Nu gasesc niciunde o reteta pentru siropul de catina, imi puteti da reteta, va rog?
Medeea, mamica de Ana (14 februarie 2008) si de Tea (17 iulie 2006)
Ingrediente:
1l suc de catina obtinut din 2 kg de catina data prin storcatorul de rosii. 1,5kg.de zahar sau 1l de miere de albine.
Mod de preparare:
sucul obtinut se pune cu zaharul sau mierea intr-un vas si se amesteca de 4-5 ori pe zi pana se topeste zaharul.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
O alta reteta ar fi a LIGEEI
1 kg de catina
1.2 kg zahar
o canita de apa
o lamaie
"Am incalzit apa, zaharul si zeama de la lamaie si le-am dat in fiert. Am racit siropul si am pus catina curatata si spalata in el. L-am lasat la macerat 2 zile. Am zdrobit cu pasatorul catina in sirop si lea-m pus la fiert 15 min. Le-am strecurat prin sita - e ideal daca ai o centrifuga, eu am, dar eram la mama care n-are.
L-am pus la sticle si l-am fiert la bain-marin 30 min. Siropul e foarte bun are un gust usor acridor. Ii dau la pitic suc in fiecare zi ca-i place. Vreau sa mai fac vreo 4 kilograme de catina."
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Multumesc mult de tot!
Medeea, mamica de Ana (14 februarie 2008) si de Tea (17 iulie 2006)
Am incercat sa fac si eu o data si nu am pus apa, doar zeama de la fructele de catina si zaharul. S-a caramelizat rapid pana sa-mi dau seama ce se intampla. Cred ca trebuie adaugata putina apa ca sa iasa siropul.