ADHD-DEFICIT DE ATENTIE, HIPERACTIVITATE
Buna ziua,
Sunt Anca, mama unui copil de 7 ani diagnosticat cu ADHD si as vrea sa primesc raspuns de la parintii care se afla intr-o situatie identica si au folosit strattera care sunt rezultatele folosirii medicamentului. Sunt cam ingrijorata de acest medicament de cind am citit ca poate duce la ginduri suicidale. I-am dat copilului, la sfatul neoropsihiatrului, 2 ani mentat si tanakan, iar acum de o saptamina strattera, dar mi-e frica sa ii mai dau, am mari retineri. Copilul e hiperactiv, se concentreaza greu dar sincer, as incerca cu homeopatia si psihologia comportamenala. Poate cineva sa imi spuna daca a avut efecte pozitive strattera asupra copilului lui, va rog? Sunt foarte ingrijorata, as vrea sa imi ajut copulul, mai ales ca il cresc singura, pe el si fratele lui mai mic, iar tatal este necooperant si nu intelege nevoile copilului cu ADHD.
Raspunsuri
hanika spune:
Salut! sper sa nu te superi pe mine, as vrea doar sa iti spun ca eu nu prea sunt de acord cu aceste medicamente aplicate copiilor.
Vezi mai multe despre strattera: http://www.strattera.com/index.jsp.
Este un totusi drog puternic de vreme ce poate da tendinte suicidale, nu? Mai bine incearca-l tu inainte sa vezi cam ce se intampla. Chiar crezi ca il poate vindeca? Sau mai bine zis, cat timp ai sa il poti "linisti" cu medicamente? Pana cand sa ii dai medicamente? Cati ani? Si apoi?
Ce a facut copilul tau asa de grav incat sa ii aplici atata tratament? E greu de crescut un astfel de copil, e foarte greu, asa este, dar cred ca medicamentul cel mai bun suntem noi, mamele.
Am si eu un copil cu adhd, (+ sot cu adhd). Am consultat 4 neuropsihiatri, doi psihologi si nenumarati medici de medicina generala. Nici unul nu a fost de acord cu medicatia medicamentoasa ci cu psihoterapia. Asadar nu sunt un parinte care sa iti poata spune despre efectele stratterei, ci unul care iti poate spune despre efectele indreptarii comportamentului sau prin intelegere. Am suferit mult si eu si copilul,a trebuit sa il mut la trei scoli, dar am invatat sa lupt pentru el cu toata lumea. Am o prietena a carei fetita are adhd si urmeaza tratament cu concerta, dupa cateva perioade de ritalin si strattera. E disperata si imi spune ca nu mai stie ce sa se faca cu ea. Deci e clar ca nu are mari efecte benefice. In schimb al meu copil a luat premiul 1 in cls II, III, cls a IV-a-locul 2, merge la concursuri de matematica, chiar si la faze pe judet a ajuns, urmeaza constiincios si cu o vadita pasiune cursuri de pictura si ... sah, da sah, sta 2-3 ore nemiscat acolo si concentrat.Culmea este ca dupa indelungi tatonari in privinta activitatilor si-a ales singur sahul si pictura. Ii place ceea ce face. La scoala a fost mai dificil doar cu profesorii care nu au avut rabdarea si daruirea necesara unui dascal, aceia erau cei care se plangeau, dar aceia ca ar trebui sa practice alta meserie: nu toti copii sunt momai. Acum, ii este bine si la scoala, nu foarte bine, facem eforturi in fiecare zi, luptam din greu, dar merita. El se straduieste, ori asta conteaza enorm.
Asadar eu zic sa lupti tu singura cu el, ai curaj si incredere in el. Iubeste-l asa cum este.
Witchie spune:
Buna Anca,
despre ADHD se discuta aici . Sunt mai multi parinti de copii cu ADHD care probabil iti vor raspune.