Mastoza fibrochistica bilaterala

Mastoza fibrochistica bilaterala | Autor: simona2

Link direct la acest mesaj

M-am gandit sa deschid acest subiect pt ca ma confrunt cu aceasta problema de cca 8 ani (cel putin atunci am descoperit). Am fost la cativa doctori, majoritatea mi-au spus sa ma operez, dar mi-au spus ca vor disparea doar efectele, nu si cauza... astfel incat am urmat doar sfaturile ultimului dr la care am fost si care mi-a zis ca majoritatea femeilor au o "problema" la sani si ca ar fi bine sa fac tratament pe termen lung cu mastodynon si sa nu ma gandesc la operatie inca...si ca atunci cand voi avea copii, ar trebui ca nodulii sa dispara de la sine (si ca ar fi bine sa alaptez cat mai mult pt a disparea). E drept ca dupa ce am luat vreo 2 ani mastodynon, nodulii nu au mai crescut, iar sanii nu ma mai dor (inainte simteam cum nodulii se fac tot mai mari si ma dureau f rau uneori). S-a confruntat cineva cu o astfel de problema si, dupa sarcina/alaptare, au disparut nodulii?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adrriana spune:

Buna...Eu sunt insarcinata si am mastoza fibrochistica...nu stiu daca o sa-mi treaca dupa ce alaptez,dar cert este ca nu ma mai dor sanii de cand sunt insarcinata....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Buna !
Si eu am problema asta. Dr. Endocrinolog mi-a spus acelasi lucru : daca te operezi, va trebui sa facem niste buzunarele din care periodic sa scoatem nodulii. Eu oricum nu as vrea sa ma operez…..Ne-a recomandat ca « tratament » un bb… care nu vrea sa vina deocamdata.
Urmez acelasi tratament, cu Mastodynon, trei luni da, trei luni nu. In plus trebuia sa iau in ultimele 10 zile ale CM un antiinflamtor, dar pt ca lucram pt bb, nu am mai luat.

Nu inteleg totusi care ar fi cauza ? Caci hormonal nu mi-au gasit nimic.
M-am hotarat sa merg si la alt medic, sa vedem ce o sa-mi spuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AILEN spune:

Si eu ma confrunt cu aceasta problema. Mie dr nici macar nu mi-a adus vorba de operatie. Cu aprox 5 ani in urma, intr-o dimineata m-am trezit cu sanul drept inflamat si tare. Am mers la medic, m-a trimis sa-mi fac mamografie in urma careia a constatat ca la sanul drept am un chist de 4 cm (si altii mai mici si la sanul st si la dr). Structura sanului meu fiind mai densa, cica aceste chisturi sunt mai greu de depistat la palpare de catre un necunoscator. M-a tratat cu radioterapie pt dispersarea acelui chist de 4 cm, mastoprofen unguent dimineata si seara (prima luna zilnic, urmatoarele doar cu 5 zile inainte si 5 dupa menstra) si ceva medicamente, dar nu mai retin ce, insa stiu sigur ca nu erau pe baza de hormoni, cred ca si ceva antiinflamator. A trecut o perioada destul de lunga in care nu am mai avut probleme.
De curand, cam la o perioada de 6 luni de cand am inceput sa iau anticonceptionale, au revenit durerile mari de sani si inflamarea lor. Am mers la medic si mi-a dat tratament de 3 luni - mastoprofen unguent, femicur, triovit si 10 zil- flamexin si m-a sfatuit sa nu mai iau anticonceptionalele ca ele au efect ca urmare a dereglarii hormonilor din organismul nostru si ca aceste dereglari afecteaza foarte tare sanul. Am ascultat sfatul lui si nu am mai luat anticonceptionale si imediat am simtit schimbarea. Am mers din nou la control dupa 2-3 saptamani si mi-a spus ca sunt foarte bine, dar sa nu intrerup tratamentul ca sa nu recidiveze. Am continuat tratamentul ca nu avea ce rau sa-mi faca, nefiind un tratament pe baza de hormoni.
Din ce ti-am scris, tragi singura concluzii daca sa te operezi sau nu. Eu cred ca nu trebuie deranjat sanul chirurgical daca nu este ABSOLUT necesar. Incearca sa vezi daca nu ai ceva dereglari hormonale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmc_nd spune:

Buna, va recomand calduros homeopatia. Si eu am fost trimise la homeopat de catre dr. meu ginecolog si rezultatele au fost foarte bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AILEN spune:

Dupa ce am terminat tratamentul aratat mai sus, am inceput sa iau zilnic extract de mugur de mladie de zmeur, 30 picaturi de trei ori pe zi si nu mai am nicio problema, nici macar in perioada premenstruala nu-mi mai simt deloc durerosi sanii, nici nu mi se ma intaresc. Se pare ca ajuta bine la stabilirea echilibrului dintre hormoni si ma simt foarte bine.

Mergi la inceput