schizofrenie

schizofrenie | Autor: sadaf

Link direct la acest mesaj

Stiti ceva de acceasta boala?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui sadaf

Stiti ceva de acceasta boala?

sadaf

Vrei sa spui schizofrenie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Schizofrenie

oana deSOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

www.helpsonia.com
povestea Soniei

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

da o cautare pe gogle si ai sa gasesti raspunsuri.
mergi la o bibiloteca si gasesti o carte cu informatii, sau intr-o librarie...

boala asta ataca rau neuronii din creierase

Kari

...........dar se poate tine sub control cu medicatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:

da o cautare pe gogle si ai sa gasesti raspunsuri.
mergi la o bibiloteca si gasesti o carte cu informatii, sau intr-o librarie...

Kari

asta e un raspuns extrem de cult si omenos, pentru cineva care ar putea avea o persoana draga in familie, anturaj de a ajuns sa intrebe pe forum despre asta!

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

M-am uitat la ceea ce scrie pe Wikipedia si nu cred ca cineva iti poate spune mai bine...

Incerc totusi sa iti spun "pe scurt": schizofrenia este o boala psihica. Poate fi mai grava sau mai putin grava, ca multe alte boli. Adica, sa zicem, hipertensiunea. Unii oameni traiesc o viata cu ea, absolut normal doar ca iau zilnic niste pastile si tin un regim. Altii fac complicatii mai mult sau mai putin grave, la inima, la vasele de sange si unii nu mai pot duce o viata normala. Fac complicatii si unii bolnavi care isi fac tratamentul corect, asa e uneori boala....Cam asa si cu schizofrenia...Unii duc o viata aproape normala (eventual cu perioade "proaste") si altii fac forme grave...

Chiar la inceput, pe Wikipedia, scrie ca frecventa bolii este 1% din populatie. Adica, pe o scara a unui bloc cu 10 etaje, exista, in medie, un bolnav...

Exista tratamente foarte bune pentru schizofrenie, dar exista o problema: bolnavul nu recunoaste de cele mai multe ori ca este bolnav si nu va accepta tratamentul. Sfatul meu este, daca ai pe cineva cu aceasta boala sa cauti un medic cu care pacientul sa se inteleaga bine si care sa reuseasca sa-l convinga sa faca un tratament de lunga durata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Citat:

Kari

Ori erai sub influenta emoticoanelor de mai sus, ori habar nu ai si raspunzi doar asa ca sa te afli in treaba, ori ti se pare ca ai facuto gluma buna....De fapt, e una extrem de insipida si sinistra......

Dar asa e cu romanii, se pricep cu toti la medicina si la fotbal, si isi permit sa puna eticheta oricand si oricum.....

[emoticon cu batut obrazul] pentru tine Kariguld de data asta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sheannamp

Citat:

Kari

Ori erai sub influenta emoticoanelor de mai sus, ori habar nu ai si raspunzi doar asa ca sa te afli in treaba, ori ti se pare ca ai facuto gluma buna....De fapt, e una extrem de insipida si sinistra......

Dar asa e cu romanii, se pricep cu toti la medicina si la fotbal, si isi permit sa puna eticheta oricand si oricum.....

[emoticon cu batut obrazul] pentru tine Kariguld de data asta....

scuze Sheannamp, cunosc destule despre boala asta, mai precis am citit si am si vazut cazuri!
daca raspunsul meu il dadea capcaunul guestus sau xenocid...
dar nici macar gluma nu am facut...ideea era alta, dar nu mai conteaza...
pe viitor nu mai ma bag unde nu-i domeniul meu....
bine ar fi sa faca toti asa!
PS, eu am dat raspunsul cand era la generale...ca nici nu mai sti care subiect e pe bune si care asa....

Kari

dragostea care nu se exprima in fapta, nu este dragoste!

Kari, am banuit motivatiile de mai sus, de aceea avertismentul a fost unul verbal doar...
Cu boala nu se glumeste si fii sigura ca la fel as fi procedat daca era Guestus sau Xeno sa faca asemenea spirite proaste.....
Multa sanatate!

Mergi la inceput