Mamici in germania (4)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

iar io..

Lexi, am cam fost in situatia sotzului ta..pp ca voi ati cautat solutii dar io trebe sa scriu, pt ca o astfel de info m-ar fi salvat si pe mine..odata. Am gasit cursuri de limba cu betreeung pt copil. Ma gandesc ca daca in Mannheim exista de ce nu si in Trier.

Miri, nu are sens, au mai fost si alte persoane pe DC care au incercat sa spuna cu modestie ..un alta..nu merge..precum apa si uleiul

acu sa schimb subiectul, am copilul acasa cu febra. e sezonul. Stiu ca fara o scoala/specializare aici, nu am nici o sansa sa lucrez cat de cat in de. Intrebarea e care (nu ma refer la domeniu ma refer la institutie)? cu 2 copii mici si nici un ajutor si sotzul in delegatie de luni-joi.
Cand va aud ca vorbitzi engleza ..nu ma regasesc. Io stiu engleza, am folosit-o des dar nu o conversez si acu decat cu germana parca am uitat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

hai mai Miri,...nu are sens..pe bune... Tu esti o valoare si noi toate o stim. De ex io urmaresc topicul..de fapt DC, pt calitarea membrilor sai. si tu esti unul dintre ei..

Miki, multzumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiriki spune:

Hai mai fetelor....

Miri, nu te retrage. nu are rost. parerea mea e ca fiecare face ce vrea sau cum vrea( alta am gandit si alta am scris ). Eu una te apreciez pt. ca ma simt in vorbele tale. Abia astept sa revin diseara si sa citesc postarile tale
Didi, id-ul meu e mihaela.pawlak. Iti pot trimite diseara. Mi-a zis sotul ca zeugnise-urile astea se pot interpreta, dar a mea e foarte bine facuta. Intreb colegii daca au zeugnis din alta parte si pot sa ti le trimit si pe alea. Asa ca sa-ti faci o parere...

Offfff trebuie sa plec.

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Imi pare rau Miriluta pentru decizia luata, uite poate ai avut un inceput de saptamana urat si ai cautat pe cineva cu care sa te rafuiesti.
Daca eu am fost aceea,uita accept,dar te rog frumos,eu nu am chiar nimic cu tine si ar fi pacat sa nu te mai citeasca fetele doar din cauza unei neantelegeri cu mine.

Daca vrei ma retrag eu

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Miri nu te retrage! Fiecare are dreptul sa-si spuna punctul de vedere iar daca nu toti inteleg e problema lor!

Didi ma bucur sa citesc ca ai incept B2, eu de pe 1 decembrie incep B1 abia. Am inceput sa lucrez si pentru Test DaF dar e tare greu...ma simt batuta in cap .
Aschiuta are febra?

Ramona noi i-am deschis un cont lui V. la aceasi banca unde are sotul contul, e totodata si o asigurare in caz de accidente (la Allianz). In fiecare luna intra automat 30 de euro in acel cont iar la 18 ani o sa aibe aprox. 8500 euro ( nu e foarte mult dar mai bine decat deloc), bani ce-i poate primi toti odata sau in rate.
Mie se pare 30 de euro pe luna o suma rezonabila, puteti incerca si voi.

Am fost si noi la doctor ieri, V. are o forma usoara de mager darmm (sper ca am scris bine) si dat fiind ca cei de la gradi nu si-au dat seama, inca il mai duc. La urma urmei de acolo a luat-o. Nu are nici febra, nici varsaturi ci doar cate 4 scaune apoase pe zi.

Angiuta, mamica lui Vladut(8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui DidiAlex

hai mai Miri,...nu are sens..pe bune... Tu esti o valoare si noi toate o stim. De ex io urmaresc topicul..de fapt DC, pt calitarea membrilor sai. si tu esti unul dintre ei..

