apiterapie Dl. Prof. Vasile Andritoiu
Raspunsuri - Pagina 5
evanescence spune:
littlegirl
FELICITARI !!!!!!
O surpriza placuta...ma bucur mult pt voi....sa va ajute D-zeu sa fie totul bine ...
Eu urmaresc in ceata acest subiect,dar din pacate nu e foarte mare activitata....sunt tare interesata de acest trat cu miere si naturiste...noi am facut 2 IA dar fara succes....
Cred ca imi iau inima in dinti si trec totusi pe la Domnul acesta....se pare ca functioneaza...
"Problemele aduc experienta,iar experienta aduce Intelepciune"
littlegirl spune:
evanescence, multumesc pentru urari; daca la noi s-a putut, se poate si la altii
ori mergi la Andritoiu, ca vad ca e destul de aproape de tine, ori incerci tratamentul asa cum l-am postat la acest subiect..noi l-am facut si dupa ureche si dupa o carte veche despre apiterapie..dar mi-a luat mult sa-mi dau seama ca laptisorul de matca la femei se administreaza numai in primele 14 zile ale ciclului, cand contribuie la formarea unui folicul sanatos
si acel suc de apa (1l), 3 linguri de miere poliflora+ 3 linguri otet de mere (de la Apicola) este ff bun si sanatos si util in proeblemele de sterilitate; se bea cu inghitituri mici pe tot parcursul zilei, d ecatre ambii parteneri; un medic din Vermont (dr jarvis) zicea ca a tratat vreo 20 de vaci sterpe numai cu otet de mere, timp de 6 luni, dupa care au ramas gestante:)))))prin analogie, a recomandat acest suc si la oameni..si da rezultate
oricand stau la dispozitie cu acest tratament naturist
muntean3 spune:
Da, pe asa ceva merge tratamentul lui in cazul meu. Am facut multe analize inainte de a incepe tratamentul, printre care si dozari hormonale (estradiol, progesteron, testosteron, LH, FSH si prolactina).
As adauga ca si fiica mea in varsta de 12 ani se afla sub tratament (avea menstruatie la 21 de zile, de aprox un an) si iata ca in ultimele 2 luni s-a reglat, a fost la exact 28...
Imi permit sa fac o sugestie celor care vor sa incerce tratamentul Andritoiu "dupa ureche" sau dupa indicatiile altora - sper sa nu fie luata in nume de rau. Intrucat tratamentul e personalizat, chiar daca primim, poate, aceleasi produse pentru aceeasi afectiune, e foarte importanta doza - fiind probleme de natura hormonala in joc, eu n-as risca sa merg pe tratamentul prescris alteia. De aceea ti se si cer analize medicale inaintea intocmirii retetei, nu?
iazminn spune:
LITTLEGIRLS felicitari!Nu-mi vine sa cred, chiar asa de bine a dat rezultate in cazul sotului tau acest tratament? Si sotul meu are oligospermie severa, a incercat tot felul de tratamente dar nimic nu a dat rezultate.Acum am citit despre acest prof si m-ar tenta ideea, insa imi este frica ca rezultatul sa nu fie cel scontat.
littlegirl spune:
yasmin, sotul poate face tratamentul fara retineri. gandeste-te ca in ianuarie sotul meu avea 2.400.000
din care 40% doar erau mobili. Eram cuplu sortit FIV-ului. Daca vrei sfaturi mai avizate poti sa-ti faci programare la Andritoiu; tratamentul lui luat de la el costa cca 22 mil pe 3 luni (dar te mai pune s acumperi ceva ce el nu are, de ex branca ursului sau laptisor de matca-nu are tot timpul); noi am cumparat produsele de pe la tarani si de la Apicola si se pare ca au fost bune si astea. Trebuie sa urmeze schema zi de zi si sa creada in el.
Se poate. Crede-ma. Nu are ce pierde; la urma urmei cu ce poate dauana sanatatii o cura cu miere, polen etc?
iazminn spune:
Da, ai dreptate. Insa a mai luat si inainte branca ursului( cu lunile), laptisor de matca fara nici un efect.Ma mai gandesc!
codmo spune:
Buna fetelor! Ma puteti ajuta si pe mine? Din cauza sotului care la prima faza a fost diagnosticat cu oligozoospermie, apoi cu criptozoospermie, ne-am apucat de tratamentul cu miere (cam dupa ureche si cum l-am inteles de pe forum).
