sechele post-operatorii dupa laparoscopie?

sechele post-operatorii dupa laparoscopie? | Autor: tandrei

Link direct la acest mesaj

Salut,
sotia a facut saptamana trecuta o laparoscopie (cluj-napoca, dr. Micu) in urma careia i s-a descoperit endometrioza, majoritatea focarelor putand fi indepartate. Totul a decurs bina, dar iata ca deja u trecut 4 zile de la interventie si ea inca are niste simptome foarte ciudate: are dureri pronuntate la nivelul umerilor, intepaturi si dureri la nivel diafragmatic, mai ales atunci cand respira profund, sau stranuta, sau tuseste. Daca sta mai mult timp asezata, apar niste palpitatii cardiace, creste pulsul, si are senzatia de sufocare. Doctorul a zis ca va trece in cateva zile, totusi ceea ce ma ingrijoreaza este ca ele nu scada deloc in intensitate sau frecventa.
V-ati confruntat careva cu asa ceva? Ce putem face?

andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Buna,

Eu am facut laparoscopie acum 5 ani si-mi aduc aminte ca am avut aceleasi simptome.

Este normala durerea care se simte in umar, abdomenul a fost umflat cu un gaz special pentru a se putea introduce micro-camera.

Si palpitatiile sunt normale,spune-i sotiei tale sa respire normal si sa nu faca prea mult efort timp de o saptamana,

Eu dupa laparoscopie am reusit sa raman insarcinata si sa duc sarcina pana la capat in anul 2006.Acum sunt adoua oara insarcinata si se pare ca totul este ok.

Va doresc la amandoi o familie mare si sanatoasa

Sophia 2ani
+15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

buna Andrei,
sanatate sotziei tale si mult ashteptatul bb cat mai curand.

4 zile dupa laparo e inca putzin, stiu ca voua nu vi se pare acum, dar o sa vezi ca peste inca o saptamana si ceva ncici nu o sa-si aduca prea bine aminte. eu cam la 2 saptamani eram complet recuperata(ca dovada ca la 2 saptamani deja il concepeam)
acum e f important sa faca plimbari scurte prin casa si multa grija la alimentatzie, sa evite balonarea.

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

andrei, stati linistiti ! e ok ! eu am facut doua laparoscopii, tot pentru endometrioza, si la ambele am ramas cu dureri de umeri/diafragm/abdomen care au durat peste o saptamana... (dupa prima laparo, chiar mai mult).
de tusit/stranutat/ras, nici nu are sens sa povesti ce dureri am avut...

mai aveti putina rabdare. durerile de umeri/diafragm sunt din cauza gazului folosit pentru crearea "camerei de lucru" in abdomen, iar absorbtia lui in tesuturi (si ulterior eliminarea) dureaza diferit, de la persoana la persoana...

parerea mea e sa nu va impacientati deocamdata...

multa sanatate sotiei !

mami de brotac rocker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adc spune:

Am avut exact aceleasi senzatii, mi-era teama ca urmeaza sa fac pneumonie. Era exact cum au spus fetele, de la gazul folosit in timpul interventiei. Din pacate cred ca nu se poate face nimic pentru a ameliora disconfortul, dar trece in maxim 10 zile.

Adc cu Printesa Andra (18.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariela spune:

Cred ca sotia ta poate folosi ceva antinflamatoare.
Atentie si la repaosul sexual recomandat in general intre 3-6 saptamani.
Multa sanatate si cat mai curand un !

http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

dariela - ha???? cine a spus asta???

andrei puneti-va pe treaba imediat ce se simte in stare, problema la endometrioza e ca recidiveaza...asa bate fierul cat e cald!

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonia spune:

Cand treece de la pozitia culcat in cea cea verticala nu are senzatia ca toate intestinele cad liber de la 2 etaje mai sus? daca nu, a scapat ieftin, Si durerea din umeri, si cea de la respiratie si abdomenul balonat trec dupa o saptamana, fiti linistiti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Durerile abdominale si ale sternului sunt de la gaz, umerii si capul dor de la anestezic, gatul de la tub. Trec toate cu timpul.

Mergi la inceput