musca copiii la gradinita
Raspunsuri - Pagina 2
almo spune:
fetita mea are 2 si musca de cate ori nu i se facea pe plac. la fel ca si fetita ta si a mea e un "lider" in preajma altor copii, ii place sa detina controlul. presupun ca muscatul e o forma de a se impune. la fel si eu cred ca fetita mea o face pt ca ii e mai greu sa se exprime si atunci recurge la asta, ca un mijloc de a obtine ceea ce vrea.
fetita mea a trecut apoi de la faza cu muscatul, la faza cu piscatul si acum e la faza cu batutul. ne bate cu palma si zice "bate bate bate" in timp ce ne loveste. face asta doar atunci cand vrea ceva f mult si nu i se ofera. eu cred ca sunt faze si ca o sa ii treaca curand. cam fiecare faza a tinut-o cam o luna.
uite poate linkul asta te va ajuta sa intelegi mai bine
http://www.babycenter.com/0_aggression-how-to-deal-with-hitting-biting-and-more_11550.bc
laurabb spune:
am vorbit azi cu directoarea,si i-am spus ca noi vrem sa ne ajutam copilul,apeland la un private speech therapist,si ca nu mai facem niciun dosar.I-am explicat foarte elegant acest lucru si motivele la fel,si a spus ca intelege,si ne-a recomandat ea un therapist.
Multumesc tuturor si lui Carmenbr care m-a convins incotro s-o iau.
ariel_7000 spune:
eheeee! si ziceam ca trece!!! azi am lasat-o pe alexutza la mama sa rezolv niste treburi si cand am ajuns seara in parc ce vad??? alexutza se batea cu un baietzel, ii dadea palme si i-a bagat degetele in ochi!!!! de la 3 ani nu a mai "atacat" pe nimeni!!!! i-am luat deoparte, i-am intrebat ce s-a intamplat, de ce se bat, i-am pus sa-si ceara iertare, sa se impace, niciunul nu a vrut!!!
acasa am intrebat-o pe alexutza de ce a facut asa si mi-a zis ca "ma deranja si nu ma lasa sa vorbesc!"
drept care ...rushinica! pedeapsa! nu are voie o saptamana sa se intalneasca cu "gashca"!!! asta o doare cel mai rau:)) dar la reintalnire, nu cred ca va mai scoate ochii cuiva:)))
no, ca am invatat si eu sa dau avertismente! de data asta are portocaliu:))
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!