Cine stie retete de zacusca de orice fel, este invitat cu mare drag aici.
Incep eu:
Zacusca de ghebe
5 kg ghebe - se fierb
5 kg gogosari- se coc
2 kg ceapa - se toaca si se fierb in ulei
2 kg morcov-se dau prin razatoarea mica
1l ulei
400 g bulion
sare, piper, citeva foi de dafin
Daca exista gogosari iuti, nu se mai pune piper.
Ghebele fierte si gogosarii copti se toaca, se amesteca cu ceapa calita si morcovul ras si se lasa la fiert pina scad. se adauga sarea, piperul si foile de dafin.
Se pun in borcane si se sterilizeaza.
www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor
Zacusca de ghebe
5 kg ghebe - se fierb
5 kg gogosari- se coc
5 kg vinete - se coc
2,5 kg ceapa - se toaca si se fierb in ulei
2 kg morcovi -se dau prin razatoarea mica
750 ml ulei
600 g bulion
sare, piper, citeva foi de dafin
Se fierbe ceapa cu morcovul si se amesteca cu ghebele fiertem, gogosarii si vinetele coapte, se adauga bulionul, iar la sfirsit sarea, piperul si foile de dafin.
Se pun in borcane si se sterilizeaza.
www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor
retetele de zacusca si alte conserve au topic dedicat: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=122759
le mut acolo si am sa te rog in continuare la subiect.
multumesc pentru intelegere.
Roxana