baiatul meu are 11 ani si dignosticat cu criptorhidism,dr endcrinolog i a dat tratament cu pregnyl.Unde as putea sa gasesc medicamentul?stie cineva de un asemenea caz,mi a zis dr ca sansele sunt minime,ca m am dus prea tarziu cu el si crede ca se va ajunge tot la operatie.va multumesc
Pregnilul se gaseste la farmacie .Noi am gasit la Dona acum vreo 2 ani cand ne-a trebuit .Eficienta lui e oricum mica si la copii mai mici ,iar doctorul tau are dreptate ,cel mai probabil se va ajunge la operatie .Baiatul meu a fost operat la 2 ani si cateva luni , a facut si pregnyl inainte de operatie care a avut eficienta doar pe testicolul flotant (adica unu de aparea si disparea de la locul lui ) ,pe cel necoborat nu a avut nici un efect .
Dr tau are dreptate ca v-ati dus cam tarziu .Temperatura in abdomen e mai mare decat cea din scrot si asta duce la atrofierea testicolului necoborat si la modificarea structurii ...In fine ,oricum ar fi daca nu coboara cu tratament ,trebuie coborat prin operatie sau extirpat pur si simplu daca e in abdomen pt ca se poate maligniza in timp.
Se poate trai f. bine si cu unul singur.