Probleme cu dintii

Buna,
copilasul meu de 4 ani are probleme cu dintii. Atunci cand era mic pentru ca plangea foarte mult noaptea, l-am lasat cu biberonul de lapte / suc, cand am aflat ca asta poate duce la pierderea dintilor era prea tarziu. Si lucrul asta s-a intamplat asa ca cei 4 dinti din fata sunt practi macinati, si mai are si alte carii.
Pana acum am fost deja la 2-3 cabinete la medici de copii, si din pacate au cam dat din umeri. Medicii stomatologi imi recomanda Zymaflour, medicul de familie zice ca sa-i dau pe raspunderea mea ca n-are nici un efect.
Ce vreau de fapt - o solutie sa nu-si strice de tot celelalte masele, el in mod evident nu sta cuminte la dentist, mi s-a spus ca dupa 5 ani as putea sa intervin. Si mai vreau o solutie ca dintii definitivi sa nu fie afectati, ca cu astia de lapte nu mai am ce sa fac...
Nu mi-a dat-o nimieni!
Am fost cum spuneam la mai multe cabinete, am platit consultatia si nu am inteles pana la urma ce sa fac...
Poate aveti niste sfaturi, cunostinte cu probleme similare...
Multumesc!
Raspunsuri

timeea spune:
Buna Dixie,
eu am avut cu baietelul problema asemanatoare cu a ta . Plangea noaptea (pana la 2 ani) , a stat mult noaptea cu biberon cu lapte/ceai , asadar a facut carii "de biberon" la toti incisivii de sus si la vreo 2 masele .
Pe la 4 ani jumate a facut si puroi la un incisiv si medicul dentist la care am ajuns (prima data in viata lui, saracu) i l-a scos din prima .
O vreme apoi nu am putut vizita nici un stomatolog .
Dupa 5 ani , am incercat un alt stomatolog , o tanti super draguta si priceputa , care la prima vizita nu i-a facut mai nimic .
Apoi a plombat putin ce se mai putea plomba ; (de ex una din masele era distrusa , partial cazuta ; i-a pus anestezic si a scos resturile ramase ) .
Nu i-am dat zimmaflour si bineinteles am scos biberonul complet , pe la 5 ani .
Apoi pe la 7 ani dintii cariati ramasi, au cazut la timpul lor .
Masele definitive rasarite , le-am sigilat (dar numai cele de jos). Se practica chestia asta , poti sa te mai interesezi (am inteles ca maselele de lapte nu se sigileaza , dar sunt parinti care totusi fac si asta).
Dantura noua pare sa fie aprox ok . Are noua ani copilul acum, daca apare o cariuta , mergem repede cu ea sa o rezolvam .
Medicii mi-au spus ca dantura noua are sanse sa fie ok , chiar daca am avut probleme mari cu dintii de lapte .

dixie spune:
Timeea
am cateva intrebari concrete.
La ce varsta au aparut acele maselute definitive pe care le-ai sigilat?
Dintii de sus, avand in vedere ca au doar radacina, cum i-ai scos? La dentist? Toti odata? Pe rand? Au cazut ei singuri?
Si daca poti sa-mi dai si mie numarul stomatoloagei, te rog da-mi un PM, am de gand sa incep sa-l mai duc si eu. Acum are 4 ani, la biberon am renuntat pe la 2 ani jumate parca, deci la noi problema nu persista.
Insa dintii de sus (ce a mai ramas din ei) sunt foarte mici si negri. Ii pot curata cumva?
Mersi
Dixie

