infiintare cresa/gradinita particulara
Aveti idee care sunt conditiile legale necsare de indeplinit pentru a putea infiinta o cresa/gradinita particulara?
Exista vreo lege care sa spuna exact ce fel de incaperi trebuie sa am, ce mobilier, ce spatiu de joaca, ce personal, ce numar de copii in grupa, etc?
Multumesc
Razvan Gabriel
Raspunsuri
bibyrox spune:
Eu nu stiu sa-ti raspund la intrebarile tale.. vroiam doar sa te incurajez, sa dea Dzeu sa reusesti!!!
Chiar ma intrebam de multe ori: de ce nu face domne nimeni o cresa particulara care sa primeasca si copiii mici de pana la 7-9 luni cum se cere normal ca o cresa de stat??? Eu am cautat de mi-a venit rau pentru Bogdanel o cresa pt ca am fost nevoita sa incep serviciul repede dupa ce am nascut si soacra mea era ocupata cu casa pe care ne-o construiam si nu avea cine sa stea cu el. Pana la urma tot socrela a stat saraca...
In concluzie: MULT SUCCES!!!!!!!!
Eu zic ca cel mai bine intrebi la registrul comertului sau un avocat...
O mamica in al-!!!
Biby
Bogdan Alexandru - 17.11.2007
Poze Bogdan
xerxe2005 spune:
Pai de asta ma gandesc si eu la asta. Ca vad cat e de dificil gasitul unei solutii convenabile pentru copil.
Razvan Gabriel
grodear spune:
Am o prietena care si a dorit sa infiinteze una. Dar a fost descurajata de numarul mare de aprobari pe care trebuia sa le ia si de toate actele pe care trebuia sa le faca.
Toata aceasta treaba presupune si controale foarte amanuntite din partea autoritatilor si...iti dai seama ca sunt mai multe lucruri de luat in calcul...
Dar iti doresc succes!
Ralu- mamica de fetita superba!!!
http://community.webshots.com/album/567799118dvcfRG
andira spune:
Si eu vroiam sa fac asa ceva, si m-am demoralizat imediat cand am vazut cate se cer. Dar, daca razbesti, multa bafta!
xerxe2005 spune:
Stiu si eu ca sunt conditii drastice, controale dese, etc.
Dar as vrea sa cunosc exact cadrul legal, sa vad ce conditii pot indeplini si ce trebuie sa lupt sa mai indeplinesc.
Razvan Gabriel
brazuca25 spune:
Mi-ai citit gandurile. Chiar zilele astea m-am apucat sa strang informatiile. Pana acum cam tot ce citesc ma descurajeaza. Pe site-ul Min. Educatiei nu am gasit nimic.
mamik de Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz
brazuca25 spune:
Hai ca tot am gasit ceva:
http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_infiintarea_functionarea_creselor_263.php
mamik de Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz
Giova spune:
si eu eram pe punctul de a deschide asa ceva...insa am renuntat din cauza capitalului financiar foarte mare si a aprobarilor.
Pentru inceput trebuie sa-ti stabilesti ce vrei sa fie: SRL sau Asociatie non-proffit. daca vrei sa fie acreditata de MEN musai sa fie non profit. atunci ai nevoie de aprobari de la sanepid, mediu, inspectia sanitar-veterinara, pompieri, etc.
mergi la sanepid si sa-ti spuna ei conditiile: de cati m3 de aer/copil ai nevoie in sala de joaca, de cati m3/in sala de somn, etc. Cauta astea pe net:
- 1955- ordinul ministerului sanatatii din 1995
- monitorul oficial al Romaniei, anul VIII - nr. 59 bis
Tot la sanepid e bine sa mergi cu un plan al cladiri, ca sa-ti spuna ei daca indeplineste sau nu conditiile.
La sanitar-veterinar trebuie sa mergi pt. mancare. daca se gateste acolo trebuie sa respecti anumite circuite.
sunt multe de discutat pe tema asta. trebuie sa te inarmezi cu bani multi, rabdare si multe relatii.
pana sa ajungi la gr. si nr. de copii, trebuie sa vezi daca spatiul pe care-l ai , corespunde pt. n... copii.
Sincer, dupa ce am facut un plan de afaceri, am zis ca nu merita. nu numai ca nu-ti scoti investitia in 2-3 ani, dar trebuie si sa sustii afacerea asta, in primul an, poate si al doilea. si pe urma nu e ca vei castiga nu stiu ce..... vei avea un salariu bun si atat.
Mult succes, sa ne ti la curent!
_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
Mmmaria spune:
Pentru gradinita aprobarile/acreditarile tin de Ministerul Educatiei, pentru cresa de Ministerul Sanatatii. Sunt legi diferite. Pentru gradinita iti trebuie extrem de multe aprobari si un capital urias, pentru cresa pare un pic mai simplu la prima vedere,dar eu zic ca nu este.
Normele Metodologice la legea cu cresele nu cred ca au aparut nici pana acum.