Dentist fara seringi de unica folosinta

Dentist fara seringi de unica folosinta | Autor: CriPOD

Link direct la acest mesaj

Mi-a crapat logica la dentist.

Ce relevanta are faptul ca un dentist in 2008 in Canada foloseste seringi si ace sterilizate?

Logica mea zice: are atatea instrumente imprastiate pe masa cu care te maltrateaza... daca alea sunt sterilizate, e si seringa si acul, iar daca nu, nici nu conteaza.

Dar am un cui in creier, ca nu e ok sa foloseasca seringa sterilizata, nu sunt confortabile si nu pot sa justific de ce.

Ce e justificata: logica sau cuiul? Va rog!...

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

poate depinde de natura si de modul de folosire al seringilor/acelor. cele de unica folosinta sunt oricum muult mai ieftine decat cele care se re-folosesc deci asta nu ar fi un criteriu. imi aduc aminte ca la un tratament pe care mi l-a aplicat dentistul meu, de injectare de calciu in partea necrozata a maxilarului, folosea intotdeauna o seringa din aceea clasica, de aluminiu, in care introducea fiolele de calciu (cartuse). in cazul asta seringa propriu-zisa care nu era decat un instrument de impingere a solutiei.
poate e vorba de ceva similar? sau chiar foloseste tot timpul doar ace+seringi sterilizate? poate e maniac cu curatenia si nu are incredere in cele sigilate si prefera sa le sterilizeze el insusi in aparatul personal?

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Nu, Roxana, era doar anestezia, nimic deosebit. Iar cand am intrebat asistenta a zis ca nu are de-alea de unica folosinta, as fi vrut s-o schimbe, asa, sa pot culca piticul de pe creier. S-a intamplat odata, acum merg iar si nu stiu ce sa fac...

E foarte ciudata senzatia, in timpul in care o foloseste, pe mine ma incearca tot felul de ganduri apocaliptice.

Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Eu nu m-as mai trata la el .
Uneori ne e rusine sa spunem dr ce nu ne convine si-l lasam sa faca ce vrea el cu noi ceea ce nu prea e bine caci riscam sa ne alegem cu cine stie ce boala .E si greu de dovedit de unde ai luat (nu se poate proba )si nici nu mai ajuta sa gasesti vinovati .
Si mai e ceva :trebuie sa vezi ca schimba piesele fixe .Multi stomatologi nu au destule freze si atunci dau doar cu un spray dezinfectant , ceea ce nu ajuta prea mult .
Trusa care o aduce sa-ti lucreze tb sa fie in folie de plastic sigilata cu markeri de sterilizare spcificati.

Mergi la inceput

Schimba trusele si toate cele, adica nu am dubii ca ustensilele sunt sterile (asta asa... cat te poti baza pe tehnologie).

Eu ma intreb doar daca e ceva diferit cu seringa si acul fata de restul instrumentelor. De ce ar trebui alea sa fie de unica folosinta? Se sterilizeaza diferit? Au risc mai mare?

Mersi.

Mergi la inceput

kariguld, din ce am descris eu, tu vezi vreo ratiune logica sau stiintifica pentru care ar trebui sa am dubii?

Nu te jena cu "ironiile", ca eu nu m-am prins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui mQQm

kariguld, din ce am descris eu, tu vezi vreo ratiune logica sau stiintifica pentru care ar trebui sa am dubii?

ce de intrebare pusesi tu aici....uf si la ora asta?...

pai logic, ar trebui sa-ti faci ganduri cand vezi masa aia de "macelarie", eu mi-as face, da nu numai atat, as lua-o la goana sanatos!!! eu de fel sunt mai circumspecta, asa in orice situatie...tre sa ma conving eu intai ca mi-e bine in scaunul ala si apoi ma asez!
in special la doctori...pe oriunde am mers ( si slava Domnului ca nu prea am avut nevoie) am intrebat mereu:"ce-i aia?" precum copii aia mici si chiar daca medicul si-a dat ochii peste cap, inainte sa-mi raspunda, mai bine asa, decat, vb ta, sa ma apuce gandurile apocaliptice!

