DREPTURILE COPIILOR LA GRADI!?

DREPTURILE COPIILOR LA GRADI!? | Autor: janad7

Link direct la acest mesaj

Pentru cine cunoaste drepturile copiilor cu probleme, la gradi, va rog sa-mi dati un raspuns.
Ce drepturi are un copil care la doua luni de la inceperea gradinitei a fost depistat cu alergie la alune si nu are voie sa manance nimic ce poate contine si cea mai mica urama.
Intreb asta , pentru ca am dus analizele la asistenta gradinitei, mi s-a spus ca alunele nu sunt incluse in alimentatie, eu am explicat ca nu are voie nici anumite dulciuri, iar acum doua zile la gustarea de la 16 ne-am trezit cu nuga in mana.Am ascuns-o dar imaginativa ca am copilul la grupa mica si nu pot sa-l conving ca 20 de copii pot manca si el nu. Nu vreau sa intru nici in polemici cu cei de la gradi, avand in vedere ca cel care va suferi va fi copilul.Mentionez ca in momentul in care i-am dat asistentei analizele era prezenta si directoarea.
Multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Din pacate, nu stiu sa-ti raspund.
Vreau doar sa-ti spun ca, oricat de mult ai evita, tot o sa trebuiasca sa-i explici copilului (si sa-l faci sa inteleaga ca este spre binele lui) ca, desi orice alt copil (nu doar cei de la gradi!) are voie sa manance anumite chestii, el nu poate.
Nu cred ca gradinita nu va mai da copiilor nuga pt ca al tau are alergie si sa nu sufere. Iar daca le da celorlalti, tot ar trebui sa fie cineva sa-i explice copilului tau de ce lui nu-i da. Si eu cred ca ar fi mai bine sa-i spui tu, nu altcineva strain, nu cred ca va accepta la fel de bine situatia...
Imi pare rau ca puiul tau are probleme, nu stiu dar poate se poate trata ceva, oricum ii doresc multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

janad7, iti inteleg problema din pacate. Si fiica-mea e alergica, dar la aditivi alimentari. Care se gasesc peste tot. Oricum, am inteles ca probabilitatea sa faca vreo criza urata e mica totusi pentru ea.
Cati are 4 ani si 5 luni si e in grupa mijlocie. Ea stie deja ca e alergica si incepe sa inteleaga ca nu-i pot da ... aia sau ..ailalta din acest motiv . Si atunci cautam ceva ce poate manca si ea (ma refer aici la sedintele de cumparaturi).
La gardi am instruit-o zic eu destul de bine. Acum vreo 2 zile aveau la mic dejun cremvursti -se intampla cam o data pe luna. Noroc ca am vazut pe meniul afisat si pana a intrat in clasa am batut-o la cap sa nu manance si i-am spus si educatoarei sa nu insiste sa-i dea. A functionat.
De fapt, cred ca asta ar fi de facut: sa verifici meniul si sa discuti cu ingrijitoarele si educatoarele IN FIECARE ZI. Si cu copilul. El trebuie sa inteleaga ca-i face rau.

In alta ordine de idei, ati facut vreun tratament ceva?

Gea, mami de Catinca-Ruxandra

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janad7 spune:

Da, acum luam aerius pentru nu stiu cat timp.Ni s-a spus si de seringa cu adrenalina, numai ca la el dupa cum a spus alergologul riscul sa fac soc anafilactic e mic.
Am inteles si eu cred ca din an in pasti, chiar daca gusta produse care contin urme de alune nu ii poate fi fatal
Va pup.

Mergi la inceput