FIV+ICSI= sarcina molara?
Rog moderatorii sa ma lase si pe mine cu subiectul asta cel putin pana primesc ceva informatii de la fete, unde si cum sa aflu mai multe informatii.
Fetelor am nevoie de cunostintele voastre medicale pentru ca nu ma pot baza pe explicatiile medicilor.
Asadar.. FIV-ICSI , pierdut sarcina la 9 saptamani de amenoree, sarcina arata de 5 saptamani, embrion nu s-a vizualizat, doar sac gestational. Beta hcg a crescut aproape ca la carte pana in saptamana 8,5 ( dupa aia n-am mai facut). Facut curetaj si vineri luat rezultat.
ZIce asa:
- fragmente decidua cu zone de involutie si necroza; multiple vilozitati coriale cu distrofie edematoasa si proliferare de trofoblast adiacenta
Bun, ma duc cu rezultatul la dr sa-mi explice si nah ca ma loveste cu "sarcina molara" Ca proliferare de trofoblast asta inseamna. MOLA. Ma trimite sa dozez bhcg ca sa vedem cum scade si daca scade. Vin acasa si ma bag cu nasu' in internet si cu cei 2 neuroni normali pe care ii mai am pricep urmatoarele
ca mola oricare ar fi ea, totala, partiala sau invaziva apare din urmatoarele motive: defect genetic in momentul fertilizarii si cauzele sunt fie un ovocit fara nucleu care nu are jumate din cromozomii necesari pentru realizarea unui nou organism ( 23 de la ea 23 de la el), sau tot un ovocit fara nucleu care penetrat de 2 spermatozoizi ar regla cumva nr de cromozomi insa.. purtand material genetic mai mult de la tata va da nastere unei placente fara embrion insa.
deci pricep eu ca e fie din ovocit prost, fara nucleu fie din penetrarea unui ovocit de 2 spermatozoizi.
PAI dragele mele e posibil asa ceva in caz de FIV? pai nu se aleg ovocitele cu pronuclei, mature si ICSI nu inseamna injectie intracitoplasmatica cu un SINGUR spermatozoid? Cum dracu sa duca asta la mola? Sau mai exista si alte cauze ale sarcinii molare si nu le stiu eu dar din ce am priceput in cautarile de pe net.
ORi sunt eu proasta, ori ce scrie pe buletinul de analiza nu inseamna sarcina molara ori viciu de procedura fiv-icsi si aici nu prea as vrea sa cred ca s-a intamplat.
Ah si va mai spun ca in cele 9 saptamani de asa zisa sarcina nu am sangerat, bhcg nu a luat-o razna in sus si nu am avut greata, voma si alte alea, care s-ar zice ca ar fi cauzele unei sarcini molare.
As vrea sa stiu daca in urma FIV+ICSI s-a mai intamplat cuiva asa ceva. Doar in caz de ICSI pentru ca pricep eu, la FIV simplu e posibil sa se fertilizeze aiurea.
Va rog din suflet sa va intindeti antenutele si sa ma desteptati si pe mine cu ce informatii aveti ca dr mea m-a pus cel putin 6 luni in repaus
cami