Littlegirl, cam de trei saptamani iau si eu si sotul tratamentul cum l-am inteles de la tine, iar acum stau si ma intreb. Sunt in a 4-a zi de CM si am sangerare abundenta, cu cheaguri, cum n-am mai avut de foarte multi multi ani. Poate fi doar din cauza mierii si propolisului? Ti s-a intamplat si tie la fel? Eu ieri mi-am facut analizele (FSH, LH, E2, PRL si TSH) si toate sunt sunt in limite normale, dar inca nu am ajuns la medic. Oare ar trebui sa intrerup tratamentul? Sau sa-l continu?. Fetelor voi chiar daca nu ati avut probleme ati luat tratamentul? Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca procedez corect, pentru ca sunt buimaca de cap. Multumesc
codmo spune:
Fetelor, imi vine sa plang cu lacrimi de crocodil
. Chiar daca nu avem nici o luna de tratament (dupa ureche), mi-am trimis barbatul sa faca o spermograma, pt ca asa mi-a cerut doctorul. si ..... dezastru 

. cea mai proasta spermograma care poate exista: criptozoospermie, cu doar 0,1 milioane/ml. Nu mai stiu ce sa spun. Credeti ca faptul ca la noi nu sunt conditii de recoltare poate duce la asa ceva? (as vrea eu) Cert e ca de fiecare data cand intra la WC public al clinicii, cineva il streseaza si tot bate la usa. Poate sa fie din cauza asta?
littlegirl spune:
Sotul meu a fost si la urolog si i-a zis ca de multe ori, pt un diagnostic corect, se recomanda 3 spermograme la intervale de cateva saptamani; unii barbati, din cauza stressului ca samanta lor va fi analizata sau din cauza gestului in sine se inhiba si rezultatul iese dezastruos. Iti recomand sa-si faca analizele la Synevo sau un alt laborator particular, unde poti aduce sperma recoltata acasa.
Acest tratament apicol da rezultate numai daca se elimina alte tipuri de sterilitate de natura mecanica (de ex varicocel, trompe infundate, canale seminale obturate).
Spune-mi exact cum luati voi tratamentul sa va zic daca gresiti undeva. Nu sunt mare experta, dar am pierdut nopti si zile studiind carti vechi, site-uri in rom, engleza si franceza....si apoi am vazut si simtit pe pielea noastra ce s-a intamplat.
Cat despre menstruatia ta, in prima luna si la mine a fost murdara, dar apoi in urmatoarele luni ff curata.
codmo spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui littlegirl Sotul meu a fost si la urolog si i-a zis ca de multe ori, pt un diagnostic corect, se recomanda 3 spermograme la intervale de cateva saptamani; unii barbati, din cauza stressului ca samanta lor va fi analizata sau din cauza gestului in sine se inhiba si rezultatul iese dezastruos. Iti recomand sa-si faca analizele la Synevo sau un alt laborator particular, unde poti aduce sperma recoltata acasa. Acest tratament apicol da rezultate numai daca se elimina alte tipuri de sterilitate de natura mecanica (de ex varicocel, trompe infundate, canale seminale obturate). Spune-mi exact cum luati voi tratamentul sa va zic daca gresiti undeva. Nu sunt mare experta, dar am pierdut nopti si zile studiind carti vechi, site-uri in rom, engleza si franceza....si apoi am vazut si simtit pe pielea noastra ce s-a intamplat. Cat despre menstruatia ta, in prima luna si la mine a fost murdara, dar apoi in urmatoarele luni ff curata. |
In schimb, sotul pe langa faptul ca are 41 de ani (iar eu 30), are un job foarte stresant de cel putin 10 ani, nu a lasat pe nimeni insarcinata pana acum, iar rezultatul este criptozoospermie. Anul trecut a fost la urolog care l-a asigurat ca dpdv mecanic este ok. L-a trimis la un dr endocrinolog care i-a prescris un tratament fff simplu BU de 2 ori pe zi si ginsavit de 2 ori pe zi. Cand am vazut schema de tratament, m-am bucurat ca nu este asa complicat cum credeam, iar dupa ce l-a terminat n-am mai insistat sa refaca spermograma gandindu-ma ca se va intampla.
Ref la tratamentul de acum, sotul dimineata ia laptisor de matca, apoi 2 ling. de polen cu miere poliflora, o ling. de propolis, de doua zile o ling. de sirop de zinc, una de BU si una de sirop de catina. Dupa mancarea de amiaza, ia o ling. de apivitas, iar seara la fel ca dimineata dar fara laptisor. In timpul zilei, am facut apa (minerala - nu stiu daca e ok) cu miere si otet de mere, la 2 l am pus cam 8 ling de miere si 8 de otet. Eu (considerand ca nu am nevoie de prea mult tratament), dimineata si seara iau 2 ling de polen cu miere, o ling. propolis si beau apa preparata.
Oricum, nu pot sa imi imaginez ce s-a putut intampla de intr-o luna s-a ajuns de la oligo(40 milioane) la cripto (0,1 milioane), de asta ma gandeam ca poate de la stresul de a se sti intr-un WC public (din pacate), iese rezultatul asa dezastruos. Peste o luna, o sa incerc sa caut alt laborator sa vedem daca sunt alte conditii si ce va iesi.
In schimb as vrea sa te mai intreb daca in afara de tratament, voi ati tinut si un regim, sau ati baut cafea, ati eliminat ceva din stilul de viata? Noi avem un stil haotic, stat la serviciu cat de mult se poate, dimineata aproape nu mancam nimic, seara mancam mancarea de amiaza, etc., deplasarile le facem doar cu masina, deloc sanatos. Am uitat sa precizez ca eu fumez f f f mult, in schimb sotul nu a fumat nici nu a baut niciodata.
Multumesc frumos pentru raspuns si sarcina usoara in continuare