Miki, multzumesc mult

asta se cheama ''Schleim''
ma duc sa trag o cafea, ca imi flipaie ochii de la atata holbat in monitor...see you later

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Miriluta, eu sper sa nu te retragi. Imi pare rau ca m-am bagat in discutia cu limba si s-a ajuns aici, sincer ma simt vinovata.
Sotul meu se descurca la cumparaturi, l-am invatat chestii esentiale de care are nevoie, dar nu poate purta o conversatie. Cand a fost de ex. problema cu netul, eu a trebuit sa ma cert cu ei.
Iar noi recunosc ca avem un gust cam amar de cand am pus piciorul in Trier, cred ca am inceput cu stangul viata aici. Am fost deseori umiliti, dusi cu vorba, priviti de sus...Nu vreti sa stiti prin ce-am trecut pana am gasit locuinta, cum ni se spunea clar ca a doua zi ne intalnim sa semnam contractul de inchiriere si la intalnire nu mai aparea nimeni si cand sunam sa intrebam ce se intampla ni se spunea "aaa, am dat deja apartamentul". Fara niciun telefon, fara nimic. Si in timpul asta copilul nostru zacea bolnav acasa, in Bucuresti...
Ultima faza la care m-am simtit teribil de umilita a fost acum vreo 2 saptamani cand, dupa ce fusesem cu Maria la un mic parc de distractii si ii luasem un balon cu heliu, am intrat la cinematograf sa vedem ce program au. Cristi ar fi vrut sa vada un film si vroiam sa vedem cand ruleaza. Dupa nici 5 minute se ridica tipa de la bilete si ne zice ca balonul fiica-mii le strica Sprechanlage. Am ramas foarte uimita, balonul era legat de carucior, in niciun caz nu ajungea la Sprechanlage. L-am tras in jos, gandindu-ma ca il tin cu mana, la care tipa imi spune "ma tem ca nu e de ajuns". Atunci i-am spus ca plecam si asta am si facut. Si nici nu mai punem piciorul pe-acolo. Daca intr-adevar un balon cu heliu poate distruge Sprechanlage atunci de ce nu lipesc un afis pe usa, sa nu se intre cu baloane? Eu sincer nu cred ca Maria a fost primul copil care a intrat cu un astfel de balon.
Eu nu zic ca toti nemtii sunt asa, eu povestesc experiente proprii care dor. Si chiar daca sunt strain in tara lor, tot nu vad de ce ar trebui sa fiu umilita, cata vreme imi vad de treaba mea, ma port frumos, muncesc cinstit, nu iau locul de munca al niciunui neamt pentru ca lucrez in Luxemburg... Deci va rog, sa nu credeti ca acum generalizez, am spus ca eu cred ca noi ne-am inceput viata aici cu stangul... Am multi prieteni nemti, oameni extraordinari, deci nu as putea sa-i bag pe toti in aceeasi oala. Am vizitat si studiat si in alte locuri din De si nicaieri n-am patit ce patim in Trier.
Iar mirarea mea ca ei nu vorbesc engleza se referea de fapt la altceva, lucru pe care l-am spus indirect intr-un post anterior: oare cum isi gasesc de lucru (ma refer la slujbe bune) fara sa stie limbi straine? Ca in Ro e obligatoriu. Daca nu stii macar o limba straina nu te angajeaza nici naiba...
Didi, stiu ca exista cursuri cu Kinderbetreuung, matusa mea din Duesseldorf a beneficiat de asa ceva. Dar aici nu exista asa ceva. Aici nu exista nici macar Abendkurse, le-au desfiintat. Eu nu stiu ce-a fost in mintea lor cand au facut asta!
Hai ca m-am lungit cat o zi de post. Imi cer scuze daca v-am plictisit sau suparat, nu asta a fost intentia. O pentru fiecare sa va treaca supararea.

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia74 spune:

deci acu chiar tre sa va intreb ceva : mai aveti tigle pe casa
io cu treburi en gross,am deschis fuga fugutza subiect frish aici

Subiect inchis.

www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna

Mergi la inceput