Cursuri IATA sau TAROM

Cursuri IATA sau TAROM | Autor: nitzuc

Link direct la acest mesaj

Buna seara. As avea si eu nevoie de un sfat de la cineva care a absolvit cursurile IATA sau TAROM. Anul acesta termin si eu Economia Turismului si Comertului la ISE Cluj asa ca as vrea sa imi mai adaug o diploma la dosarsa fiu si eu in randul lumii, nu?! Ce vreau sa intreb pe scurt? Merita efortul? Ma uitam dupa joburi intr-o agentie de turism, peste tot se cere sa fii absolvent de cursuri IATA sau TAROM. In afara de joburile din agentiile de turism ce altceva poti practica cu aceste cursuri? V-au ajutat? Sau sunt pierdere de bani si timp?In final se pare ca am nevoie de mai multe sfaturi. Va multumesc pentru rabdare si timpul acordat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nitzuc spune:

Chiar nimeni nu stie nimic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Sora mea (care lucreaza la o agentie de turism) a facut cursuri IATA (vreo trei, nu stiu denumiri, stiu ce a invatat sa faca). Ei i-au folosit si ii vor folosi, lucreaza zi-de-zi cu ce a invatat acolo.

Din cate stiu, orice agentie care vrea sa vanda si bilete de avion trebuie sa aiba minim trei oameni care sa fi facut cursurile acestea. Asta inseamna ca sigur cursurile te ajuta la angajare.

Nu stiu daca am fost coerenta, da' nu recitesc, ca sunt tare obosita si bolnava, zilele astea. Sper sa fi inteles tu ceva!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nitzuc spune:

Mersi EllaX. Sper sa te simti mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Nitzuc, felicitari pt absolvire!
Si eu am termint tot Turismul la ASE acum ceva ani ( 10 ) si deci am primit automat, dupa licenta , Brevetul de Turism ( dat de ministerul turismului). Nu stiu daca si la Cluj se da acest brevet. Cert este ca m-a ajutat sa imi gasesc un prim post intr-o agentie de turism minuscula doar pt faptul ca un patron are nevoie de acest brevet ca sa poata deschide agentia.
In fine, sa nu ma lungesc si sa revin la intrebarea ta, da eu am diploma IATA luata pt un curs facut la Tarom, ceva legt de fares, ticketing si regulations. Insa am fost trimisa la acest curs de agentia ( alta) la care lucram. Cred ca atata vreme cat vrei sa lucrezi in ticketing e bine sa ai aceasta diploma dar cred ca mai bine e sa ai experienta direct - adica daca te duci cateva zile la un astfel de curs pe banii proprii cred ca o sa treci examenul final si o sa obtii diploma insa nu cred ca o sa ai experienta ceruta de agentii si deci e cam degeaba. Din cate stiu - dar nu sunt sigura- pt astfel de cursuri trebuie sa fii trimis de o agentie...
Sfatul meu: bate la porti de agentii mici, fa-ti intrarea chiar daca incepi de la munca de jos si incet incet se face experienta si tot restul.

Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Draga mea,
Eu am luat diploma IATA pe banii mei, facand cusrusile la Institutul IRECSON si sustianand examenul de diploma. Este format din 2 testari- una de cultura generala- din materialele predate, si alt test de calculare a preturilor biletelor de avion.
Examenele se sustineau de 2 ori pe an. Primavara si toamna. Se poate sa inveti acasa si sa te inscrii doar la examen.
Eu am mers la IRECSON vazand anuntul in Romania Libera, dar acum au si site.
Intra pe http://www.irecson.ro/index.php?module=info&parent_id=71&s_cat=94
Mai multe intreaba la ei direct.
Gandeste-te bine la orice miscare faci, eu n-am vrut sa ma leg de o agentie si sa muncesc din "obligatie"....
Mult succes,
Ro

Mergi la inceput