timeea spune:
Dixie ,
sunt din Arad, asa ca stomatoloaga mea nu-ti e de folos .
Dintii de sus , erau si la el inegriti si mici . Cum ti-am zis , unul a fost scos (din cauza puroiului ) dupa 4 ani , unul a putut fi plombat , ceilalti doi nu (parca erau niste cioturi) , nu au putut fi curatati , a stat cu ei pana au cazut singuri , .
Acele maselute definitive au aparut ceva mai repede decat trebuiau sa iasa teoretic (au iesit pe la 7 ani) , am asteptat sa creasca in intregime si eu asa tin minte , ca avea copilul 8 ani cand le-am sigilat .
Oricum , de scos mai repede - nu se pune problema , cred ca ti-au mai spus medicii stomatologi ca nu e bine , dintii trebuie sa stea in alveola lor pana ies urmatorii , chiar daca sunt asa cum sunt . Noi am scos doar unul dintre ei (si poate daca mergeam atunci la alt dentist nu l-ar fi scos ci l-ar fi tratat - dintele) .
Am observat ca dintii si maselutele(de lapte) cariate rau - nu au generat dureri , ca mi-ar fi fost foarte greu sa suport si asta .

Bebe Beca spune:
Ca si un comentariu, Dixie, de unde are medicul de familie competenta pe o treaba care il priveste pe stomatolog? Fac referire la afirmatia lui ca nu are nici un efect zymafluorul.
Noi folosim zymafluor, mai ales pentru ca eu am mari probleme cu dantura si am vrut sa-i ofer fetei o protectie in plus in fata cariilor.
Ioana 12+ si
Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004

dixie spune:
Buna Beca
buna intrebare.
Am mare incredere in doctorul de familie, e normal. Plus ca medicii la care am fost (si am fost la destui) nu mi-au spus foarte clar ce am de facut. Deci stomatologul nr. 1 a zis dati-i zymaflour, daca ii dau eu direct pe dinti inghite prea mult. Al doilea a dat din umeri si mi-a spus sa vin dupa 4-5 ani. Consultatii platite !!! atentie. In cabinete private din Bucuresti.
Deci ce sa fac? Trebuie sa iau eu o decizie, si de aceea vreau cat mai multe pareri.

Bebe Beca spune:
Dixie, in primul rand trebuie sa stiti ca, daca incepeti tratamentul cu zymafluor, acesta trebuie facut pana inspre 14 ani, fara intrerupere. Luat in fiecare seara, fara exceptie. Fara sa fie amestecat cu lapte sau produse lactate. Si pasta de dinti trebuie sa fie fara fluor. La fel si apa pe care o bea, sa nu fie imbogatita cu fluor. Cel mai bine ar fi sa le tina in gurita pana se topesc. Succes! Decizia va apartine voua!
Ioana 13+ si
Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004

riffen spune:
Dragi parinti de suferinta,
Am un baiat de 10 ani, cu o cariutza la o maselutza de minte, in rest...dantura perfecta. Am fost azi la un cabinet stomatologic (pardon Cabinet de Medicina Dentara -zona Calea Vacaresti -timpuri noi) si am venit traumatizati amandoi...si eu...dar mai ales copilul. Stimabila doamna doctor (?!?) i-a "rezolvat" cariuta pe viu, fapt pentru care toata sedinta a fost pana peste cap de plansete si tipete de durere sincera. Dupa cateva intrebari insistente de ale mele gen: “dar nu e posibil sa ii reparam caria cu o anestezie …ceva...?" si dupa ce a vazut ca al meu copil mai are putin si lesina...i-a dat cu un "puf"...asa..."ca doar nu e nevoie...se alinta copilul doar".
Pana unde se intinde limita bunului simt...si a rabdarii parintilor in fata "sigurantei" profesionale afisate de unii medici oare?
Probabil ca supararea o sa-mi treaca...dar trauma unui copil ramane...cu siguranta
Aveti grija, evitati Cabinetul de medicina dentara din Timpuri noi- str. Calea Vacaresti, si pe prea-onorabila doamna DOINA FERARU (nume predestinat...of Doamne, unde am putut sa nimeresc si eu!!)
Sanatatea e in mainile noastre,
Numai bine.

Anuska spune:
Aveti idee daca sigilarea dintilor se poate face fara plata? Am inteles ca in acele cabinete care au contract cu CASMB... E adevarat?*********************************
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004