De ce se stalceste limba romana?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

Exista in romaneste cuvantul 'maintenanta' cu sensul de intretinere?
L-am auzit folosit de un prezentator de stiri la Antena 1.

Propozitia suna cam in genul 'a fost facuta maintenanta avionului'.

da:
http://dexonline.ro/search.php?cuv=mentenán#355;#259;

sa nu-i uitam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

mentenánta s. f. Totalitatea operatiilor de întretinere si reparatie ale unui sistem tehnic. (< fr. maintenance)

Il vad acum.. il scrisesem eu gresit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Pentru mine stalcirea limbii romane inseamna... nu pot sa va spun ce inseamna ca e un cuvant urat.

Greselile de typo sunt: litere lipsa, lipsa vreunei cratime pe ici pe colo, exprimare repetitiva.
Dar neacordarea subiectului cu predicatul face parte din... aici vine tot un cuvant urat.

Si apoi mai e si lenea in gandire. Stiti in primele 4 clase primare, ai manuale care sunt scrise corect si care te invata sa vorbesti corect. Mai ai si o invatatoare.
Dar daca te intorci acasa unde "vine mosafirii" sa "aibe" o discutie...
Nu e vina scolii si a invatamantului ca elevul vine dintr-un mediu unde asa se vorbeste.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Am fost curioasa si am citit tot ce ati scris.
Desigur ca se poate discuta mult pe tema limbii romane actuale. Eu m-am referit strict la acest forum si la gramatica minima pe care fiecare din noi ar trebui s-o respecte. Despre englezisme, si aici sunt multe de spus, desi partial pot fi acceptate.
M-a surprins insa (in mod placut ), ca persoanele care m-au disperat pe mine in ultimul timp cu "nenorocirile" gramaticale, si la care mai doreau si raspunsuri, n-au avut tupeul sa intre sa isi dea cu parerea. Ceea ce nu e rau... Poate se mai lustruiesc putin, ca sa isi merite notele mari de la liceu sau admiterile in facultati...

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Mai fratilor, apreciati diversitatea, mie mi se par multe postari tare "up-tight" (oops). Nu toti au aceleasi abilitati, si dispretul fata de cei care au minus la unele la care restul are plus nu mi se pare corect. Mie nu-mi place discutia despre postarile de pe forum. Nu inteleg ce asteptati... sa se dea teste de gramatica, de IQ?

Acu' le-ati amestecat de englezisme in limba romana la tv, denumiri engleze, nume de copii englezesti in viata reala. Aia e alta poveste si alt subiect. Regionalisme, alta poveste.

Aici pe forum, nu cred ca-i cazul de suparari, totusi, ca doar nu scrie nimeni cu picioarele c-asa vrea, ci pt ca asa poate, asa are timp... Tot ce faceti e sa-i faceti pe unii sa se simta prost.

Mie mi se pare ca initiatoarea se refera exact si doar la postari pe forum.

Centii mei...

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

miriama, ai postat in timp ce eu scriam, mi-ai confirmat presupunerea ca te referi la forum.

Nu inteleg... tu vrei sa vina cineva aici si sa spuna... da dom'le, scriu ca porcu', promit sa nu mai scriu pana nu revizuiesc cartea de gramatica?

Normal ca asteapta raspunsuri, ca de-aia scriu. Ce-i in puterea ta sa controlezi: nu le raspunde. Nu ceea ce fac acele nickuri, daca sunt pe regulament.

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Mai,ati uitat sa folositi alineatul!
eu am reanvatat sa folosec alineatul in clasa I-a, dar acum in clasa a II-a deja am devenit obsesdata...asa ca va rog,folositi alineatul,ok?(sau n-am voie sa zic ok?!)

aaa,si sa nu uit...eu sunt din sud...si nu folosesc in loc de "de pe" "dupa"...parca asa era!!!
da', ma rog,daca toata crema de lingvisti s-a strans in nord...ce sa mai zic,iau lectii!!!

uitasem sa pun alineat,asa ca am revenit
si scriu cu litera mica cand incep o propozite....ce neserioasa sunt!

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Citat:
citat din mesajul lui miriama

Am fost curioasa si am citit tot ce ati scris.
Desigur ca se poate discuta mult pe tema limbii romane actuale. Eu m-am referit strict la acest forum si la gramatica minima pe care fiecare din noi ar trebui s-o respecte. Despre englezisme, si aici sunt multe de spus, desi partial pot fi acceptate.
M-a surprins insa (in mod placut ), ca persoanele care m-au disperat pe mine in ultimul timp cu "nenorocirile" gramaticale, si la care mai doreau si raspunsuri, n-au avut tupeul sa intre sa isi dea cu parerea. Ceea ce nu e rau... Poate se mai lustruiesc putin, ca sa isi merite notele mari de la liceu sau admiterile in facultati...

Cred ca nici macar nu stiu ca fac asemenea greseli, de unde sa-si mai dea si cu parerea?!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

mQQm, observ ca raspundem cam in acelasi timp.

Sunt deschisa la minte, accept diversitatea, respect libertatea opiniilor, inteleg existenta diverselor mentalitati, dar nu pot accepta lipsa de respect pentru cei de la care astepti sa iti faca o favoare. Poate e si vorba de nestiinta, dar cred ca mai intai e neglijenta si nepasare. Evident ca n-am raspuns acelor mesaje si nici nu o voi face, cel mai probabil nici nu le voi mai citi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui violeta69

Mai,ati uitat sa folositi alineatul!
eu am reanvatat sa folosec alineatul in clasa I-a, dar acum in clasa a II-a deja am devenit obsesdata...asa ca va rog,folositi alineatul,ok?(sau n-am voie sa zic ok?!)

aaa,si sa nu uit...eu sunt din sud...si nu folosesc in loc de "de pe" "dupa"...parca asa era!!!
da', ma rog,daca toata crema de lingvisti s-a strans in nord...ce sa mai zic,iau lectii!!!

uitasem sa pun alineat,asa ca am revenit
si scriu cu litera mica cand incep o propozite....ce neserioasa sunt!

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

in vest ;)

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput