Puiuti de Randunici 2008!! (119)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

Lyvy ma bucur ca v-ati simtit bine! super pozele si Iris e o dragutza! Andra a inceput sa tzipe cand a vazut-o pe Iris asa zambareata!

Luny imi pare rau ca esti trista! sper sa iesi din butoi repede!
Nicoleta cred ca Matei cand o fi mare o sa cam faca ravagii cu ochisorii aia![oricum nici cu Stefan nu mi-e rusine!

in rest ieri m-am gandit sa pun in practica ceva ce ma gandeam de ceva timp.. asa ca mi-am cumparata andrele si ata si m-am apucat sa ii fac un pulovaras Andrei.. sa vedem ce iese si cand o sa pot termina, ca nu am mai impletit de un car de ani, si in plus la cat ma solicita pitica, cred ca de acum noaptea in loc sa forumesc o sa impletesc .. sa vedem!

ieri i-am dat si eu branzica cu mere.. a papat relativ binisor, dar era cam plina ca papase san inainte.. ca m-am gandit tarziu sa-i dau si branza si am zis sa incerc..

Mihaela, mamik fericit de Andra - 29 martie 2008

Pozici
Creste gargaritza
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5211d37ef93faf418fe040&source=category&category_id=all" target="_blank">Povestioara

Mergi la inceput
Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

'neata stol...vreti cafeul?...nu mai am...s-a terminat...si oricum e nesanatoasa...mai bine va dau un ceai de musetel de Fares...ca am ca mi-a trimis mama din Romania...asa a considerat ea ca in buda asta de tara nici un amarat de ceai nu gasesc.

va scriu ca e de musai...nu zic sa fiti indiferente...dar nici sa deveniti speriate si stresate si ingrijorate de dezvoltarea motorie a piticilor.
va trec mai jos din bookletul ce l-am primit pentru dezvoltarea copilului de 6-9 luni...acest booklet ca si altele le primesc toate mamicile atunci cand merg cu piticii la control la asistenta pediatra...asa ca:

"la un moment dat in timpul acestor 4 luni (intre varsta de 6 si 9 luni) copilul va putea:
- sa se intoarca de pe spate pe fata si invers
- sa stea singur in sezut pentru cateva secunde cand il asezi in fund, ulterior va reusi sa stea singur fara a se rasturna
- sa faca "push ups" cand sta pe burta (sa isi ridice capul si pieptul)
- ulterior se va spijini cu bratele intinse
- apoi va incepe sa se miste cand e pe burta in stil "commando"
- sa ia in mana o jucarie si sa o scuture
- sa mute o jucarie dintr-o mana in alta
- isi va descoperi picioarele, se va juca cu ele si le va baga in gura"

alta pagina...
"ATENTIE:
Trebuie sa contactezi un medic/asistent daca pana la varsta de 9 luni copilul tau:
- nu sta in sezut fara suport
- nu zambeste si nu rade zgomotos
- nu prinde, tine si scutura obiecte in mana
- nu se intinde dupa obiecte si nu le baga in gura
- nu se intorce catre tine cand ii spui numele
- nu scoate sunete variate
Chiar daca nu face aceste lucruri pana la varsta de 9 luni nu inseamna neaparat ca este ceva in neregula cu el...ci doar ca are un alt ritm de dezvoltare"

alta pagina...
"Poate fi o problema cu copilul tau daca:
- nu exprima placere cand vede fete familiare
- nu poate fi consolat de mama sau de persoana ce il ingrijeste zi de zi
- nu sta in sezut la varsta de 9 luni
- isi tine corpul rigid si nu poate fi pozitionat in fundulet
nu este interesat de lucrurile din jur si nu incearca sa le prinda pana la varsta de 8 luni"

asa ca stela si care mai sunteti nu intrati in panica, asa cum au spus si alte fete/medici/asistente etc...lucrati cu copiii...incercati sa ii tineti in sezut (cu sprijin) la voi in brate, intre perne, in carut cu spatarul ridicat ca sa li se intareasca musculatura si la un moment dat veti vedea ca ajung sa stea si ei singurei in fundic. Intr-adevar stela carutul ala ce il ai tu nicicum nu o avantajeaza...oricum cred ca timpul cat sta in carut e doar o mica parte din zi asa ca incearca sa compensezi cu alte momente...si mai ales incerca sa o tii in sezut atunci cand e odihnita, linistita.
La experienta ce o am eu cu Patrick evolutia e destul de rapida...azi e ca o putza bleaga si maine sta tzantzos in popou...ma intreb ce m-ar fi alergat pediatrii din Romania si cu ce medicamente m-ar fi incaltat pentru ca bursucul are o indiferenta de nu s-a mai vazut pentru intoarcerile alea...

