricum el,e violent si beat dar si treaz nemancat...
Doamne ajuta!

Bibi se face mare!
POZE-nou!

Mergi la inceput