De ce se stalceste limba romana?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moruna spune:

si uite asa am facut si eu o greseala...este intr-o si nu int-ro...din graba.scuze!

mami de andrei 08 MAI 2008
cand tu arati cu un deget,trei degete arata spre tine.
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

pe mine ma deranjeaza cuvantul "doctora" ma zgarie pe creier

http://good-times.webshots.com/album/564034404CbidQP?vhost=good-times&start=132

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

Miriama, sper sa nu fie vorba de nici un avertisment. Pe mine m-a atras calitatea acestui forum, a persoanelor care posteaza aici dar observ tot mai des genul asta de mesaje de care zici. E nasol.

Nu numai userii de rand face greseli forumu' aista; alea ramane ne-moderate

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Da exact asta ma enerveaza si pe mine cel si cel mai mult: inlocuirea unor cuvinte romanesti cu cuvinte englezesti.
Nu suport cand vad ca se inlocuieste limba romana. De ce spunem speach in loc de discurs, de ce spunem fashion in loc de moda, shopping in loc de cumparaturi lunch in loc de pranz si as putea continua la nesfarsit cu exemplele.

Si la fel ma enerveaza cand orice eveniment care se intampla in Romania este denumit in engleza cum a fost de exemplu: Bucharest food festival! De ce nu s-a putut spune in romaneste?
Ce vrem sa demonstram ca stim engleza? Si altii stiu, ma refer la alte tari, ele de ce nu-si calca limba in picioare?
Si apoi in Romanica noastra, nu toata lumea stie engleza, ce intelege de exemplu un batran (sau nu chiar batran ca nu toata lumea a facut engleza la scoala,) din propozitia: Am un feeling ca voi merge azi la shopping!

Si da, ma enerveaza si cei care nu stiu sa scrie, care nu cunosc nici cele mai elementare reguli gramaticale.
Nu ma refer la cel caruia ii scapa o litera din graba sau uita sa puna un punct sau o virgula.Ma refer la cel care scrie: va-ti, fica, a-ti (cand e vorba de verbul auxiliar a avea care ajuta la formarea perfectului compus),vostrii, nostrii, ia (cand nu e vorba in propozitie de verbul a lua) si multe alte exemple.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Ramonab, limbile traiesc, se imbogatesc de-a lungul secolelor. Nu putem vorbi dupa 2000 de ani tot daco-romana.
Cuvintele pulover, pizza, portelan, stecher, spalier, WC, internet, zahar, cafea etc etc etc... nu sunt de origine daco-romana.(doar etc e latin 100%)

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!

Mergi la inceput

Eram sigura ca o sa se vina cu argumente de genu asta!
De ce se intelege altceva? Nu am fost destul de clara?
Daca avem cuvant in romana pt "cumparaturi", de ce sa zicem shopping?
Cuvintele se inlocuiesc doar atunci cand in limba respectiva nu exista o notiune pentru a putea defini un lucru.
Eu cred ca inlocuirea aceasta a cuvintelor este doar o fita.Sa demonstram cat suntem noi de grozavi ca vorbim engleza. Mare lucru!

RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008
RAZVANICI LA 9 LUNI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

A murit Pruteanu,cel care ne mai tragea de urechi....
Eu chiar nu citesc textele dezlanate,daca autorul va constientiza de ce nu primeste raspunsuri,poate isi va pune un semn de intrebare si le va edita.

Mergi la inceput

A si am uitat sa zic ca la fel este o moda care ma zgarie la urechi, mai ales printre cei din sud, sa se spuna "sa aibe" in loc de "sa aiba", "dupa" in loc de "de pe", "trebuieste" in loc de "trebuie".

RAZVANICI LA 9 LUNI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Nu vad nici o legatura intre stalcirea limbii romane si celebrele "typo".
Sincer , sunt 2 lucruri total diferite.

Cand am vazut titlul credeam ca te plangi si tu de greselile de la TV , de cum vorbesc bucurestenii(unii) "ia mana DUPA mine" , "pa" in loc de "pe" si altele . Uoua in loc de oua , etc etc. Asta e stalcirea limbii romane , nu graba cu care scrii sau tastatura veche.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

perfect de acord!!!
scriem in graba, si greselile sunt inevitabile, dar nu intentionate!

Kari

Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!

Mergi la inceput

Cand greselile sunt facute in graba iti poti da seama.Dar cand vezi la aceeasi persoana in mai multe postari aceleasi greseli, iti dai seama ca sunt facute din necunostinta.

RAZVANICI LA 9 LUNI

Mergi la inceput