trimit si sper sa mai revin

Mergi la inceput

am revenit...am si cafea

cu diversificarea aia, nicoleta tie iti zic in special...ca vad ca se apropie momentul...si ai tu antecedente cu stres de luat in greutate si cantariri peste cantariri...te rog eu...fii ZEN ...ca e distractie mare cu diversificarea asta...tu ii bagi in gura el iti scuipa afara...tu spui Yammi el spune Bleahhh ...nu toti copiii sunt ca David de numeioana parca ce balota la piure fara sa respire...iar daca tu te stresezi si insisti "hai, mai ia o lingurita!!!" o sa ajunga sa urasca momentul mesei...nu zic ca musai o sa faci asa...in plus esti mai cu vechime decat mine in cresterea copilului...doar imi dadeam si eu cu parerea.
Nepotul meu se purta de parca era tarat la tortura cand trebuia sa se aseze la masa...dar asta numa cand trebuia sa manance cu maicasa...de ce?...pentru ca in primul rand portiile pe care i le punea in fata erau portii de un adult gurmand (nici eu de altfel in viziunea ei nu mancam suficient si la ale mele 56 de kile eram o mare slabanoaga) si bine-nteles ca portiile fiind mari niciodata nu reusea copilul sa termine din farfurie si incepea scandalul...nimic nu ai mancat...eu nu stiu ce sa ma mai fac cu copilul asta etc etc...camp de lupta. ce era ciudat ca daca era la masa cu oricine altcineva manca bine...nu tot dar suficient...dar cand o vedea pe maicasa se intorcea cu fundul la farfurie. Asa ca mama ZEN=copil fericit...si in plus sa nu te stresezi cu cantarul...ca ziceam eu cu cateva zile in urma ca a luat Patrick 300-400g...asta dupa ce vreo 2 saptamani si mai bine nu a luat nimic...dar si al meu ca si al tau are depozite...are pe ce trai...important e sa nu dea inapoi.

Mergi la inceput

si sa continuam...

Blankar, ma bucur ca ati trecut hopul , recuperare rapida lui Eric si sa va intoarceti cat mai repede acasa.

Roxana, super ca nu este reflux , ati terminat cu antibioticul? Sanatate Amirei si tie spor la servici. apropo, fain siteul si am apreciat ca aveti "tabelul de marimi" super util la comertul online...in rest produse frumoase si variate...mai ales cele pentru fete musai sa an si eu una...

Tuchi, felicitari pentru reusita , te invidiez ca ai avut energia necesara pentru examen...sa imi zici si mie de unde ai cumparat ca mi-as lua vreo 2-3 kilograme. si apropo, daca din ianuarie nu intri in CIC sa imi spui...ca daca esti de acord sa te relochezi la Bacau te platesc sa fii diabetologul lu mama...dar te previn...o fi ea taur dupa zodie...da e berbec dupa compartiment ... cred ca toti diabetologii care au vazut-o au necesitat Distonocalm dupa discutia cu ea.

send si ma mai gandesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amira_roxana spune:

'neata!
pe toate!
kya, urovaxom pt tine sau sanzi? ca am intrebat si eu acum dr de la nefrologie care a vazut-o pe Amira si mi-a zis ca stie ca se spune ca e miraculos pt infectii, dar nu e chiar asa, mai ales la copii asa mici ca i nostri. plus ca trebuie sa-i dai antibiotic tot timpul tratamentului, adica 3 luni de zile. ceea ce mi se pare destul de nasol. mie mi-a zis ca risc destul de mult daca ii dau urovaxom. iar pt tine...nu stiu!

ROXANA, mami de AMIRA
(16.03.2008)
_

Doar dupa ce pierzi totul, esti liber sa faci ce vrei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

'neata! mersi de, Gecko!

Vroiam sa scriu mai multe, dar tocmai am vazut cat e ceasul si tre' sa plec sa-mi vopsesc pleata carunta!

Va pupez!
PS: mi-am vazut nora frumoasa!

Catalina, mami de Ilinca (5.07.2005) si Sebastian (30.01.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Neata
La noi mucii sunt muci si a aparut si tusea Azi ii dau prospan, ca eurespalul ala e mai mult in jur decat in gura, scuipa si plange rau cand ii dau si ma gandesc ca si efectul e pe masura Olgutza, ce picaturi de nas ti-a dat tie doctorul? Ca si cu cu colargolul ala am eu o duda ...cand vad cum ii curg mucii maron asa
Ei bine Geckoce scrisesi tu acolo, imi recita si mie la telefon prietena mea din Germania din brosurile ei de cate ori ma vait Se pare ca natia noastra e mai precoce decat altele, caci standardele de dezvoltare in Romania sunt mai exigente Doctorita care l-a consultat pe Vladutz, la reclamatia mea ca nu silabiseste, m-a intrebat serioasa: dar dumneavoatra vorbiti cu el, doamna? Ah, pai va imaginati ca eu as putea sa tac vreodata? In fine, apoi m-a intrebat daca scoate alte sunete, daca atunci cad plange "zice ceva"...aaaa, pai cand plange are un adevarat repertoriu de nene, meme, blabla...eeee, pai atunci nu-i nicio problema ....Despre coaste Mihuta a zis ca e normal sa fie mai dezoltate, cutia toracica isi mareste dimensiunea ca sa faca loc organelor (ficat, stomac, etc) sa creasca si ele ...tot doctor dixit...pentru rahitism s-a uitat la tibie ...daca e dreapta tibia e ok. Si l-a pipait l-a "incheietura" mainii , acolo cica se simt niste "margele" daca are rahitism...si nu e cazul...
Tuchispor la vopsit si geckomai spune-ne despre voi...e furtuna sau nu?

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihutza11

Gummy Bear azi, Hannah Montana de maine?

Mihaela, mamik fericit de Andra - 29 martie 2008

Pozici
Creste gargaritza
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5211d37ef93faf418fe040&source=category&category_id=all" target="_blank">Povestioara

Andra Mihutza eu am in casa un simultan de Gummy Bear si Hanah Montana ...ce zici de asta?

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput