cum aflu?
Vreau sa aflu daca se poate demonstra de pe ce calculator s-a creat un fisier si introdus in baza de date,avind in vedere ca sint in retea calculatoarele.Nu stiu daca m-am exprimat foarte clar.....Sint 4 calculatoare in biroul meu,dar in retea sint probabil 35 sa zicem.
Cel care este responsabil cu serverul spune ca nu poate sa spuna ca de pe calculatorul x s-au introdus datele, deoarece nu se face introducerea cu user,asa incit desi fisierul este in calculator si pus mai departe intr-o baza de date grafica,ar putea fi introdus de oricine.
Eu sint convinsa ca la acest nivel al tehnicii , intr-o institutie e practic aberant sa se afirme asa ceva,dar nu am argumentele sa demonstrez ca stiu ca vorbesc prostii si e cusuta cu ata alba.
Raspunsuri
misha71 spune:
administratorul vostru nu vrea sa zica!
acu' eu nu stiu cum e structurata baza voastra de date, insa ma gindesc ca atunci cind updatezi o baza, o faci cu un fisier care se afla deja pe un calculator, acolo a fost facut si atunci, poti afla, insa nu tu, ca un simplu user al bazei (sau asa ar trebui), ci administratorul bazei de date. El poate sti la ce zi, ora, minut si de catre cine.
Tu faci update-uri la baza? Daca da, cum le faci? daca astea nu se fac cu user-ul, atunci tu cum intri in calculator? ai un user si o parola? daca da, atunci asa intra toata lumea, deci in concluzie se poate afla.
Dar numai daca vrea adminul.
www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor
dulcetica spune:
Fisierul exista si atunci la properties spune exact data,ora la care a fost creat,dar mai departe in server trebuie sa existe posibilitatea sa se vada cine l-a creat.
Administratorul spune ca nu se poate deoarece vrea sa protejeze persoana x.Insa eu vreau sa stiu daca atunci cind se va ajunge in instanta ,de ex. ,un expert va putea demonstra ca x si nu y l-a bagat?!