sa-ti spun o faza tare, in vara asta am mers cu baiatul meu, la dentista noastra. pe care o cunoaste bine, ne stim de ani buni. intram acolo, el vesel, jovial o intreaba:"aici cand s-a dezinfectat ultima data?" ea face ochii mari si se uita la mine...eu eram in stand-by. apoi ii spune asistentei, "sunt sterilizate bine "chinuitoarele" alea?" (adika ustensilele) "vezi ca eu am citit ca multi care vin la dentist iau diferiti microbi de la ustensilele prost dezinfectate", in fine se asaza pe scaun, si il intreaba daca vrea anestezie, el zice ca da, asistenta pregateste o siringa si i-o da doctorei, iar el in momentul ala sare de pe scaun si striga la ele:"voi ma omorati pe mine! ce siringa e aia? vreau una, de unica folosinta, sa fie desfacuta in fata mea!!!"
eu eram complet amortita, nici nu stiam, sa rad, sa-mi iau feciorul de-o aripa si s-o sterg afara...
nu stiu ce i-a venit atunci, ca de obicei era foarte pasnic, colabora bine cu asistenta si doctora...
dar doamnele au inteles pana la urma si au procedat in consecinta!

Kari

Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!

Mergi la inceput

Kariguld, m-ai pierdut iar, eu as vrea un raspuns direct, si, desi apreciez istorioara ta, dezghetat baiatul tau, nu prea vad legatura. Cum ai zis tu, e tarziu.

Mai astept si alte raspunsuri, poate ma pricepe si pe mine cineva. Daca nu, l-oi intreba pe dr meu cand il vad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:

Kariguld, m-ai pierdut iar, eu as vrea un raspuns direct, si, desi apreciez istorioara ta, dezghetat baiatul tau, nu prea vad legatura. Cum ai zis tu, e tarziu.

Mai astept si alte raspunsuri, poate ma pricepe si pe mine cineva. Daca nu, l-oi intreba pe dr meu cand il vad.

cred ca, raspunsul asteptat de tine, nu ti-l poate da ...decat dentistul tau!

exemplul baiatului meu, sper sa inspire pe altii...cand ai o suspiciune cat de mica....intrebi!

Kari

Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!

Mergi la inceput

Carific intrebarea, in cazul in care am imbarligat-o (kariguld tu ai interpretat gresit intrebarea mea ca suspiciune, cand e e fapt curiozitate.... si n-am intrebat la dr pt ca uite ce greu e sa ma exprim si ce idei generez, ultimul lucru pe care as vrea ar fi sa ii dau idei ca sunt suspicioasa - de asta ziceam sa incerc sa ma lamuresc mai intai in exterior):

Este adevarat ca folosirea de ace si seringi sterilizate prezinta un risc mai mare decat restul ustensilelor sterilizate din cabinetul unui dentist? (sterilizate, adica nu de folosinta unica)

Poate asa e mai clar... Daca nici asa nu e, nu mai stiu cum sa formulez.

P.S. Nu pricep ce-i cu masa de macelarie, either.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

Carific intrebarea, in cazul in care am imbarligat-o (kariguld tu ai interpretat gresit intrebarea mea ca suspiciune, cand e e fapt curiozitate.... si n-am intrebat la dr pt ca uite ce greu e sa ma exprim si ce idei generez, ultimul lucru pe care as vrea ar fi sa ii dau idei ca sunt suspicioasa - de asta ziceam sa incerc sa ma lamuresc mai intai in exterior):

Este adevarat ca folosirea de ace si seringi sterilizate prezinta un risc mai mare decat restul ustensilelor sterilizate din cabinetul unui dentist? (sterilizate, adica nu de folosinta unica)

Poate asa e mai clar... Daca nici asa nu e, nu mai stiu cum sa formulez.

P.S. Nu pricep ce-i cu masa de macelarie, either.

Nu , nu prezinta nici un risc atata timp cat sunt sterilizate cum trebuie. Iar sterilizarea este stricta , controalele sunt dese , exista un registru cu orele sterilizarilor , ustensilele , samd.
Iar din acea cutie cu aparatura sterilizata poate lua si cu mana cu manusa , si cu pensa, depinde de ce ia , ce mai are si cate truse are.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput