ce marca de masina sa imi cumpar??? pareri :D
Sunt o soferitza incepatoare si vreau sa optez pentru o masina economica: consum,piese de schimb mai ieftine,...confort.
Am cateva optiuni Opel Corsa din 1995,Ford Ka din 1995 si WW Polo din 1998.
Pretul la masini variaza foarte putin intre ele,acum ma intereseaza cum sta treaba cu consumul.
multumiri anticipate.
Raspunsuri
ionica spune:
eu asi investi intr-un auto Toyota fie el 4x4 sau limuzina.
Toyota RAV cu 2 usi e super buna iar piesele sunt cel mai iúsor de gasit,dar la toyota rar mergi la service.
Sophia 2ani
+15
Ayla21 spune:
Daca ar fi sa aleg intre a, b, si c, as alege Polo. E totusi VW
Monica mami de printisor si printese
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."
Ayla21 spune:
"VW Polo
Masina germana se afla printre preferatele publicului, in primul rand pentru reputatia de care aceasta marca se bucura pe meleagurile noastre (si nu numai). Ca toate modelele VW, Polo este cu un strop mai scumpa decat concurenta, probabil pentru a sublinia calitatile pe care le are. Asadar, notorietate buna, peste Ford, o retea de dealeri si, implicit, de service-uri extinsa permanent de importator (Porsche Romania), cu problemele vechi (timp de asteptare, atitudinea mecanicilor etc.) intr-o continua imbunatatire. Motorul ales este cel mai mic disponibil, cu o putere mica, dar si un consum redus (este singurul model pentru care consumul nu este disponibil defalcat, ci doar ca valoare medie). In privinta echiparii, lucrurile au stat ca la Ford: alegerea unei versiuni de top asigura o mai buna dotare, fara sa mai necesite vreo optionala."
"Opel Corsa
Considerata de multi o cenusareasa a marcii, Corsa a replicat anul acesta spectaculos cu noua generatie, extrem de bine desenata si hotarata sa se bata umar la umar cu concurenta. Din punctul de vedere al serviciilor, Opel dispune in Romania de o serie de dealeri care acopera destul de bine teritoriul, fiind coordonati, cel putin teoretic, chiar de Opel South-East Europe. Comentariile unora dintre clienti referitoare la calitatea prestatiilor din service pot fi considerate doar atitudini rautacioase. Nici informatiile despre model nu sunt foarte bine structurate, o explicatie fiind noutatea masinii, inca nelansata oficial pe piata."
Monica mami de printisor si printese
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."
alondra25.2006 spune:
Si totusi despre ford-ul Ka nu stie nimeni nimic? Imi place mult modelul,dar cu consumul sunt in ceatza,in unele locuri vad ca ia 4 la 100km,si in alta parte 6 la 100km.
Adevarul,...undeva la mijloc???
brianamica spune:
Alondra, din pacate nu stiu nimnic despre Ford...insa am un VW Polo si sunt f multumita !
ana maria spune:
Inteleg ca vrei o masina cu consum mic. Trebuie sa verifici ce putere are fiecare si tipul de combustibil. O masina diesel va consuma mai putin decat una pe benzina. Eventual vorbeste cu un mecanic auto. De asemenea, consumul depinde si de starea in care se afla motorul (eventual numarul de km e un indcator). Am vazut ca te uiti la masini mai vechi de 10 ani.
mirela.d spune:
Dieselul nu prea merita decat daca intentionezi sa tii masina mai mult de 5 ani. Altfel nu reusesti sa amortizezi diferenta de pret
Plus ca are demarajul mai greoi si face zgomot mai mare decat una pe benzina. Trebuie sa tii cont ca si motorina s-a scumpit.
Eu am preferat intotdeauna masinile noi decat una veche dar o marca mai buna. Adica decat sa iau un Opel Corsa din '95, as prefera un Matiz (Spark parca ii zice acum). Consumul este mic iar ca masina de oras e bunuta. Mai ales ca incepatoare as prefera o masina care sa nu necesite prea mare intretinere ceea ce nu prea este cazul in cazul unei masini mai vechi de 10 ani.
Iti dau un exemplu: masina persoanala o schimbam la 3, maxim 5 ani. In afara de ITP-ul si reviziile obligatorii nu a necesitat niciodata alta intretinere. In schimb, masina de serviciu care are deja 6 ani, parca, incepe sa dea semne ca are nevoie de mai multa ingrijire.
Dar e alegerea ta. Eu mi-am permis sa-ti dau doar un sfat din experienta persoanal.
anya spune:
Depinde ce vrei sa faci cu masina.
Daca e masina de familie, trebuie sa fie mai spatioasa, cu portbagaj - dezavantaj: mai scumpa, consum mai mare, mai greu de gasit locuri de parcare
Daca e doar pentru tine si de oras, alege o masina mica - te-au sfatuit fetele bine, matizul e ok. Am avut pana acum 1 an si a fost ok ( cam 6 in oras). Dezavantaj- portbagaj f mic / poate fi compensat cu portbagaj pus sus pe masina pentru deplasarile mai lungi.
Daca esti o soferita incepatoare, poate ar fi bine sa-ti faci casco. Intereseaza-te de costul lui, raportat la vechimea si modelul masinii.
olim spune:
am avut un corsa din 1995 pe benzina si am fost foarte multumita, de el, consuma 4 litrii, motor de 1200 la 45 de Cp, am fost si in Romania cu eliar la servie nu am fost deloc in 6 ani cat am avut masina, am schimbat cauciucuri, ulei si filtre, dar piese niciodata.Acum am un corsa din 2005 diesel 1.7 100 CP si is foarte multumita si de el, dar intr-adevar face zgomot mai mare decat cel pe benzina.
un matiz nu as cumpara fie el si nou
cat despre WW noi am avut un apsat si a papat o gramada de bani, piese scumpe, suspensii tari si schimbate des, plus multe piese, service-ul mai scump, platesti mult firma , nu si calitatea din pacate.Azi nu mai este ce era odata nici mertanu nu te tine o viata din pacate
eu asi investi intr-un auto Toyota fie el 4x4 sau limuzina.
Toyota RAV cu 2 usi e super buna iar piesele sunt cel mai iúsor de gasit,dar la toyota rar mergi la service.eu am inteles ca nu isi doreste un Q7, bmw serie 7 sau altele, vrea masina mica si economica.
bafta multa la masina cumparata.
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
crinuta spune:
Am vrut sa iti trimit Pm dar nu ai activata optiunea.
Deci, am un amic care are de vanzare o Toyota Yaris si o Toyota Aygo.
Yaris e din 2007, Aygo din 2005. Dac doresti info suplimentare contacteaza-ma.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
concerning your soul
www.muntelesfinteitreimi.ro/Octombrie%202008.htm" target="_blank">Nusfalau
traieste sanatos